מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה עושיםסמדר27/05/2014
הבן שלי נשוי 3 שנים.יש לו 2 תינוקות. נשוי לאשה טובה,עם השכלה. היא עובדת קשה בבית ובחוץ. הוא עוזר לה,אבל לא בהכל. אני פעם בשבוע עוזרת מעט. אמא שלה גרה רחוק,והיא אשה צעירה יחסית ואלמנה. מידי פעם כשהיא מגיע, לא ניראה מצב סביר,שאיך שהבת שלה חיה עם הבן שלי. יש לה טענות, על זה שהוא לא עוזר, על זה שהוא עקשן, ועל זה,שהוא מרחיק את הבת שלה ממנה. עלי לציין, שהיא בתור סבתא, היא טובה. אוהבת את הנכדים,ונותת תשומת לב. גם מפנקת אותם. לעומת זה, הבן שלי לא מדבר איתה. הוא החליט שהוא לא מוכן לדבר איתה. בטענה שהיא ביקורתית. מה שקורה, היא משאירה לי הודעות, שהיא רוצה לדבר איתי בקשר לבן שלי. ואני לא מגיבה. האם אני עושה בסדר. שאני לא מגיבה לה. בינתיים היא החליטה לנתק יחסים עם הבת שלה. בגלל המצב. אבקש מעט עזרה, מה אני עושה? האם זה בסדר, שאני לא מגיבה?. תודה, על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התערבות לא מומלצת
טלי צרקינסקי27/05/2014מילי שלום,
אני מבינה את הרגשתך ואת לבטייך.
אכן מקום רגיש.
נראה שאת מאד מעריכה את המשפחה, את כלתך וחמתה. עם זאת, את נזהרת ולא רוצה להתערב.
ביחסים בין בני זוג זה נכון לא להתערב. הם ילדים גדולים וצריכים ללמוד להסתדר.
תפקידך אינו לשנות את האופי או דפוסי ההתנהגות של אף אחד.
לגבי אימה של כלתך, אולי מתוך נימוס הייתי חוזרת אליה אך שמה גבול שחשוב לך יחסים נעימים ובזה את מאמינה, אך היחסים בין הילדים הוא משהו שאת לא רוצה להתערב בו וזה לא נכון.
את מעריכה אותה, מבינה שיש כמה קשיים וחושבת שהתערבות עלולה להחריף את המתיחות וצריך לתת לזמן לעשות את שלו.
שאלה, איך היחסים שלך עם בנך? אם בנך משתף אותך בדברים, את יכולה להביע דעה כללית שלא נובעת ממקום "מחטט", שאת חושבת שטוב לשמור על קשרים חיובים וטובים עם המשפחה ושניתוק עלול להיות צעד קיצוני, אך הוא יעשה כהבנתו.
יש סיכוי רב שדברים יסתדרו עם הזמן, כמו בלא מעט קשרים משפחתיים.
פעמים רבות קשה לדעת באמת מה קורה בין בני זוג , אך באופן כללי מעבר לזה, לא כדאי להתערב.
את יכולה להציע עזרה במה שקשור אליך ואל בני הזוג .....יש תפקידים שאת לא צריכה לקחת.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)