בן זוגי בהתלבטויות.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן זוגי בהתלבטויות.
    יעל
    27/05/2014

שלום.
    אני ובן זוגי בני 26 ונמצאים בקשר כבר שנה פלוס.
    אנחנו גרים ביחד מסתדרים מצוין (ירידות עליות כמו כל קשר), ושנינו יודעים כי הקשר התפתח ויעלה שלב קדימה.
    לפני כחודש התחלנו לדבר על חתונה. בן זוגי אמר כי הוא מעוניין בכך והחלטנו לעשות טווח של זמן להצעת הנישואים, משמע, תוך חודש נתארס.
    השבוע זה הוא סוף החודש לטווח. לפני יומיים בן זוגי אמר כי בעקבות בעיות כספיות הוא לא חושב שזה יקרה כרגע. נפגעתי מאוד ואמרתי לו כי האמון ל"מילה" שלך יש לו מחויבות עמוקה וכי לבוא ולהתחרט כרגע מוריד את האמון. הוא הבין ואמר שה יקרה ואין לי מה לדאוג.
    אתמול רבנו ריב טיפשי שקצת יצא מפרופורציות. לא דיברנו כמה שעות על מנת להירגע ולאחר מכן ששוחננו בן זוגי אמר כי שבקשר שלנו אנחנו רבים הרבה והוא רוצה שזה ישתפר ושהביטחון שלו קצת התערער וברגע שנתעלה על זה הוא יעשה את הצעד. משמע טווח הזמן לא התקיים.
    אני שבורה וכעוסה ופגועה. אם אני לא יאמין למילים ולהתחייבויות של בן זוגי אז למי אני יאמין? מה עליי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן זוגי בהתלבטויות.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשמע שמתמודד כעת עם חשש

טלי צרקינסקי
    27/05/2014

יעל שלום,

עולה שאלה (רק שאלה להדהוד) האם יתכן ובן זוגך חושש מלקיחת הצעד קדימה?
    כי בהתחלה תיארת משהו כלכלי, אח"כ הוא דיבר על ביטחון לאחר ריב שהוא רוצה שיחזור לעצמו, משהו נשמע כמו חששות, פחדים כשהרגע האמיתי מתקרב?

יש לי הרגשה שזה לא נושא הכסף ויתכן ויותר קל לו לתלות זאת בכך (לא רק מולך, אפילו לו בעיני עצמו...) כי הרבה יותר קל להתמודד עם חשש ממשהו קונקרטי - מעשי מאשר חשש יותר גדול - השאלה האם אני באמת מוכן לעשות את הצעד?
    אני מבינה את החשש שלך, עדיין לא הייתי מרימה ידיים אך כן הייתי בודקת משהו.

ראשית, אפשר לשוחח על זה. זה בסדר. לפעמים אם אדם יודע שזה בסדר להרגיש ככה, הוא יכול יותר להירגע. כי פעמים רבות אנשים נבהלים מהרגשות שלהם שהם לגמרי טבעיים... השאלה עד כמה הם מנהלים את האדם בחיים....

הייתי שואלת אותו מה הוא חווה ומדברת אתו על מה קורה בתקופה האחרונה ומזמינה את זה לגמרי לשיח פתוח.

תנסי לראות לאן כל זה הולך. אם הוא ממשיך לייצר מצבים כדי להרחיק את האירוסין או שהוא כן רוצה לבחון מה קורה לו ולהתקדם. יש אפשרות גם להיעזר בטיפול זוגי (בהחלט גם לפני נישואין זו מתנה נפלאה....) בנוסף, בזוגיות, גם רבים לפעמים. זה בסדר וזה חלק מלהיות בזוג. כמובן שריבוי ריבים הוא לא רצוי וטוב אך זה כן משהו שקורה.

אני מאחלת לכם הרבה הצלחה ואת מוזמנת לעדכן.

בברכה,

,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלי תודה עוד שאלה קטנה.

יעל
    27/05/2014

בהמשך לנושא זה.
    אכן לאחר הריב דיברנו על הדברים בשקט וברוגע. אמרתי לו כי אני מקבלת את ההרגשה שלו וכי אני יעשה את החלק שלי על מנת שזה ישתפר.
    הוא כמובן אמר כי גם הוא יקח על עצמו את עניין השיפור בקשר.
    אני לא בטוחה שאני רוצה לפתוח איתו שוב אתה השיחה. אנחנו השלמנו וכרגע אנחנו מתנהלים כרגיל.
    האם אולי כדאי רק לתת לו הרגשה של רוגע. הרגשה שזה בסדר אני מבינה אתה עובר תהליך ומתי שתרגיש מוכן תעשה.
    אני עם עצמי מאמינה שברגע שהוא ירגיש את הרוגע זה יעביר לו את הספקות.
    את חושבת כמוני?
    או שבכל זאת לשבת שוב ולשוחח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממשיכה בתגובה

טלי צרקינסקי
    27/05/2014

יעל שלום,

את מכירה את בן זוגך כמובן יותר טוב.

תראי, אם שוחחתם על החששות ועל הדברים שהעליתי בתשובתי והדברים "מונחים על השולחן" ביניכם קרי, העליתם את הרגשות, החששות ואת ההתקיימות שלהם, זה טוב.

אפשר לראות מה קורה ולבחון את הדברים שוב, ממה שציינת נראה שאת מכירה את התנהלותו של בן זוגך וסומכת עליו.

הייתי מציעה לכם להמשיך בזוגיות ולנסות לבחון את הנושא שוב בעוד תקופה ואם עולה שוב חשש - לנסות לעשות שם משהו או לקבל החלטה - ואולי זה בכלל לא יקרה והכל יהיה טוב........ולפעמים אנשים גם עושים דרך בחיים עם רגש של חשש, אין זה אומר שהם לא שמחים על ההחלטה. זה בסדר.

מאחלת לכם הרבה הצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו