צריכה עצה-לגור איתו?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צריכה עצה-לגור איתו?
    לי
    29/05/2014

לחברי הפורום שלום,

בן זוגי ואני ביחד כשנתיים ואנו בני 34, אני גרה עם ההורים והוא גר לבד...
    מפריע לו שאני עדיין גרה עם הוריי (במיוחד, שהוא לא כ"כ מחבב אותם) ולכן, לטענתו מערכת היחסים בינינו לא תתקדם לשום מקום כל עוד אני גרה עם ההורים, טענה לגיטימית, אם הוא היה מציע לי לגור איתו אבל, כוונתו היא לא שנגור ביחד אלא, שאני אשכיר דירה לבד והוא ימשיך לגור בדירה שלו וככה הוא יבחן את העצמאות שלי...האם זה נראה לכם הגיוני או שהבחור סתם מפחד ממחויבות איתי? מה עלי לעשות??

תודה מראש לעוזרים,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עצה-לגור איתו?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לבדוק מספר דברים

עדי בדיחי
    30/05/2014

שלום לי,

אני נוטה להסכים שמעבר לדירה משלך הוא בוודאי מבחן לעצמאותך, וליכולת שלך לנהל את עצמך ללא תלות בהורייך. גם אם בתוך בית הורייך את לא תלויה בהם, הרי שזוהי קורת הגג שלהם.

אני מבינה ממנו שזה דבר שחשוב לו. אך האם העצמאות שלך חשובה גם לך? הרבה רווקים ורווקת גרים בבית ההורים מסיבות כלכליות במציאות של היום, ולא תמיד מסיבות אישיות הקשורות לבשלות שלהם לחיות "בחוץ". העובדה שהדרישה שלו "נגעה" בך יכולה אולי לגרום לי לשער, שאת מוטרדת, או תוהה בינך לבין עצמך האם את אכן צריכה לעשות את הצעד הזה, אבל לא עבורו, אלא עבור עצמך.

כלומר לפני שנדבר על מה זה יעשה לזוגיות, ננסה לשאול מה זה עושה לך. ואחרי שתהיה לך את התשובה לשאלה האם את אכן זקוקה לשינוי הזה, עבור עצמך, יהיה קל יותר לחשוב גם ברמה הזוגית.

אני לא משוכנעת שהו מפחד מזוגיות, אתם יחד שנתיים ולפי מה שהבנתי סה"כ טוב לכם יחד. אני לא בטוחה שזהו הקריטריון היחיד למדוד את רמת המחויבות שלו כלפייך, אלא למדוד זאת ע"י פרמטרים מתאימים יותר, כמו הנתינה שלו בקשר, המסירות לקשר, איפה הקשר עומד בסולם העדיפויות שלו, איפה את חשה אותו מחויב לך ואיפה פחות, מהם נושאי השיחה שלכם ומה הוא מעלה פרט למגורים- האם מעלה את האפשרות למיסוד? איך רואה חיי נישואין וכו' וכו'- יש עוד הרבה. בכך כן הייתי מתמקדת..

אם תראי שאכן הוא מחויב כפי שבעינייך צריך בשלב זה של הקשר- הציעי לו את האפשרות של מגורים משותפים.

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו