מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מבינה בשביל מה להתחתןמאיה30/05/2014
אני בת 21. מאוד בוגרת מבחינת אופי ושכל אבל אני לא מצליחה להבין מה היתרון בחתונה. אני רואה סביבי אנשים מתחתנים כל הזמן אבל ככל שאני חושבת על זה יותר כך אני לא רוצה להתחתן. אני ניראית טוב, מאוד עצמאית ולומדת רפואה. אני חושבת על כל מיני דברים 'קטנים' שפשוט מטריפים אותי בקשר לנישואין. גברים רוצים אישה מושלמת, אבל זה בסדר שהם לא יהיו מושלמים, להם מותר לעשות הכל מותר להם להפליץ לידך, סליחה על איך שאני אומרת את זה, אבל אם לך זה יקרה פעם אחת בטעות אז את פשוט מפלצת מגעילה ולא אנושית. הם מצפים שתעשי בבית הכל לבד, תנקי תכבסי תבשלי תטפלי בילדים, כי את אישה וזה התפקיד שלך, ואם הם חס וחלילה הולכים פעם ב לקניות אז "עשיתי קניות לאשתי" כאילו היא צריכה את כל האוכל הזה, או "שטפתי כלים לאשתי", כי הוא לא חי בבית ולא אוכל. הם מצפים רק לקחת ולא לתת שום דבר, שלא נדבר שהם טוענים שכל הנשים נצלניות, ובאמת אבל באמת לא ברור לי מאיפה זה מגיע כי מי שמתנהג ככה הוא זה שנצלן. אני לא מצליחה לראות אפילו יתרון אחד בנישואין ואני כבר חושבת מתי שהוא בעתיד לגדל ילדים לבד. דעות מישהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
לוני30/05/2014הי,מסכימה איתך.רק שאני נשואה כבר 11 שנה..החוכמה באה בדיעבד מסתבר.
גם אם הכל מושלם בהתחלה-אנשים משתנים,בד"כ לרעה עם השנים...
בכל מקרה יש לך עוד זמן לחשוב ולראות מקרים...,בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש מושלמות בנישואין?
טלי צרקינסקי30/05/2014מאיה שלום,
אני מבינה את מה שאת מעלה.
חשוב לזכור שאי אפשר להכליל את כל ה"גברים" באותה משבצת.
יש כל מיני גברים עם דפוסי אישיות וכן כל מיני נשים עם דפוסי אישיות.
יש אנשים שבאמת חוו זוגיות פחות מוצלחת בחייהם והתגרשו ופתחו פרק ב' מוצלח מאד.
יש אנשים שחיים בזוגיות טובה אשר מחזיקה שנים רבות.
חשוב לזכור שאף אחד מאתנו אינו מושלם, לא אנחנו ולא האחרים...
ראשית, את בחורה מאד צעירה, יש לך הרבה זמן לחשוב על המקום של הנישואין בחייך ולעסוק כיום בתכנים שמעניינים אותך.
שנית, לא חייבים להינשא אם לא רוצים ויש אכן גם נשים חד הוריות וגם גברים (תופעה קצת פחות מוכרת) חד הוריים.
אך נראה לי שלקפוץ למסקנה כזו כרגע תהיה קצת מהירה בשלב הזה של חייך.
לא הייתי מציעה "להשחיר" את מוסד הנישואין/הזוגיות המחייבת ארוכת הטווח או כל דבר שתבחרי לקרוא לה...
כי בכל בחירה בחיים יש "גם וגם". ויש רווח גם בזוגיות כאשר זו היא טובה והדדית, גם לא מושלמת, כי אין זוגיות מושלמת, גם אם היא נראית ככה אצל אחרים, היא לא.
אני מאחלת לך להתפתח בכל כיוון שרק תרצי בו וכל דבר שתרצי להחליט אותו בעתיד - הוא בסדר ויש לך שפע של זמן לכך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)
.jpg)

