מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עייפות מהקשרמיכל01/06/2014
היי אני בת 22 ויש לי חבר כבר שנה, מציק לי מאוד שיש לי תמיד תמיד חשדות לגביו ... כל דבר שהוא אומר לי אני לא מאמינה. בקשר שלנו יש המון מריבות ואני מודה שזה לא הכי נעים, אני מנסה לדבר איתו אבל איך שהוא זה תמיד חייב להסתיים בריב בצעקות (הוא פשוט לא מוכן להקשיב למה שיש לי לומר, לדבר ולפרוק ).. אני כבר מיואשת מהקשר הזה ומרגישה שאין לי כח למשל : הריב האחרון היה על זה שהערתי לו שהוא מסתכל על בנות בים מדבר עם החבר שלו תראה את זאת ותראה את זאת ומתלהב, זה מעצבן אותי ... אני לא מרגישה שהוא מכבד אותי כשהוא מתנהג ככה ( וכשאני מעירה לו, ומדברת איתו על זה יוצא שאני אשמה ) מה לעשות ??.. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות מהקשר-לבדוק מספר דברים
עדי בדיחי01/06/2014הי מיכל,
יש לבדוק את הדברים הבאים:
1. האם גם בקשרים אחרים את חשה חוסר אמון? (כל דמות שאת בקשר קרוב איתה)
2. האם יש עוד סיטואציות בהן את חשה כך, או שהכל סביב מבטים לעבר בנות אחרות וכו'? (זה לא תמיד לגיטימי, אבל לרוב קל יותר לפתור)
3. האם מעבר למה שציינת טוב לך איתו, והוא קשוב לצרכייך?
אם הגעת למצב כי את לא מאמינה לו, ולא מאוד משנה מה הוא יסביר, הוא אינו קשוב לך ולא יודע לנהל ויכוחים בצורה מכבדת, ולהערכתך אינו מבין את משמעות הדברים לעומק, מבחינתך- כדאי לחשוב על המשך הקשר ולבדוק עם עצמך- האם באמת טוב לך שם, או אולי מגיע לך מישהו יותר איכותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך ל
מיכל02/06/20141. בהחלט כן אף פעם אני לא מרגישה מספיק בטוחה להאמין, כל דבר אני חייבת לאמת ולהרגיע את עצמי שהוא דובר אמת. דבר שמאוד מאוד מציק, אולי זה האופי שלי והוא פשוט לא נותן לי מנוחה.
2. טוב לי איתו, הוא בן זוג דואג אוהב יש בן יכולת נתינה עצומה, יש בו הרבה תכונות טובות, אבל להקשיב הוא לא יודע, כשאנחנו מנסים לדבר הוא מיד קוטע אותי בדיבור ואם אני ממשיכה אחרי זה הוא מתחיל בצעקות ומריבות וכבר אין לי כוח.
הוא אומר לי שאני צריכה ללכת לטיפול אמרתי לו שגם הוא צריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמון במערכת יחסים
עדי בדיחי03/06/2014הי שוב מיכל,
יתכן וטיפול אכן יעזור לשניכם, אך המטרה היא לא להתנצח על טיפול אלא לבדוק מה כל אחד יכול לעשות.
אם את סבורה שבאופייך את אדם שפחות נוטה להאמין לאנשים, גם אנשים קרובים אלייך, ומערכות היחסים שלך אינן בטוחות (מבחינת ביטחון בקשר, באדם שמולך, גם חברה טובה) - אני מציעה כן לברר זאת בטיפול. לפעמים זה יושב על דברים שפשר לפתוח אותם ובכך להקל עלייך מאוד. האמון חשוב בכל מערכת יחסים ובפרט זוגית. בלי אמון "טוב" ומבוסס- יהיה מאוד קשה להתפתח למערכת בריאה. כך שזאת מתנה עבור עצמך עוד לפני שזאת מתנה ענקית לזוגיות. כאמור גם מול קשרים אחרים תוכלי להתפתח יותר בזכות הטיפול.
לגבי ההקשבה שלו- על זה גם ניתן לעבוד בטיפול משותף (יש מטפלים שהם גם פרטניים - לטיפול נניח עבורך, וגם זוגיים, כלומר- בהמשך לשלב אותו בטיפול זוגי), והרבה פעמים חוסר הקשבה נובע מחוסר כבוד/סבלנות וסובלנות/עקשנות, ועל פרמטרים אלו ניתן לעבוד בטיפול. יש להשקיע כאן משאבים קונקרטיים של זמן וכסף, וכמובן משאבים לא פחות יקרים שהם המשאבים הרגשיים. עד כמה את מרגישה שאת מוכנה להשקיע בקשר כזה.
חשבי על כך, בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל04/06/2014תודה על התשובות ועל המענה המהיר...
לגבי הטיפול שהמלצת לי האמת שאני לא יודעת ולא מכירה מקומות כאלה, ואין לי מושג
איפה לחפש, אשמח אם תעזרי לי בזה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ממש פה- טלי.
עדי בדיחי06/06/2014הי מיכל,
אני ממליצה שתפני לטלי, המנהלת שלצידי. תוכלי לעשות זאת ביום ראשון.
היא מטפלת פרטנית וזוגית ואין לי ספק שהיא תוכל לתת לך מענה מקצועי.
בברכת שבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)