מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרידה מבן זוגרחל01/06/2014
שלום רב,
שמי רחל ואני יוצאת עם בן זוגי כבר במשך 6 שנים היחסים לא התחילו כל כך טוב בהתחלה )סיבות משפחתיות משני הצדדים) אך בזכותי אפשר להגיד הכל נפתר לאט לאט . בקשר הזה הרגשתי תמיד שמגיע לי יותר )אםזה יותר הבעת חום או תשוקה או ליטוף פה ושם) תמיד הייתי צריכה להזכיר לו לעשות את זה וגם ביחסי המין תמיד רציתי יותר ממנו . החלטנו להיפרד לפני חודש ( נפרדנו כבר בעבר כמה פעמים אך תמיד חזרנו .) הפעם זו פרידה שונה כי היא באה ברוב מיוזמתו הוא טוען שנמאס לו מההערות שלי ( והוא צודק אני באמת מעירה לו הרבה כי בלי שאני אגיד לו הוא לא יוזם שום דבר לבד הוא תמיד עייף ותמיד אין לו חשק לכלום ואני מלאת שימחת חיים ותמיד חייבת להיות בתזוזה והוא ההפך ממני . ועכשיו כשאנחנו לא ביחד קשה לי נורא עם הפרידה ואני מתחילה לחשוב שאולי יש דרך לשפר את כל זה ולחזור אליו כי במהלך השנים התאהבתי בו מאוד ואני מתגעגעת לכל דבר שקשור אליו . לא רוצה לוותר עליו כי הוא בחור טוב אבל יש כל כך הרבה דברים שהוא חייב לעבוד עליהם ( הוא ניסה בעבר היה שינוי ואז הכל חזר לקדמותו והדרך היחידה שהיית לי על מנת שלא להיפגע הייתה פשוט להוריד את הציפיות שלי בנוגע אליו). מה לעשות לחזור חא לחזור?? איך להמשיך קדימה? וכואב לי גם לראות שהוא לאט לאט ממשיך קדימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימי עצמך במקומו
עדי בדיחי03/06/2014שלום רחל,
ממה שהעלית הבנתי כי יש לך איזו שאיפה שהוא ישתנה, ויבוא לקראתך בכל מיני פרמטרים בהתנהגות שלו. בד"כ יהיה מאוד קשה לעמוד בדרישות גבוהות מעין אלו. עבור כל בן זוג שתמצאי.
את כותבת שבזכותך הקשר ניצל, בהמשך את מתארת את החסרונות שלו ואת היתרונות שלך מולו. הייתי מציעה לך בכל זאת לחשוב (כפי שקורה כרגע אצלך) על המקום הטוב שהוא העניק לך, ועל כך שכל ה"חבילה" היא מי שהוא. כלומר- הוא מגיע כפי שהוא, ללא יכולת להגמיש או לשנות אותו (חשבי על זה כך). בהנחה וכזה הוא נשאר, ולא ישתנה- האם את מוכנה להרפות מעט מהדרישות, ולהיות בקשר בנחת? נסי להיות בצד שלו- האם היית עומדת בהערות, בדרישות, בציפיות?
כמובן איני מבטלת את תרומתך להצלחת הקשר ואין לי ספק שגם בזכותך בקשר ראה תקופות טובות.
חומר למחשבה..
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
רחל03/06/2014את פגעת בול !! אני לא חושבת שאני מוכנה לקבל אותו כפי שהוא כרגע .זה נכון שיש לי תמיד דרישות אליו בנושאים מסויימים אבל בשאר הזוגות שאני מכירה בת הזוג לא נאלצת לדרוש את הדברים האלה כי הבן זוג מעניק אותם כמובן מאליו ( סתם דוגמא הוא בחיים לא עשה לי מסאז' בטענה שאין לו כוח ואז כשאני נפגעת אז הוא אומר לי נו טוב יאללה אני אעשה לך זריז אבל אז כמובן אני כבר לא רוצה , או שהחיבוק הכי פשוט כשרואים ביחד סרט לא מגיע אני צריכה להגיד לו , או כשמשעמם ואין מה לעשות אני מציעה שנצא לבלות עם כמה חברים אבל הוא ישר מתנגד ומבאס את האווירה ואז כשאני נפגעת הוא כרגיל נכנע אבל אז אנחנו כבר לא יוצאים ולא מבלים כמו שכל זוג צריך לדעתי. )מיותר לציין שאותו העניין של חוסר השקעה מגיע גם לחדר המיטות הוא אף פעם לא יגיע למצב כזה שהוא צריך להזיע קצת יותר תמיד זה משהו בטוח ונוח לו וכמובן שזה משעמם .דיברצי איתו על הכל יש שיפור קטן אבל זה עדיין לא זה. ולמרות כל זה אני עדיין חושבת שזה ישתפר אם אני אעבוד קצת יותר או שאדתוק קצת יותר ואז בא השאלה למה לי ? אולי אמצא מישהו אחר יותר טוב ואז כמובן מגיע הפחד שאולי לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשר מלמד עלינו
עדי בדיחי06/06/2014הי רחל,
אני חושבת שהמשפט הראשון שלך נותן את התשובה. את כרגע לא רואה את עצמך מקבלת אותו עם החסרונות שציינת- ולכן זה עלול לאמלל גם אותך ובטח שגם אותו, ללכת על דרישות שהן גבוהות בהרבה מהיכולות שלו. חשבי גם על כך שכל עוד את דורשת- את גם שמה את עצמך בעמדה לא נעימה. את יוצאת "הלא מסופקת" , "הביקורתית", ובו זמנית את דורשת מעצמך כן לנסות קשר עם אדם שאינך מרוצה בקשר איתו. לכן להערכתי זה עלול להיות מתכון לתסכול.
מעבר לכך, ללא קשר, אולי החבר הזה שם לך זרקור מסוים ויכולת להתבוננות על התכונות אצלך, שהן מעכבות מעט את הקבלה של מי שעומד מולך. כלומר יתכן מאוד והוא לא מתאים לך, אבל חשוב שתקחי את המתנה שלך מהקשר הזה, ותנסי ללמוד דרכים שבהמשך יקלו עלייך בקשר הבא. קצת על קבלה של האחר, איפה את מוכנה להתפשר ואיפה לא, מהם הדברים שחשובים לך יותר ומה פחות. וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)