ילדים וגירושין

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדים וגירושין
    רונית
    03/06/2014

שלום,
    אין לי מושג מה לעשות.
    לאחר 15 שנות נישואין ו-2 ילדים (אנחנו בני 45).לפני שנה חצי הגרוש בגד עם בחורה רווקה שקטנה ממנו ב-18 שנים והתאהב בה. לאור זאת הטיפול הזוגי נכשל והתגרשנו. אנחנו 10 חודשים אחרי הקשר איתה התהדק והוא החליט לעבור לגור איתה. אני עוד שרויה באבל, תחושת הכישלון, ההתמודדות והוא מאושר מצפה שהיחסים שלנו יהיו תקינים כגרושים . הכל "אידיאלי".
    הילדים הכירו אותה והחל משבר . הבן שלי מקלל מרביץ הורס כל דבר בבית ואף מחמיא לאבא מייחל שאמות ואומר שהוא שונא אותי. אוהב להיות שם הרבה, למרות שחשבתי שירתע לאחר שהכיר אותה.
    1. אני מנסה להבין איך זורקים ושוכחים 15 שנים ובקלות בלי חשבון נפש ממשיכים מהר הלאה. והדרך שבה הוא התנהל?
    2. כואב לי לראות שבחורה ככ צעירה "החליפה" אותי בקלות והיא מושלמת , מציין כל הזמן שהוא מאושר טוב לו מצא את האחת.
    3. איך מתמודדים עם הילדים שאני סופגת .
    4. אני פוחדת שהם יעדיפו אותה . היא צעירה תהייה כמו חברה שלהם.
    מאיפה מתחילים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדים וגירושין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר נקודות

טלי צרקינסקי
    04/06/2014

רונית שלום,

עיבוד אובדן של פרידה, של נישואין ומערכת משפחתית, הוא תהליך.
    התהליך הינו אינדיבידואלי בין אדם אחד לאחר ומאד יכול להיות שלכל אחד דרכי ההתמודדות שלו עם אובדן כזה, שהוא לא פשוט.
    חשוב מאד שלא תשפטי את עצמך על הכאב שאת חווה, הוא מאד טבעי והוא תהליך שאני מאמינה שאם תגייסי אליו את העזרה הנכונה, את תצליחי לעבור דרכו וגם להמשיך הלאה.

אתייחס למספר נקודות שהעלית.

ראשית כל: הילדים, חשוב מאד לא לערב אותם בתוך הכעסים של הגרושים. גם אם עולה כעס מול הבעל שבגד ובחר משהו אחר, לנטרל את המקום של הילדים ולהסביר להם שלפעמים ההורים לא מסתדרים ונפרדים, אך אימא ממשיכה להיות אימא שלהם, אבא ממשיך להיות אבא שלהם ואתם אוהבים אותם ודואגים להם.

לנטרל אותם מהכעס שאת מרגישה כלפי הגרוש שלך (וכמובן שכך יתנהג הגרוש).

שנית, האישה שהגרוש שלך חי אתה אינה מושלמת ואין מערכת יחסים מושלמת.
    יתכן ומהמקום של האבל והכעס את עושה מעין "אידיאליזציה" (הכל טוב שם, מושלם, ורוד הוא מצא מעין "ברבי") וזה לא ככה במציאות ויתכן שהוא בתקופת "היי".. אבל זה לא נמשך כך לתמיד. בכל זוגיות יש עלויות ומורדות והתמודדות.

אני לא יודעת מה היה אופי הנישואין שלכם, האם הבגידה קרתה פתאום, האם היו טריגרים ומתיחויות בקשר..(סתם מקום להדהוד)

מה הייתי מציעה לך לעשות?

אני הייתי מציעה לך לגייס את הגרוש שלך לשיחה סביב נושא הילדים.
    אני יכולה להניח שזה לא פשוט ושאת נושאת בתוכך כעסים אבל זה יכול גם לשחרר אותך מכמה דברים. הייתי מתחילה מלדבר אתו שאת מאמינה שחשוב לשניכם שלילדים יהיה טוב, תתארי לו מה קורה בבית, תנסו חשוב איך אפשר לפעול במקביל על מנת לעזור לילדים. במיוחד את מתארת את הבן., שווה לחשוב על טיפול רגשי עבורו ולהתייעץ. לחשוב על דרכים שאת להתקרב לבנך ומה אתם יכולים לעשות במשותף שהוא אוהב?

יתכן והילדים בתקופת בלבול והם רוצים לבדוק אם יש להם ביטחון ואהבה בשני המקומות (בית הגרוש ובת זוגו וביתך) מה שמחזק את עצתי ליזום שיחה עם הגרוש.

לך הייתי מציעה לעבור תהליך רגשי בשיחות על מנת לעזור לך להשלים מה שקרה, ללא האשמות, ללא שיפוטיות ולהיפגש עם איש מקצוע שיעזור לך לבנות כוחות להתמודדות, לבנות ביטחון עצמי בכל מיני פרמטרים בחיים, כולל האימהות ועוד..
    אני חושבת שזו מתנה נפלאה שאת יכולה להעניק לעצמך ולהתפתח דרכו וזה יכול לפתוח לך דלתות בהמשך הדרך...

אני מאחלת לך הרבה הצלחה,

,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו