לבד בקשר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לבד בקשר
    שני
    04/06/2014

שלום,
    זאת פעם ראשונה שלי בפורום מהסוג הזה וקצת קשה לי להתנסח, אבל הגעתי למצב שאני מרגישה שאני מתחילה להיכנס לדיכאון בקשר שאני נמצאת בו, שסוחב אחריו סיפור נורא ארוך וקשה, אז אני אשתדל לתמצת כמה שאפשר. הגעתי לכאן כי כבר אבדתי עצות. אני בת 25, יצאתי עם בן זוגי שהוא בן 26 במשך שנתיים וחצי, נפרדנו למשך חצי שנה וחזרנו שוב בחודש פברואר האחרון. יש לנו היסטוריה ארוכה ודרך לא קלה שעברנו ביחד. הוא התגייר בשבילי לפני כשנה וזאת הייתה תקופה לא קלה בשביל שנינו, אבל לבסוף הוא עשה זאת. נפרדתי ממנו כי הגעתי למצב שאני לא מסוגלת יותר, הוא פשוט גרם לי לאבד את השפיות. כשחזרנו קיבלתי ממנו מכתב והבטחות מאוד גדולות שהוא ישתנה. התייעצתי עם ההורים, הוא הגיע לבקש סליחה ובסופו של דבר חזרנו. בזמן האחרון מאוד קשה לי אותו. אני מרגישה שאני חיה עם ילד, כשאני פורקת את הכל אצל החברות שלי כולן אומרות בפה אחד שאני מתעסקת עם מישהו שרמת ההתפחות שלו היא של ילד בן חמש. הוא לא מאוזן. המצבי רוח שלו לא ברורים. הגעתי למצב שלא נעים לי לפרוק לידו מה שאני מרגישה, כשאני פורקת אני גם בוכה כי כואב לי וכל מה שאני מקבלת חזרה זה את הירידות וההעלבות שאני ילדה קטנה שבוכה מכל דבר. הוא לא מסוג האנשים שיודעים לתת מגע חם, הוא לא בן אדם חם בכלל ואני יכולה בוודאות להגיד שהאינטליגנציה הרגשית אצלו שואפת לאפס. הוא יכול לתת לי לבכות שעות עד שאני ארגע. חיבוק אני אקבל אם רק אני אתחנן לאחד כזה. הרבה פעמים הלכנו לישון אחרי ריב ,שזה הדבר הכי לא כיף בעולם, אבל הוא לא ינסה לתקן את המצב, הוא כרגיל אומר "אני אתן לך שקט עד שתירגעי" הוא לא יבוא ויחבק וינסה לדבר איתי. אני מרגישה שאני צמאה ליחס. רע לי כל כך שכבר אין לי איפה לפרוק כי אני מפחדת. אני מפחדת לספר להורים כי זה ייראה מוזר ששוב פעם יש בינינו ריבים כשלפני רק כמה חודשים חזרנו. אני מחפשת שעות באינטרנט תשובות כדי שאולי, בתקווה, אני אמצא משהו אופטימי שישפר לי את ההרגשה. קשה לי נורא כי זה נושא מאוד כבד. אני מבחינתי חשבתי שזהו זה האחד שאיתו אני מתחתנת אבל כל פעם הוא רק מוכיח לי שמשהו אצלו לא בסדר. אני כבר כמה ימים בוכה. אין יום שלא עובר בלי שנריב.
    הוא אומר משפטים נורא פוגעים ותשובות שלו שאני אפילו לא יודעת כבר איך לתאר אותן יכולות לשגע אותי וזה מה שקרה אתמול בערב. אני בן אדם מאוד רגוע ואתמול הוא הצליח לגרום לי ממש לבעוט בו ולצרוח כמו שבחיים לא צרחתי. הרגשתי שאני מאבדת את עצמי ואת השפיות שלי, הוא נשאר רגוע בשלו, נותן לי לאסוף את הדמעות שיורדות ממני אחת אחרי השניה, אני בוכה בהסיטריה ואומרת לו שאני מפחדת כי אף פעם לא הכרתי את עצמי ככה.
    הוא לא בן אדם שישקיע . תמיד אני יוזמת, תמיד אני מציעה. אם הוא מציע משהו אז זה חוזר על עצמו כל פעם וזה משעמם כבר. כל החיים שלו זה רק לשבת מול המחשב אחרי עבודה. כשאני אצלו אני לבד מול הטלוויזיה. אני מרגישה לבד בקשר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לבד בקשר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר נקודות

טלי צרקינסקי
    05/06/2014

שני שלום,

אני מבינה ממה שאת כותבת שאינכם גרים ביחד.

תראי, ממה שאת מעלה נראה שיש פער בין הצרכים שלך ושל בן זוגך.
    את זקוקה לבן זוג מכיל, מחבק ובעל יכולות שכנראה לבן זוגך הנוכחי יותר קשה בהם, מה שמביא לשאלה האם זה הבחור שאת באמת רוצה לבחור בו כפרטנר לחיים?

אני מעלה נקדוה נוספת, האם יכול להיות שההתגיירות שלו מקשה על קבלת ההחלטות ואיך זה משפיע עליך? (המרת דת אינו הליך של מה בכך).
    עם זאת, אם לא מסתדרים, לא חייבים להמשיך, זה לא כנון לזוגיות.

ציינת שיש לך כעסים ושאת "משתגעת" ומתפרצת לפעמים.
    האם זה קורה לך מולו? האם זה מוכר לך במקומות נוספים בחיים?

שווה לבחון זאת, כי השאלה האם יש כאן אלמנט של "ביצה ותרנגולת", מה בא קודם?
    למה כוונתי, כוונתי לכך שיתכן והרגישות שלך (ללא שיפוטיות) והקושי שלו בהכלה מפגיש כל אחד מכם בדיוק בתכונות האלו שאת מתארת ומעצימים את התכונות.

הייתי בוחנת עם עצמך האם זה דפוס שבא מולו או שהוא מוכר לך בקשרים בכלל (ללא שיפוטיות, אלא כמקום בוחן ובודק).

כמובן שאפשר ואף רצוי להתייעץ מקצועית (בעיקר בצומת בחיים וציינת שאת מרגישה שנכנסת לדיכאון) אך אם יש הרבה חסרים בקשר והוא מסב לך קשיים רבים, כדאי לשקול את המשכו בידיעה שנתת שם את ההזדמנות.
    ואתם יכולים לשוחח על זה...

אני מאחלת לך הרבה הצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שני
    05/06/2014

היי טלי,

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה.
    בעניין הגיור, כל מי שאני מכירה ומכיר גם אותו אמר לי שאני לא חייבת להישאר איתו רק בגלל הסיבה המצפונית שהוא עבר בשבילי גיור. בהתחלה אני מודה, היה לי את המצפון הזה כי הרגשתי "לא נעים" אבל אחרי שהבנתי זאת, עשיתי את הצעד ונפרדנו. לא נתתי לזה להפריע לי מצפונית. יצא שחזרנו שוב ושמתי לב שכל העצבים, המתחים וההתפרצויות שלי יוצאים בגללו. כשהוא כבר מגיע לנקודת השבירה שלי, שאין לי כוח לצעוק יותר, אין לי כוח לויכוחים. השיחה תמיד מתחילה בצורה רגועה ותוך דקה שתיים זה הופך למלחמה של ממש. כמו שרשמתי, אני בן אדם מאוד רגוע ומאוד מאוד סבלני, קשרים קודמים לא התנהגתי ככה ובגלל זה רשמתי במכתב הקודם שאני מפחדת שהוא מצליח לגרום לי להגיע למצבים כאלה כמו שאף פעם לא יצא לי להכיר את עצמי ככה. הבעיה היא שהוא לא מתלהם, הוא לא צועק, הוא שליו ורגוע, אני זאת שיוצאת מהכלים ואני פשוט הופכת למשהו שאני בחיים לא הכרתי אצלי. זה מכניס אותי לדיכאון וחרדות ופחדים. השאלה של האם להישאר איתו או לא? כבר כמה פעמים עלתה לי. זה לא קל לי הנושא, אני יכולה להגיד בפה מלא שאני כן אוהבת אותו. בתקופה של הפרידה הוא מאוד היה חסר לי, יצא לי לצאת עם מישהו וזה לא היה אותו הדבר בכלל. זה היה נראה שאני מחפשת את הבן זוג שלי במישהו אחר, הכימיה לא הייתה אותו הדבר, יש לנו צחוקים משלנו, שרק שנינו מבינים. יש לנו גם דברים טובים בקשר ולא רק רעים ,אם בטעות יצא לי להסביר את זה לא נכון. עשיתי את השיטה של "הרשימת קניות" שפעם מישהי המליצה לי. תכונות טובות שלו לעומת תכונות רעות. שמתי לב שיש דברים שאני יכולה ומסוגלת להבליג עליהם, הבעיה היחידה שלי איתו זה שכשמסבירים לו משהו, איפה הוא טעה, למה הוא פגע, מנסים להראות לו ממש כמו ילד קטן איפה הוא טעה ולמה, אין עם מי לדבר. הוא תמיד צודק, כולם טועים- ממש ככה. באיזשהו שלב כשאני מגיעה למצב שאני מרגישה שאני מדברת לאוויר, זה מכניס לדיכאון, התגובות שלי נהיות יותר קיצוניות כי התשובות שלו יכולות לשגע פילים, אני מנסה כמה שיותר להסביר בצורה הכי פשוטה כדי שהוא יבין ובסופו של דבר זה לא שווה כלום ומכאן לפי דעתי התגובות הקיצוניות שלי באות לידי ביטוי. אני מודעת לקשר ואני מודעת למצב. כואב לי פשוט לחשוב על הסיטואציה שאני זורקת שוב פעם הכל לפח, אני כן אוהבת אותו אבל אני מפחדת להגיע למצב שאני אפסיק לאהוב אותו והרגשות יתחילו לדהות רק בגלל ההתנהגות שלו,
    שגם אמרתי לו את זה דרך אגב. כל מה שאני חושבת ומרגישה אני אומרת לו, אני לא מסתירה כלום. אבל הבעיה היא שוב, לפעמים אין למי לדבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממשיכה בתגובה

טלי צרקינסקי
    05/06/2014

שני שלום,

תראי, אם יש סיכוי לדעתך לעבוד על הקשר בטיפול זוגי ואתם יכולים לעבור שם תהליך ואת הקשר שלכם מחזיקים גם דברים טובים, אפשרי לנסות.

אולם להישאר כך בקשר, לא הייתי ממליצה, ריבוי ריבים, התנצחויות, כעסים שקשה לתעל אותם, לא טובים בקשר זוגי, לאף צד וגם אם הוא משרת מטרות כלשהן, הוא לא משרת מטרות טובות ובונות.

השאלה המכרעת כאן בעיני היא האם שניכם מוכנים להתגייס לתהליך ולבחון מה מפגיש אתכם אחד עם השני ברמת התקשורת ואם יש סיכוי לקשר בריא ביניכם.

לחפש בבן זוג הבא מה שהיה בבן זוג הקודם הוא לא כך רצוי. כל אדם עומד בפני עצמו. עם זאת, פעמים רבות יש תכונות שחשובות בבחירה זוגית והיא יכולה להתקיים גם בבן זוג אחר ולעיתים קורה ההיפך - אנשים שמשחזרים באופן לא מודע דפוסים לא בריאים שהם מכירים מקשרים קודמים.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו