מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תקשורת לקויהעייפה14/06/2014
נשואה 32 שנה..3 ילדים. לאורך כל השנים הבעיה האמיתית ביננו זו התקשורת.
אני הדברנית והוא השתקן.
אני הדאגנית והוא האדיש
אני המחנכת וסביב הילדים..והוא בסביבה.
כל ניסיון לנושא שיחה בענייני הילדים,החינוך הדאגה שלי אליהם,נתקל בפרצוף פוקר..ותגובה אדישה שמודיעה שאני חופרת בלי סיבה.
כל נושא שיחה אחר שלא על עצים,קניות,עבודה...הוא לא שומע,קולט או מבין ומבקש שורה תחתונה.
הוא אדם טוב,חכם,עובד ומפרנס,אמין ובדרכו אוהב.
אך לי נמאס..ככל שהילדים גדלים אני מוצאת שהזמן איתו משעמם...כי אין את נושאי השיחה החשובים לי. אם אנסה להושיב אותו לשיחה בנושא כמו שהיה בעבר...אקבל תגובה.. אל תדברי איתי על מה שאת יודעת שלא מעניין אותי.
הוא אדם מופנם יחסית מעולם לא מדבר על הילדים,על רגש או על דאגה להם.
ואני צריכה זאת..חייבת.
ונמאס לי ועייפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר נקודות
טלי צרקינסקי15/06/2014עייפה שלום,
יתכן ואת כיום יותר "רואה" את מה שמתקיים בהיבט של התקשורת שאת מציינת וזה פעמים רבות קורה כאשר הילדים גדלים ובזמן שהיו קטנים, הרבה מהמשאבים היו לכיוון שלהם .
עתה כשהם גדלו, את מוצאת יותר את המקום של החיבור הזוגי ושואלת שאלות על חלקים בה. למול האדישות שלו, שווה לראות מה מאזן הכוחות ביניכם. האם יש תפקידים שאת לוקחת ומתקשה "לשחרר" (רק נקודה למחשבה, לא קביעה) וניתן לתת לבעלך תפקידים שהוא יהיה אחראי עליהם.
חשוב לבחון את הדפוסים של שניכם בקשר.
לגבי תקשורת - תמיד מומלץ לשוחח כאשר בן הזוג פתוח וקשוב. בנימה לא שיפוטית, כששניכם רגועים, לנסות לדבר אתו בלשון "אני" "חשוב לי" "אני מרגישה" "אני מאמינה שיהיה טוב אם..." וכו'.. (זה לא פשוט, אנחנו לא רובוטים, אך זו תקשורת בונה).
זה מזמין תקשורת אקטיבית יותר.
למעשה צריך להביא אל תוך הזוגיות את הקושי בתקשורת שלכם ולראות איך ניתן לפתור זאת.
בשיחה זו אפשר לבחון מה חשוב לכם? מה חסר לכם? איפה טוב לכם? מה מסקרן אתכם? לאן עוד הייתם רוצים להגיע בזוגיות?
אם את מרגישה שלא ניתן לעשות זאת ביניכם, המלצתי לפנות לטיפול זוגי ולהעלות את השינויים, הדילמות והתקשורת - שהינה הבסיס לזוגיות גם.
מאחלת לכם הרבה הצלחה ואם יש פרמטרים טובים בבן הזוג, שווה לנסות לעבוד על הדברים הפחות פשוטים בתקוה שזה יצליח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)