פחד מנישואים שמוביל לפרידה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד מנישואים שמוביל לפרידה
    ש.א
    15/06/2014

שלום,
    אני אובדת עצות, מיואשת ובעיקר רוצה להילחם על הקשר שלי ולא לוותר.
    אני בת 23 עוד מעט, נמצאת בקשר עם בן זוגי(בן 26)מזה כשנה.
    מאז שהתחלנו לצאת, אני יודעת שהבן אדם לא בעד חתונה. הוא לא מאמין בזה, הוא לא חושב שהוא צריך את זה.
    לאט לאט הצלחתי להבין ממנו שהוא פשוט שואב את הפחדים והבעיות של אנשים שמסביבו וזה מה שגורם לו לפחד מהנושא. ההורים שלו נשואים, אך לא חיים בזוגיות טובה. חברים שלו שהתגרשו בצורה מכוערת, חברים שלו שנשואים וסובלים מהנישואים, שניים מהאחים שלו שגרים עם בת זוג, עם ילדים, אך לא נשואים מחוסר אהבה.
    דיברנו על הנושא הזה כמה פעמים וכל פעם מחדש הבנתי שזה נובע מפחד. פחד להתחתן. פחד להתגרש. פחד לסבול מהנישואים בלי אפשרות לחזור אחורה.
    לפניי כמה ימים, הנושא עלה שוב, גם עניין הבעת הרגשות וגם עניין הפחד ופה כבר הרגשתי צורך לשתף אותו בחששות שלי ובפחדים שלי. אמרתי לו שאני מאוד רוצה להתחתן, אומנם לא בשנה שנתיים הקרובות, אני מרגישה שאני עוד צעירה ואני צריכה לעבור כברת דרך אבל בהחלט רוצה להתחתן ושבמידה והוא לא מתכוון להתחתן בכלל, ושהוא לא רואה עתיד איתי, אין טעם להמשיך את הקשר הזה. הוא אמר לי שהוא אוהב אותי ולא רוצה לאבד אותי אבל גם מצד שני הוא לא רוצה לגרום לי לחיות באשליה שזה יקרה כאשר הוא לא יודע אם אי פעם זה יבוא.
    הצעתי לו שנלך לייעוץ זוגי, גם בשבילו, להתמודד עם הפחד הזה שלו. כמובן שהוא לא הסכים. הוא אמר לי שהוא לא אוהב לשתף אנשים ברגשות ובבעיות שלו ושהוא לא מוכן (מה שמחזיר אותנו לבעיה הראשונה- אטימות רגשית, חוסר הרצון והיכולת שלו לשתף אותי/ אנשים אחרים ברגשותיו).
    אחרי שיחה ארוכה וכואבת שנינו הסכמנו שאנחנו אוהבים אחד את השני אבל זה הצעד הטוב ביותר בשבילנו מכיוון שגם אני רוצה חתונה ומפחיד אותי להגיע לגיל 25, 26 כשאני איתו והוא עדיין באותה דעה ואז הרבה יותר קשה להיפרד ולהתחיל מחדש עם בן זוג חדש. הוא אמר שהוא לא רוצה להשלות אותי ושעדיף שניפרד. אני מרגישה פספוס, אני מרגישה שזה לא הצעד הנכון, שאומנם הוא נכון לתווך הרחוק אבל אפשר לעשות משהו עכשיו. וגם איך אני יכולה לשכנע אותו שאין בזה שום דבר רע ללכת לייעוץ זוגי? הוא מודע לזה שיש לו בעיה ושהחשיבה שלו לא הגיונית ולא יודע להסביר למה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אולי כדאי לציין

ש.א
    15/06/2014

שבמהלך השנה אני מרגישה שהוא אוהב אותי. אבל קשה לו מאוד להיפתח אליי ולהביע רגשות, אם זה לומר שהוא אוהב אותי, מתגעגע, מילה טובה, כעס, אכזבה וכו. הוא לא משתף אותי ברגשות שלו. הוא בן אדם מאוד סגור ואטום. לפני כחודשיים נושא זה עלה מכיוון שהיה לי קשה להתמודד עם זה ולהמשיך ככה את הקשר, לקחנו הפסקה לחשוב על הדברים והחלטנו לחזור לאחר שאמר שהוא ינסה לשתף יותר ולהביע את רגשותיו. אכן, היה שיפור בנושא הזה והרגשתי שהוא ממש משתדל בשבילי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן עינין מהותי

עדי בדיחי
    15/06/2014

שלום לך,

ראשית כל הכבוד על הבגרות והפתיחות המחשבתית שלך.

את בהחלט צודקת שאם אדם, בן זוג, אינו רואה טעם בחתונה, מסיבותיו שלו, ולא משנה מה יהיו- ואילו את כן- יש פה בעיה. יש פה בעיה כי יש את הסיכוי שהקשר הזה ימתח וימתח עד שתהיי מאוד לחוצה, וזה לא ממש כדאי.

אני מבינה שכל סביבתו או שחיה בנפרד, או שחיה לא באושר, או שחיה ביחד ואינה נשואה. זה המודל הכללי שהוא למד וזה הסיפור על מוסד הנישואין שהוא מספר לעצמו.

אפשר להציע ללכת לטיפול זוגי לפני הפרידה. כלומר לא לעשות מעשה כה פזיז, ולחשוב יחד עם מטפל ליברלי ופתוח איך כן אפשר להביא את שניכם למצב אחר. אני מסכימה איתך שאדם שלא מוכן להתחייב לחתונה- יש בכך בעיה. לא רק טכנית או ברמת ההתחייבות אלא דבר נרחב יותר, למשל- איך יפתור קונפליקטים זוגיים בעתיד? האם חוסר ההתחייבות יתן לו מפלט לברוח מהזוגיות, מהר יותר? האם הקונפליקט הרציני הראשון יוכיח לו שהוא צדק ואין טעם להתמסד?

הוא בהחלט מפסיד עקב ראייתו הצרה את התמונה, ואת לא זו שאמורה לחכות שמשהו ישתנה בו. אך אם אתם מאוד אוהבים, הוא יכול להערכתי לעשות מאמץ ולהגיע איתך למטפל שתחברו יחד ולדבר על זה, ואם שם תחליטו להיפרד- זה יהיה מוצדק יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו