עצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עצה
    איתי
    17/06/2014

שלום לפורום,

בן 37 נשוי פעם שניה.
    ילדה בת 5 מהראשונים.
    תינוק בן חודשיים מהשניים.

יש כמה בעיות שאולי קשורות אולי לא אבל כרגע אני כותב לגבי הבעיה היא התקשורת עם אשתי.
    אולי באמת הבעיה אצלי שאני לא מצליח להבין אבל לפחות אני מנסה. ומודע לזה שלפעמים קשה לי להבין סיטואציות מסוימות.

אשתי בעלת פתיל קצר ( ידעתי איזה חבילה מקבל ) ואני מתמודד עם זה ומקבל את זה בעיקר בגלל שאני גם הייתי ככה פעם ועדיין פעם ב...גם לי יש קטעים.
    וידוע שלכל אחד יש.

אני לא יודע מה עובר עליה באמת!! כלומר:
    יש דאגות לילד הקטן ( כולל הגזים שלו שזה באמת משגע ) היחסים עם הילדה מהנישואין ראשונים.
    עצם זה שאני עובד ולא בבית ביום והיא לבד איתו ( יש עזרה מהורים אם נרצה לא עצם זה הבעיה ).
    הסדרי ראייה של בתי שגם גוזלים זמן ועוד דברים אחרים ( שמקווה שבקרוב יסתיימו – טיפול רפואי שאני עובר) שבגינם אין לי מה לעשות אין בררה.
    ואז אני מגיע הרבה פעמים מאוחר יחסית כלומר זמן למקלחת לקטן ארוחה לישון ולקום בלילה אם צריך ( דברנו על זה לפני ואמרה שתצטרך עזרה – אמרתי שנראה לי לא הגיוני שאני קם בבוקר לעבודה ואז עוד צריך לקום בלילה ו"לשבור שינה ".
    אני מכיר את כל הדעות לכאן ולכאן בנושא – בסופו של דבר באמת בגלל שאני מגיע הרבה פעמים מאוחר ואז מה נשאר? הסכמתי ואני גם לאט לאט מתרגל לקימה בלילה.

ואם כל אלה עדיין לא יודע מה עובר עליה באמת!!
    ציפיתי שאחרי הסיפור הקשה בילדה שנגמר בשלום והיא בסוף בזכות טיםול מסור נשארה איתנו בעולם!
    שייפול לה אסימון ותשנה מדרכיה ואולי זה גרם לה להיפך? להיות יותר רגישה ודואגת לילד?

הבעיה היא שזה לא רק עכשיו ונתקלתי בזה שכשיש לה מצב רוח או עצבנית היא רוצה לבד.
    מזכיר לי פוסט שקראתי פה על משהי שטענה בדיוק הפוך על חוסר רגישות.

שוב בעקבות קטע של הילד בכי ואחכ פלטה של האוכל ראיתי שהיא היתה בסערת רגשות אמרתי לאשתי אתמול – שזה בה ממני שאני רואה שהיא ככה אפילו שאני כועס עליה על היחס שלה והצעקות של יום לפני – אני עדיין אוהב אותה היא אשתי ולא יכול להתעלם מזה ובאתי לתמוך היא הרחיקה אותי לא באתי בכוח ( אני יודע שיש לי קטע לפעמים לחבק יותר מידיי אמרתי לה את שאני משתדל ולכן גם לא באתי אליה אז )

גם אמרתי סליחה והודיתי בטעות על זה שהלכתי עם ביתי לבד ( מנישואין ראשונים ) והיא הייתה לבד בבית עם הילד ושוב במקרה באותו זמן הוא שוב היה לא שקט.
    אבל לשנינו ידוע שגם אם הייתי בבית עם הילדה אז לא כל 100% ממני יכל להיות איתה ועם הילד כי זה זמן של הילדה איתי ושלי איתה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך

איתי
    17/06/2014

המצב מורכב ובעייתי ויש עוד דברים שלא העליתי כאן בדף זה כדי לא להאריך עוד.

אבל אני באמת לא מבין מה היא רוצה?? – למדתי משגיאות עבר, אני משתדל מנסה ונותן מעצמי שאני בא הביתה, אך לדוגמא ימים שאני קם ב 6:30 ו"מתפנה" רק ב 7+ בערב אחרי שהחזרתי את הילדה לאמא שלה.
    ואז אמבטיה לקטן ואוכל ולישון וקצת לשחק אם הוא ערני ולישון. ארוחת ערב שלנו שטיפת כלים מקלחת ומה נשאר???
    בקושי זמן לראות קצת תוכניות ערב ואז הופס עשר אחד עשרה בלילה ומה איתי??? מה עם הזוגיות??
    אני הרבה פעמים עייף נרדם בעבודה – אמרתי לה זאת וקבלתי תגובה שוב מה אתה רוצה שאעשה שאני איתי כל היום? שאקום גם בלילה – אני מבין אותה ומנסה.

לי אסור להרים קצת קול ולה מותר לצעוק עליי ברמה כזו שכל השכונה תשמע..
    היא ברוגז כבר כמה ימים ולא יוצאת מזה..יוצאת עליי בכל מיני יציאות. שלא אפרט כאן לא יודע אם זה רלוונטי בכלל.

מתחיל להיות מיואש – וממש לא בא לי להגיע לפרק ג...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעלה מספר נקודות

טלי צרקינסקי
    17/06/2014

איתי שלום,

אני מסכימה עם דברים שכתבה לך רונית וארחיב.

ראשית, יש מקום לבדוק אם אשתך במצב של דיכאון לאחר לידה, הסטטיסטיקות מדברות על 1 לכל 6 נשים. (לרוב חולף וניתן לטיפול) גם אם אין לה דיכאון אחרי לידה, לוקח זמן להתרגל למצב החדש של להיות אימא, להפוך מזוג להורים. לעיתים אימא יכולה לחשוב שאם היא עושה טעות או היא לא 100% היא עלולה "להלקות" את עצמה וזה כשלעצמו עלול לגרות לדכדוך, חרדה, כעסים, האשמות ועוד..

בעוד שהיום מדובר על "אם טובה דיה". אין מושלמות וזה בסדר.
    מה שעולה מדברייך, הם ההתרגלות לשינוי הזה מההיבט שלך והתסכול שאתה צובר ונראה שאתה שואל איך אתה יכול "להגיע" להידברות עם אשתך ללא זעם/צעקות וכו'.
    שלא מטיבים לזוגיות ולא לתינוק. לא ניתן לתקשר דרך צעקות, אין כאן הקשבה, זה רק מזיק לזוגיות.

ציינת שעוד לפני הנישואין יש לאשתך "פתיל קצר", לדעתי, מה שחשוב היום, הוא לבחון איפה אתם נמצאים בקשר ואיך אתם יכולים להגיע להבנה אחד של השנייה - הדדיות ואיך להכניס עד כמה שאפשר גם זמן איכות זוגי - של שניכם, על מנת שלא תשכחו את החשיבות של הזוגיות.

אני מציעה לכם לקבוע יום שמישהו יכול לטפל בתינוק, ששניכם יכולים להיות משוחררים ממחויבויות ופנויים להקשיב. תקבעו איפה שנוח לכם (אפשרי בחוץ, בית קפה או כל מקום שמתאים לכם)

אל שיחה זו הייתי מאפשרת, ללא שיפוטית, אלא ממקום בונה, בוחן ורוצה להבין, מה חשוב לכם בקשר בכל הרמות-

החל מגידול התינוק, הזוגיות, חלוקת התפקידים, לדבר על הרגשות של כל אחד מכם (מה זה עושה לי... מה אני מרגיש כש... וכו'.. לא בטון מאשים)

ולנסות לסלול דרך של התקשרות ביניכם.
    אתה יכול לציין שחשוב לך שתצליחו לתקשר ביניכם ואתה מרגיש שיש דברים שמקשים ואתה מאד רוצה להיות שם למענה, שתהיה הדדיות ושתפתרו עד כמה שאפשר, אי הבנות לא בצורה של צעקות (כמובן שאיננו מושלמים, אבל עד כמה שאפשר).

במידה ואתם מרגישים שאינכם מצליחים לעשות זאת לבד, מומלץ לפנות לטיפול זוגי.

שם אפשר לקבל חיזוק גם במקום של האימהות של אשתך, גם על דרכי התמודדות של שניכם בקשר כהורים/כזוג/אתה מול הבת מנישואים ראשונים, דפוסים שחשוב לכם לעבוד עליהם בקשר ועוד..

מאחלת לכם הרבה הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

איתי
    17/06/2014

לא נראה לי שיש לה דכאון.
    כי היא מטפלת בתינוק ונותנת גם לאחרים להחזיק בו.

לגבי לתמוך יותר מה שרונית גם כתבה.
    מבחינתה אני מקטר מידיי ולתמוך זה לא לקטר.
    נכון שהנתחלה הפריע לי לקום בלילה אבל התרגלתי וגם אם אומר אז מה?
    אמרתי לה שמבחינתי היא בהחלט יכולה ורצוי לקטר אם היהלה יום קשה ולא להכניס לי בהפוכה שאני עובד. והיא בבית לבד.

ומה לגבי משפטים פוגעים שלה? זלזול שלה? או משפט כמו היה לך יותר טוב אם הייתי מתה... ( באמת כמעט מתה אחרי הלידה מסיבוך ) וכל המשפחה היתה שם בשבילה.

מה לגביזה שהיא לא רוצה לספר לי דברים שרוראים לה במנלך היום? נניח כמעט תאונה.
    ושלי היה מקרה והתחלתי לספר לה לא עניין אותה כלום לא אכפת לה כלום

לי אין רגשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו

איתי
    17/06/2014

לטיפול זוגי היא לא רוצה ללכת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממשיכה בתגובה

טלי צרקינסקי
    18/06/2014

איתי שלום,

בוודאי שיש לך רגשות ובוודאי שיש לה רגשות.

כל המכלול שאתה מתאר, שמותר גם להביע מצבים של תסכול (מה שציינת "לקטר")
    ושהיית רוצה אשתך יותר תביע את מה שהיא מרגישה או שעובר עליה - למעשה כל מה שאתה מתאר נכנס לתחום של תקשורת זוגית וחשוב מאד לדבר על זה.

אני חושבת שכדאי שתאמר לה שאם אתם רוצים שיהיה ביניכם קשר טוב, לך אכפת ואתה רוצה שתהיה ביניכם זוגיות ותקשורת יותר טובים.
    אתה לא בא להאשים אף צד, אך לטנגו הזוגי הזה צריך שניים.
    ומפה חשוב לשוחח על הדברים כפי שהצעתי או ללכת לטיפול זוגי.

אגב, ניתן ללכת לטיפול זוגי גם לבד ולהיעזר, עדיף ביחד.
    הדגש כאן הוא לומר שיש כאן חשיבות רבה לטובת הקשר ביניכם ולהמשך טוב שלו ולתיקון דפוסים שאתם לא רוצים להיות שם יותר...

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה חברית

רונית
    17/06/2014

ראיתי את ההודעה שלך והייתי חייבת להתייחס !!!!
    קודם כל שווה לבדוק אם אשתך סובלת מסוג של דיכאון לאחר לידה ,לאחר ששללת זאת ראוי שתשבו ותדברו ותגיעו להסכמות כיצד מנהלים ריב אין שום סיבה שבעולם שתספוג צעקות גם אם אשתך צודקת יש דרך להגיד את הדברים שמפריעים לנו .
    תשובתי היא חברית לחלוטין ולא מקצועית אני יכולה להגיד לך שגם בעלי בעבר היה כזה ולפעמים גם היום וכשהוא צועק אני פשוט אומרת לו שאני לא מוכנה לנהל שיחה בצורה הזו ושאני הרבה יותר מבינה כשמדברים אליי. לעיתים הוא צריך לצאת החוצה ולהירגע ואז יושבים ומדברים .
    בלי קשר זה לא פשוט ליהיות בחופשת לידה ,כל היום ליהיות בבית לבד עם הילד סביר להניח שהחברות שלה עובדות ,כל הטיפול נופל עליה זה ממש ממש לא פשוט וראוי שתגלה אמפתיה לענין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה נשית

יפעת
    19/06/2014

היי,
    יש משהו בכנות ובפתיחות שלך, שפשוט לא יכולתי לקרוא ולהתעלם והחלטתי להגיב...
    מסכימה עם הנאמר לגביי דיכאון לאחר לידה של אישתך. חשוב לברר את זה לפני הכל, כמובן בעדינות רבה כי אתה לא רוצה לפגוע בה בשנית או ליצור פיצוצים נוספים.
    מעבר לכך, נראה שאתה מאוד אוהב אותה ואת הילדים (מהנישואים הראשונים והשניים) ומנסה לצאת בסדר עם כולם. אתה מתמודד עם מצב לא פשוט שמצד אחד יש ילדה בת 5 שזקוקה לראות את אבא שלה, ומצד שני יש אישה נוספת עם תינוק שגם הם זקוקים לך. וזה עוד בלי קשר לעבודה ועניינים רפואיים (שמאחלת לך שיסתיימו על הצד הטוב ביותר ובמהרה). בחיים צריך לעשות סדרי עדיפויות ותיאום ציפיות.
    אני חושבת שחשוב שתדבר עם אישתך ותעשו שיחה שבה היא תגיד לך מה בדיוק היא מצפה ממך ועם מה היא תרגיש כרגע הכי בנוח, לצד זה תבהיר לה את הצד שלך ומה אתה כרגע מסוגל לתת לה. תנסו להגיע לעמק השווה.
    תקופה של ילד ראשון היא תקופה מאוד סטרסוגנית עבור בני הזוג כי פתאום יש תינוק שלוקח מאיתנו את כל המשאבים, אבל אי אפשר לכעוס עליו, אז כועסים על הבן זוג... וזאת עבודה שצריך לעשות אותה. תנסו לעשות את השיח הזה לבד, ואם זה לא הולך והקשר חשוב לך אז תפנו לקבל עזרה מקצועית.
    מילה וחצי בקשר לגזים כי עכשיו אני גם כן עברתי את זה, אתה יכול לערסל את הפיצי במנשא, זה מאוד מרגיע אותם הקרבה הזאת, וככה גם תוריד ממנה את הנטל טיפה.. וגם תנסו לתת גרפווטר, שז תכשיר טבעי שיש בו שומר שמקל על הגזים. אני הייתי נותנת לפני כל הנקה וזה הקל עלינו את התקפי הגזים הבלתי נסבלים.

תחזור לעדכן אותנו במה קורה איתכם.
    מאחלת בהצלחה.
    ובאמת באמת מאמינה שאתה בדרך הנכונה, רוב הגברים היו מתמרמרים אבל לא עושים עם זה כלום. זה מעורר הערכה שהגעת וכתבת ומספיק איכפת לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לכולן

איתי
    22/06/2014

אז ככה:
    יפעת לגבי הגזים של הילד החלפנו לו פורמולה ( לא מניקה בגלל תרופות ).
    עכשיו קצת יותר טוב. אפילו יש לילות שכמעט לילה שלם הוא ישן.

לגבי השאר, בסופש יצא קצת לדבר והיא עדיין היתה בכעס אז בעיקר אני דברתי היא הקשיבה.
    אך גם היא דברה קצת ואמרה על ליבה. אז העניינים נרגעו כמעט לגמרי נכון שיש עדיין קצת מתח באוויר אך אני לא אתן לו להישאר.
    הסופש היה אחלה הילדה היתה אצלי היינו אצל ההורים משני הצדדים היה ממש נחמד.
    נראה לי השבוע נעשה את שיחת ההמשך לסגור דברים.

תודה לכם על מתן מקום המאפשר לשתף ולפרוק שלעתים לא לכל אחד יש האפשרות / רצון או הרגשה לעשות זאת עם מישהו מקרוביו /מכריו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו