מבולבל לא יודע מה לעשות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מבולבל לא יודע מה לעשות
    אברהם
    19/06/2014

שלום רב אני בחור בן 28 מאורס לבחורה בת 23 , אנחנו אנשים מסורתיים נפגשים לא באופן אינטימי ופרטי , דיבור על נושאים אינטימיים ופרטיים מאוד נחשבים ללא סבירים במגזר שלנו { מה לעשות } , אני מכירה את הבחורה מזה שנתיים ההבנה בינינו מושלמת כמעט , אנו מתחשבים אחד בשנייה באופן יוצא מהכלל יש וויתור אחד לשני בהרבה נושאים , הרבה כבוד והערכה יש בינינו , אני יודע שהיא אוהבת אותי מאוד וגם אני , אבל העניין הזה של מגנט שמושך אותי אליה הייתי מגדיר אותו כאפסי ואני לא יודע למה .., היא לא נראת רע בכלל אבל נראה לי שמשיכה הוא עניין סובייקטיבי , קראתי בספרות שיש זוגות שהתחילו ככה את הקשר שלהם וניצוץ הריגוש בער בקשר שלהם בהמשך הדרך .. אני יודע שזה לפעמים קורה בשינוי קל לפעמים בלבוש , סוויטש בגישה וכדומה ... אשמח לדעת אם זה משהו שיהרוס את הזוגיות בהמשך ויוביל לבעיות בחיי הנישואין , אני כבר הרוס מלנסות להגיע לתשובה לבד , חיייב את עזרתכם....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבל לא יודע מה לעשות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר כמשהו מתפתח

טלי צרקינסקי
    20/06/2014

אברהם שלום,

משאלתך אני משערת שאתה מתכוון למשיכה מינית, אתה מציין גם האם יש את החלק של ההתאהבות בקשר והאם הוא הכרחי על מנת להינשא ולבנות קשר עתידי?

תראה, קשרים זוגיים יכולים להתחיל בהתאהבות, אולם הם לא ממשיכים בהתאהבות לאורך כל הקשר. בהתאהבות יש משהו של לעשות "אידיאל" לאדם שמולך.
    בפועל, כולנו אנשים שמורכבים מ"גם וגם" קרי, יש לכולנו גם תכונות טובות ואיכויות לצד דברים יותר פגיעים. איש אינו מושלם.

אהבה, היא היכולת להכיל את ה"גם וגם" הזה ולחיות עם בת זוג שהיא טובה לך, אך לא מושלמת ואין צורך בשלמות.

כך שאם אסכם את נקודת ההתאהבות והאהבה. זה נחמד מאד להתאהב, אך לא הכרחי שקשר ללא ההתאהבות לא יכול להצליח וההיפך...
    יש הרבה מרכיבים שחשובים בקשר זוגי - תקשורת, עניין, הבנה, משיכה ואפשר לומר שזה מאד סובייקטיבי - מה כל אח מחפש בבן/בת זוגו.
    ציינת מס' דברים שכן מצויים בקשר שלכם. כבוד, הערכה, הבנה.

לגבי משיכה מינית, לא הייתם במצבים אינטימיים (אני מייחסת לכאן גם שיחות לבד ועוד כפי שציינת..) ויתכן מאד שכל מה שאתה מתאר יכול להתפתח עם הזמן
    לעיתים כשזוג מתנסה וממש מרגיש שאין שום משיכה מינית, זה באמת בעייתי,
    אולם אם אין ניסיון קיים סיכוי שכאשר תתקרבו, מבחינת אינטימיות כללית בכלל ומינית בפרט, כן תוכלו לבנות עולם אינטימי ומיני משלכם ולא להיבהל אם זה לא קורה מיד.. זה תהליך.

מיניות קשורה גם למידה של אינטימיות בין שניכם (עוד לפני מין) שכרגע מכיוון שזה לא נהוג במגזר שלכם, עפ"י מה שאתה מתאר, עוד לא התקיים למעשה...

יתכן והמקום של המיניות מעורר חשש וזה בהחלט מובן.

לגבי העתיד - בכל נישואין - חשוב תמיד לעבוד על הקשר ולא להזניח אוות באף אספקט, כולל תחומי האינטימיות, המיניות, ה"ביחד" הזוגי שלכם.

אני מאחלת לכם הרבה הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

אברהם
    20/06/2014

תודה רבה לך טלי על המענה האיכותי והמפורט .

את נגעת בנקודות החשובות בתהיותיי , חשוב לציין שהמשיכה הזאת אני חושב שהיא הדבר היחיד שאני חושש / עלול להיות חסר בזוגיות שלנו כי כפי שתיארת עדיין אין אפשרות לממש יחסים כאלה לפני חתונה רשמית , אבל הנקודה הכי מפריעה לי אצלי שאני לא מוצא בה המשיכה המידית שבחורות אחרות יכולות להעביר , אבל אני יודע שזה אולי מחשבה של בחורים בגיל ההתבגרות , אבל אני יודע מאיפה זה נובע אצלי .. מהעובדה שאנו אנשים שמרניים ושלא חווינו יחסים כאלה בזמן שרוב הנערים עוברים אותם כבר בגילאי 16 ואף לפני , איך את ממליצה לי לפעול בהמשך ואיך אפשר להגדיל את המשיכה כלפיה למרות שהיא נראת בסדר גמור ובשאר הדברים היא באמת מספר אחת בשבילי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממשיכה בתגובה + הפניה לפורום נוסף

טלי צרקינסקי
    21/06/2014

אברהם שלום,

לא פשוט לתת עצה כרגע, טרם התקרבתם וטרם היו יחסים אינטימיים.

בהחלט כשיחסים מתקיימים לאחר החתונה, הלמידה מתקיימת לאחר מכן, מאידך, ניתן לומר זאת על כל מערכת יחסים, שלומדים ומתפתחים כל הזמן ביחד.
    מראה יפה אינו אינדיקציה יחידה למשיכה. משיכה מורכבת מהרבה מאד פרמטרים והיא מאד סובייקטיבית.

בגדול, מה שתורם לאינטימיות ולזוגיות היא תקשורת טובה, זמן איכות ביחד, זמן איכות של כל צד עם תחביביו וכו'.. (המרחב הזוגי והמרחב של האני עם עצמי)

כי גם בזוגיות, לכל צד העולם שלו שהוא יכול גם להביא אל המערכת הזוגיות.

לרגש אחד את השנייה עם מחוות ועוד דברים שעוזרים לשמור על הריגוש.
    חשוב לציין שכמו בכל תחום בחיים, גם במיניות, האדם לומד על עצמו ועל המיניות בזוגיות ולחץ וחרדה (=להצליח, מה יקרה אם לא אמשך, אם לא יהיה טוב וכו'...) - רק מעיקים על למידה זו (אף שהיא טבעית).....

אני אפנה אותך גם לפורום נוסף שיוכל לשפוך אור על שאלתך.

מאחלת לך הרבה הצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה דועך?

שרית פרידמן
    22/06/2014

שלום לך
    אפשר לפרש כל התנהגות באופנים שונים.
    מה שצריך לעשות בטווח הקצר ובודאי - לטווח הארוך הוא להימנע מהתלות הגדולה בחבר. מציעה שתמצאי לך עיסוק אישי ושתהיי פחות פנוייה - ולא ממקום של משחק אלא באמת.
    בנוסף, כדאי לקיים שיחה עם החבר, ממוקדת בתקופת המבחנים - מתי יכולים להיפגש והיכן (אצלך אין מקום?) ובתום התקופה- לשוחח על ההמשך .
    גם בחדר קטן מאד אפשר להתנהל ביחד.
    בהצלחה
    שרית פרידמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

טלי צרקינסקי
    21/06/2014

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מין_וסקסולוגיה' id=link]מין וסקסולוגיה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו