שוויון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שוויון
    שני
    24/06/2014

היי
    אני באמת המון זמן מתלבטת אם לשאול והחלטתי שהגיע הזמן

אני נשואה 5 שנים ומאז שאני זוכרת את עצמי אני עובדת לפרנסתי, לומדת, עושה, רואה, חיה, מבלה, שואפת, מגשימה
    מהרגע שנכנסתי להריון הכל נעצר- עזבתי לימודים כי סבלתי נורא מבחילות והחלטתי להקפיא, עזבתי עבודה (עבדתי מלצרית בלילות ולא התאפשר עם הריון)
    ובהסכמת בעלי החלטנו שאשב בבית ואקדיש את כולי להריון ואנוח
    בעלי עצמאי בעל הכנסה שאיפשרה זאת ולכן זה מה שקה
    אחרי לידה כמובן כל החלומות התעופפו להם, הלימודים התאדו, השאיפות נרקבו והקדשתי את כל כולי לגידול הילדה במסירות מוחלטת, ללא עזרה של הסבתות בכלל, ואף לא עזרה של בעלי! לבד לבד לבד, זמן למקלחת לעיתים לא היה לי!
    בעלי התפתח ופתח עסק נוסף, גדל וצמח, עבד נורא קשה ולכן גם לא דרשתי עזרה והוא אינו שותף כלל בגידול הילדה!
    כל פעם שקורה משהו שלא מוצא חן בעיניו הוא דורש שאצא לעבוד ושאני מנצלת אותו וחיה על חשבונו כבר 5 שנים, ואני מרגישה שההפך הוא הנכון! הוא זה שגדל בזכותי והתפתח ואם לא אני הוא לא יכל להרשות לעצמו לגדול בצורה כזאת
    נורא קשה לי לחיות עם האשמות היומיומיות האלה שאני מנצלת כשאורח החיים שלי הוא מאוד פשוט! אני לא יוצאת מהבית ולא יצאתי מאז ההריון עם חברות, הטיולים היחידים הם לפארק עם הילדה ולקניונים איתה
    נורא קשה לי עם ההאשמות האלה בעיקר כשוויתרתי על עצמי למען הכל
    עברנו תקופה נורא קשה עם הילדה, חולה בpfapa וזה דורש ממני המון כמעט משבית אותי לגמרי מאורח חיים תקין וגם השגרה של הילדה בגן נקטעת
    ושוב. אין עבודה שתקבל אותי במצב כזה והוא לא מבין שהחלום שלי זה לעבוד להיות עם כסף משלי אדון לעצמי ולא שמישהו ינהל את הכסף ויחליט מה קונים ומתי ובנוסף מאיים שאם לא כך וכך לא יהיה כך וכך
    קשה לי נורא מה את מציעה לעשות? האם זה אכן ניצול!?
    האם יש פתרון למצב כזה שכן אוכל לצאת ולעבוד מבלי עזרה שלו? או של מישהו?
    אודה לך מאוד על עזרתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שוויון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדדיות בקשר - מספר נקודות

טלי צרקינסקי
    25/06/2014

שני שלום,

הפכתם מזוג למשפחה. מיחידה זוגית להורים לילדה.

זה שינוי משמעותי בחיים של אדם, של זוג ובכל המערכת שלכם.

את מתארת שינוי בהומאוסתאזיס (=איזון) שהיה ביניכם טרם ההיריון וטרם הלידה.

כעת חשוב להחזיר את המקום הזה לבית, עד כמה שאפשר, על מנת שתוכלו לחיות כזוג וכהורים בצורה הטובה ביותר ושתחזירו לעצמכם את הזוגיות וכן את המעורבות של בעלך בחיי הילדה.

אני קרואת מבין דברייך את המצוקה שלך, עזבת מקום עבודה, החלטת על לימודים ואינך יכולה להגשים זאת כרגע, בעלך מתפתח מבחינה עסקית וזה טוב מבחינת ההכנסה, אך "נוגע" אצלכם במקומות רגישים אחרים (=מה קורה אתך, למה את לא עובדת ואיפה הצמיחה שלך.. כי את נותרת בבית בתפקיד שהוא לא פשוט כלל וזה לטפל בילדה).

האם אתם יכולים/מצליחים לשוחח על כל הדברים האלו בצורה רגועה וטובה?
    חשוב מאד שתעלי אתו את מה שאת מרגישה בצורה לא מאשימה, מה שקשה לך, מה שחשוב לך וגם תשמעי אותו. אפשר להתחיל מכך שאת מעריכה ומעודדת את ההתפתחות שלו ולדבר על הצרכים שלך ושתשמחי לבחון אתו ביחד, איך אפשר יהיה לפנות את הזמן על מנת שאת תוכלי גם ללמוד - כי לטווח הארוך זה יכול להועיל לך למציאת עבודה שהיא אינה זמנית.

תנסו לשוחח על הדברים.

זה קשה לחיות תחת האשמות וחשוב במקרה כזה להחזיר את התקשורת הזוגית לתקשורת בונה ולא לתקשורת דרך האשמות/כעסים (שגם קיימים בזוגיות, אך תלוי עד כמה הם תופסים מקום ופוגעים בקשר).

תנסי לשקף לו שמשהו השתנה אחרי הלידה.
    האם יש לו קושי מעבר לשעות העבודה להתחבר לילדה? תנסי גם להקשיב לו. שניכם סה"כ בני אדם שעברו שינוי משמעותי. יתכן והוא מרגיש שהכוח שלו הוא דרך הפיתוח העסקי וזה "מחפה" מעט על קשיים אחרים והוא מרגיש אשמה שהוא לא מחצין...

דברו על הצרכים של כל אחד.

תנסו לראות האם אפשר לקבל עזרה (אולי מטפלת? פעוטון? גן? עפ"י גיל הילדה..) על מנת שתוכלי לקחת לך זמן גם וללמוד, לעבוד, מה שאת רוצה...

הנקודות היקרות הם:

לפרגן מצד אחד, מאידך לדבר על מה שחסר וחשוב ועל הרצון שבקשר תהיה הדדיות ותמיכה של שניכם ושאת רוצה שתצליחו לעבור את זה ביחד... ואם תהיה הדדיות - אתם תצליחו

אני מאחלת לך הרבה הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו