שאלה קצת שונה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה קצת שונה
    אליה
    27/06/2014

שלום רב
    שאלה קצת שונה אשמח אם תוכלי לתת את דעתך האישית בנושא שמאוד כאוב לי

אני ואחותי היינו חברות מאוד מאוד טובות, מאז שאנו קטנות (ההפרש בינינו סה״כ 11 חודשים בערך)
    עברנו ילדות לא פשוטה והמון משברים איתה, היא היתה ילדה מאוד בעייתית ואני תמיד האחות הגדולה, המגוננת, השומרת, העוזרת
    היא בעצמה חוותה משבר אישי גדול בנעוריה ואני חושבת שמאז אורח החיים שלה מאוד לא מאוזן, היא אמנם התחתנה ויש לה ילדים ברוך ה׳ אך היא לא בנאדם מאושר, היא לא יוצאת מהבית, תמיד בפינה שלה, באים אליה אם רוצים לראות אותה והמשפחה מבינה שקיימת בעיה והיא סובלת ממשהו אך משפחה מאוד מיושנת שמאמינים שזה יעבור

כאמור, אני והיא
    החברות הכי טובות, הייתי נוהגת להיות אצלה יום יום מבוקר ועד לילה, בית מלא, אירוח כיד המלך, אני ובעלי יושבים שם ונהנים

עד הרגע שבעלי התהפך עליה וטוען שהיא מנצלת אותי, פוגעת בי (דברים שאין להם בסיס!!!!!!!) כל כך נפגעתי כי היא מאוד אוהבת אותו ונורא רע לי שזה מה שהוא אומר
    יום יום מריבות ומריבות, הפסקתי ללכת אליה, לדבר איתה, וזה נורא כאב לי, הייתי בוכה יום יום כי היא החברה היחידה שלי ואני יודעת שהיא לא תפגע בזבוב והוא סתם התהפך עליה כי הוא קנאימאוד והרחיק אותי מכל החברות והיא שנשארה
    תמיד אומר לי שהיא זבל שהיא לא באה ורק באים אליה, שהיא לא מכבדת, חיה כמו מלכה וכולם לרגליה! וזה לא נכון, אלוהים, זה לא נכון!!!! עובר עליה כל כך הרבה זה לא הגיוני שבנאדם לא יצא מהבית מעל 5 שנים! יש פה בעיה! מרוב שהוא כל כך שונא אותה הוא איבד כל צלם אנוש לגביה, אין לו שום חמלה, הוא מתעצבן שהיא לא באה אלי אפילו פעם 1 (ובינינו זה לא יעזור כי הוא פשוט שונא אותה!) ורע לי רע לי עם זה מאוד עד כדי שזה מרחיק אותי ממנו אני כ״כ פיתחתי סלידה אליו כי כולם מכירים ויודעים ורק הוא בשלו עם הכבוד הזה שלא נותן לו כלום, לא רוצה לדרוך אצלה בבית, נרתע מהילדים שלה, זאת כבר ממש שנאה! אני מוצאת את עצמי מדברת איתה בסתר, לא הייתי אצלה חודשים שלמים, היא עברה ניתוח ולא הייתי שם ולא אחרי זה! אני מתביישת בעצמי, זאת אחותי, ואני בוכה יום יום על מה שהוא גורם לי ועל מי שהוא גורם לי להיות!
    הוא כבר עלה מדרגה ומאשים אותה בכל הדברים הרעים שקורים לו!! כן כן הוא גם אומר שהיא מקללת אותו! תראי לאן הוא הגיע! אני חסרת אונים! לא יודעת איך לפתור את המצב הזה, אני לא אתנתק ממנה, היא אחותי, והיא אוהבת אותו מאוד אני יודעת כמה!! וזאת הסיבה שמאוד כואב לי! אני לא רואה איך פותרים וממשיכים כי היא לא תצא מהבית אלא אם כן יקרה נס, והוא בשלו, עושה לי חיים קשים
    האם יש פתרון
    אודה לך מאוד על עזרתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קצת שונה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעלה מספר נקודות

טלי צרקינסקי
    27/06/2014

אליה שלום,

אתייחס למספר נקודות ומספר מערכות יחסים שמתקיימות בתוך כל מה שאת מעלה.

מערכת היחסים של אחותך עם עצמה ועם העולם.

מערכת היחסים שלך ושל אחותך

מערכת היחסים הזוגית שלך ושל בעלך

מערכת היחסים בתוך המשפחה הבולטת כאן היא המשולש - בעלך - את - אחותך...

מאד יתכן שבעלך "התהפך" כדברייך ואחותך היא אובייקט "נוח" יותר לכעוס עליו..
    בפועל, בוודאי שאחותך לא פועלת מתוך ניצול ושהיא זקוקה לעזרה (ארחיב בהמשך התשובה).

יש כאן מספר היבטים שמומלץ לבחון אותם.

נקודה אחת היא הקשר שלך עם אחותך, את לוקחת הרבה מאד תפקידם בחיים שלה עוד מילדות, כמובן אינני אומרת שצריך להתנתק מאחותך... אך כדאי לבחון האם אין קשר של תלות - האם הקשר משרת אצל אחותך משהו ואצלך משהו.
    עם הקרבה שלכם, בהחלט כדאי לשוחח אתה על קבלת טיפול ולבחון בדיוק מה קורה אתה, על מנת לשפר את איכות חייה (לא יוצאת מהבית שנים, האם מתמודדת עם חרדות? איך מתפקדת עם הילדים? איש מקצוע צריך לראות אותה וזה כדאי לה).

הקשר שלך עם בעלך, כדאי לשוחח אתו ולבחון מה קרה שהוא השתנה, האם זה קרה סביב אירוע מסוים (האם היה טריגר). השינוי הזה למעשה "זרק" אותך לקוטב השני - להיפגש במסתור, לא להיפגש ומה נכון - הוא מקום טוב באמצע, בו יש לכם זמן איכות זוגי, יש לך את הקשר עם אחותך ויש לך עוד דברים משל עצמך.

למעשה מתיאורך נוצרה מעין "קואליציה" את ואחותך - בעלך וחשוב מאד לבחון מה קורה שם ולפרום א הקואליציה הזו על מנת שיהיו יחסים טובים דיו במשפחה.

לסיכום - הייתי משוחחת עם הבעל ורואה מה קורה במישור הזוגי, לא ממקום של האשמות, אולי בעלך מאותת איזו מצוקה. כמובן שחברות זה דבר חשוב לשמור, זה לא במקום נישואין, זה לצד נישואין.

אחותך - זקוקה לתהליך שיעזור לה להתגבר עם מה שהיא מתמודדת. כי להיות בבית ולא לצאת שנים, זה בוודאי לא דפוס מומלץ וזה נובע ממקומות שכדאי מאד כבר לעבוד עליהם ולבחון מה קורה שם. אחרת היא ממשיכה בדפוס ואת הופכת למעין "מטפלת" שלה. זה יפה שיש לכם יחסים טובים, אולם חשוב לבדוק שהם לא הורסים לך (ולה) יחסים אחרים במשפחה/בחיים או מקבעים את מצבה.. ומצבה לא טוב כרגע והוא יכול להיות יותר טוב אם תפעל. האם בעלה מודע ומוכן לעזור בכיוון זה?

מאחלת לך הרבה הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו