החלטה קשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• החלטה קשה
    אנונימית
    28/06/2014

שלום. אני בת 25 בקשר כ8 חודשים עם בחור בן 32, ועוד כ4 חודשים אמורה להיות לנו חתונה (הכל קבוע כבר). העניין הוא שיש הרבה בעיות נתחיל בזה שההורים שלו התגלו כאנשים קשים ביותר, קמצנים שרבו איתי (דרכו וישירות) על מחיר שמלת כלה ואימו אפילו אמרה לו שאוסיף בעצמי לשמלת הכלה (בעדה שלנו מקובל שהמשפחת החתן יקנו שמלה), רבו איתי על חליפה בדרישה שאנחנו נקנה לו חליפה לחתונה וזאת למרות שהם צריכים לקנות ואנחנו קנינו לו כל מה מקובל ומעבר והם לעומת זאת לא קונים לי כלום- המצב הגיע לידי זה שהמשפחה שלי שונאת את המשפחה שלו ואני כבר לא מסוגלת לסוע אליו לבית כי כל פעם שהייתי מגיעה לשם הם היו הורסים לי ולו את המצב רוח אם פעם תחננו לגור איתם קצת אחרי החתונה כדי לאסוף כסף היום אני כבר לא מוכנה לגור איתם באותה העיר כי פשוט אין עם מי לדבר וכך גם עם האחים שלו. הייתי מוכנה לעזוב הכל ולסוע לעיר שלו כשלי אין שם אף אחד בתקווה שאני אמצא שם משפחה אוהבת. ביחסים שלנו יש גם המון ריבים, כמעט ואין איזה אירוע, טיול בילוי משותף שלא התחיל הסתיים או עבר בריב. והריבים הם על קנאה שלו, הוא מקנא אותי לדוד שלי שגידל אותי כי הוא נישק אותי בצוואר פעם, מקנא כי הסתכלתי על מאבטח שהלך לפניי וקראתי מה כתוב לו על החולצה וכו. הוא תמיד חושב שאדם כזה או אחר לא אוהב אותו וכל פעם אומר לי שאדם זה או אחר מהמשפחה שלי לא אוהב אותו ואני צריכה שעות לשכנע אותו שהוא טועה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלטה קשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך

אנונימית
    29/06/2014

הוא מתנהג לפעמים כמו פרנואיד, חושב שמשקרים אותו (לפעמים גם אני), אנחנו רבים המון ועל שטויות ולפעמים כשאני מנסה לדבר איתו תוך כדי ריב כדי להסביר לו משהו הוא נהיה ציני ולפעמים מגעיל, לעומת זאת כשהוא נעלב אז הוא נסגר בתוך עצמו כמו תינוק ומרחם על עצמו וזה מאייש אותי. במהלך כל הקשר שלנו אני מנסה להניע אותו מהתנהגות הזו. כשהכרתי אותו הכרתי בחור חזק החלטי שנתן לי הגנה, והוא באמת עד היום מגן עליי מול משפחתו ומול כולם (אחרי שהוא כמובן בא ומספר לי מה הם אמרו אולי בתקווה שאקבל את זה או כי הוא מבקש תמיכה, רק שאני לא יודעת איך אני יכולה לעזור לו מולם). אני כלפניי שלוש שנים הגעתי למצב של דיכאון וחרדות ומאז אני על כדורים למרות שהמצב שלי השתפר בהרבה אבל עכשיו המצב שלי הורע שוב, אני שוב התחלתי ללכת לפסיכולוגית. עד היום למרות הקושי היה בי הרבה כוח להתמודד עם המשפחה שלו אבל אני מרגישה שנגמר לי האויר אני כל הזמן בוכה בגללם, המשפחה שלי כבר לא מסוגלים לדבר איתם. הבעיה הכי גדולה היא שאני לא מסוגלת להחליט מה לעשות. להישאר או לעזוב?
    הוא מתחנן שאתן לו הזדמנות שהוא ישתנה ולא יקנא, ושלא נגור עם המשפחה שלו והוא לא יתן להם להתערב. הוא דואג לי כל הזמן אומר שהוא אוהב אותי, עושה למעני מחוות רומנטיות, מוכן לעזור כשצריך...
    הגעתי למסקנה שחתונה צריך לדחות חתונה
    אבל מה הלאה? הוא מבקש צ'אנס לשנות הכל...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אנונימית
    29/06/2014

ההחלטה הזאת עושה לי לא קל. אני מתעוררת בבוקר עם חרדות. הכל רועד. מפחדת להחליט משהו. ... במהלך היום אני נרגעת אבל בבוקר זה הכי קשה. .. לפעמים אני לא מצליחה להבין אם אני ככה בגלל שיש החלטה שצריך לקבל או כי זה נהיה המצב הנפשי שלי אחרי כל מה שאני עברתי ( עלבונות כעסים עצבים וכו ). אני כבר מנסה לדמיין שהכל טוב ואני לא נפרדת רק כדי לא להשתגע ככה אבל כנראה שאני לא מצליחה לשקר את עצמי... וקשה לי להירגע.
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול - עוד לפני הנישואין

טלי צרקינסקי
    29/06/2014

אנונימית שלום,

אני מגיבה לך לאחר קריאת כל מה שכתבת.

תראי, את מתארת מצב של מערכת יחסים מאד מורכבת שאין ספק שדרוש שם שינוי.

על מנת ליצור מצב של שינוי בכל כך הרבה פרמטרים צריך להיעזר בטיפול.

מצוין שאת נמצאת בטיפול פסיכולוגי, מאד טבעי שהחרדות והדיכאון יועצמו יותר בתקופה שלקראת שינוי, בפרט שבתוך השינוי הזה יש מרכיבים של כל מה שאת מתארת, שמוסיפים קושי להתמודדות וללחץ לקראת חתונה.

הייתי עובדת בטיפול האם זו ההחלטה שאת רוצה לקבל? מה נכון לך כרגע?
    האם זה לדחות את החתונה בינתיים? האם זה להמשיך לעבוד בעבודה זוגית?

להינשא כשאתם רבים כל הזמן, ויש קשיים שאתם לא מצליחים לתקשר ביניכם ויש האשמות וכל מה שתיארת - הוא מאד בעייתי ועלול להחריף.

לחכות שאדם ישתנה - גם בעייתי, כיוון שאם אדם רוצה להתחיל בתהליכי שינוי, זה דרך טיפול מקצועי, דרך בחינת דפוסים, דרך בנית "עצמי" חזק יותר ומתמודד יותר עם קשיים, עם מערכות יחסים ועם האדם עצמו (אני עם עצמי, אדם צריך גם לחיות בשלום עם עצמו קודם כל, לפני שהוא יוצא אל העולם הגדול).

כמה זמן אתם ביחד?
    בוודאי שלא כדאי לכם להתגורר בבית הוריו, לזוג תמיד טוב שיש את הפינה שלהם ואם יש קשיים עם המשפחה, זה עלול להחריף מאד את המצב.

אם אסכם, אני ממליצה לעבור תהליך של בדיקת האפשרויות וטיפול, לפני שמתחתנים
    כי לנישואין, חשוב מאד להיכנס במקום של הדדיות ובזוגיות טובה (לא מושלמת, אך טובה) והייתי בהחלט מתייעצת עם הפסיכולוגית שלך שמכירה אותך טוב ומקווה כי היא יכולה להיות ניטרלית ולבחון איך כדאי להמשיך. היבט נוסף - שאת תהי במצב יותר טוב רגשית (שמין הסתם, כל האירועים שאת מתארת, משפיעים עליך)..

מאחלת לך הרבה הצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה...

אנונימית
    30/06/2014

תודה על המענה. החלטתי שצריך לדחות את החתונה. להתחתן עם ספק זו טעות. אני לא מצליחה להבין את עצמי. מה אני רוצה מה נכון לי. יש רגעים שבהם אני מרגישה שלהיות איתו זה הפתרון ולקבל אותו אבל זה קשה.. רציתי משהו אחר וקשה לי איתו לא פעם. לעומת זאת להיפרד.. קשה לי.. אני התרגלתי אליו , לנוכחות שלו. כשהוא רחוק אני מתגעגעת וכשהוא קרוב קשה לי. לפעמים לנשק אותו זה משימה קשה. אני משתגעת כבר. אולי יש פה מישהי שעברה מצב דומה ויכולה לתת לי המלצה או לפחות להרגיע אותי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר עצה

אנונימית
    04/07/2014

אשמח עם מישהו יתן לי עצה או לפחות מישהו שהיה לו סיפור דומה או שיש לו ניסיון יכתוב לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו