מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השמנה של בת הזוגאובד עצות02/07/2014
שלום רב,
אני וחברתי יחד כבר 4 שנים, לפני כמה חודשים עברנו לגור יחד.
חברתי מעולם לא הייתה רזה, גם זה לא הטעם שלי אך בשנה וחצי האחרונות היא ממש החלה להשמין עד כדי כך שהמצב הזה נורא נורא מפריע לי. במיוחד ביחסי המין.
אני מנסה לעודד אותה ולרמוז לה בעדינות לצאת להליכות (איתי יחד כמובן) ולאכול דברים בריאים ולא משמינים, אך הדבר תופס בדיוק לשבוע ואז היא חוזרת לסורה ומנמקת לי אלפי תירוצים למה אין לה זמן לצאת הליכות.
הרי תמיד יהיה משהו אחר לעשות נכון? אין מה לעשות צריך להתאמץ.
האמת שאני דיי על הסף כבר... אבל אני לא רוצה לפגוע בה ופשוט להגיד לה בפנים שזה דוחה אותי. אני יודע שזה בקלות יכול להגיע למצב שבו אפסיק את יחסי המין, החיבוקים וכו' כי זה מאוד מאוד מפריע לי.
אני מאוד מאוד אוהב אותה ולא רוצה לאבד אותה.
מה עלי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתיחות והדדיות כשניגשים לנושא
טלי צרקינסקי02/07/2014אובד עצות שלום,
תראה, היום ה"טרנדים" בהרזיה זה לא דיאטה, אלא אורח חיים בריא, ניתן לקרוא את זה בכל מקום.
חברתך יכולה להרזות וגם לאכול דברים שהיא אוהבת לנפש.
אני לא דיאטנית קלינית אך המושג תזונה נכונה ובריאה (+פינוקים בלי הגזמה..) נכון לכולנו כבני אדם, רזים, בעלי עודף משקל וכן הלאה.. זו דרך חיים גם כאשר תגיע למשקל תקין.
אני מציעה לך להתקרב רגשית לחברה שלך, אולם חשוב שזה יהיה בצורה נעימה ומכבדת ולא בצורה שהיא תרגיש רע עם עצמה, מה שעשוי להביא לאכילה רבה יותר.
ראשית, האם היה טריגר להשמנה שלה?
האם מדובר בעליה משמעותית? (כי יש הבדל בין עליה של 5 ק"ג לבין 20 ק"ג).
אתה יכול לומר לה שאתה אוהב אותה, לומר לה מה שאתה אוהב בה (בין אם חיצונית ובין אם תכונות אחרות).., כמה שחשוב לך הקשר ולציין שאתה לא מחפש שהיא תהיה אישה רזה, כי זה לא הטעם שלך, אך היית רוצה לתמוך בה כדי שתרגיש טוב עם עצמה, גם מתוך מקום של בריאות ואתם יכולים לקחת את זה כמקום הדדי, עתה כשאתם גרים ביחד, להכניס הביתה אוכל בריא, מידי פעם להתענג על אוכל לשם בריאות הנפש (עוגה, גלידה וכו'..).
לבשל ביחד ארוחות.
אם היא זקוקה לתמיכה יש קבוצות שתומכות בהרזיה.
אתה יכול גם לשאול אותה האם משהו מטריד אותה? (לנסות לברר דברים, כי יש סיבה לאכילה רגשית).
אין סיבה שתוותר על חיי המין שלכם...
אני ממליצה על פתיחות בנושא, בצורה לא שיפוטית ובהדדיות והבנה.
מאחלת לך הרבה הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לטלי
אובד עצות02/07/2014שלום טלי,
תודה על התגובה.
חברה שלי יודעת שאני רוצה שהיא תרזה. אני לא מסתיר את זה.
מפני שהיא כל כך רגישה ושברירית אני רומז לה על זה בדרך של "צחוק" אבל שהיא תבין את המסר. אני לא בא אליה ואומר לה: "תקשיבי, אני ממש רוצה שתרזי". לעולם לא.
בבית אנחנו אוכלים אוכל שהוא יחסית בריא. משתדלים לא להשתמש בשמן והיא כבר כמעט הפסיקה לשתות שתיה מתוקה.
אבל..הרי כולנו יודעים שבלי ספורט מאוד קשה להביא לשינו. אני לא אוהב לרוץ.מודה.
אבל אני כן אוהב לעשות הליכות, ואני תמיד מציע לה להצטרף איתי, אפילו הורדנו אפליקציה שמודדדת מרחקים וכל זה..
אבל מה, זה תופס רק לשבוע.. ובגלל שהיא סטודנטית היא כל פעם מוצאת סיבה למה לא לצאת להליכה: מבחנים, עבודות להגיש..בלה בלה בלה.
ובינינו, זה תירוץ עלוב כי הרי תמיד יהיה משהו אחר שנוכל בגללו לדחות את ההליכה.
היום זה לימודים, מחר זה עייפות מהעבודה ומחרותיים זה התינוק שבוכה, הלא ככה?
היא פשוט מעדיפה לעשות דברים אחרים, כי לפתע אני כן רואה שהיא קובעת להפגש עם חברות, לזה יש לה זמן נכון?
באמת אובד עצות... )=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה בתגובה
טלי צרקינסקי02/07/2014אובד עצות שלום,
לא הייתי רומזת "בצחוק" אלא מדברת אתה בדרך לא פוגעת ומאד אכפתית ואוהבת.
תראה, זה לא רק נושא הספורט כאן.
יש להניח שאם אדם עלה הרבה במשקל היה כאן טריגר.
אדם יכול לעסוק הרבה בספורט, אך אם הוא לא יאכל תפריט נכון, הוא יישאר באותו משקל... אתה לא יכול לעקוב אחרי כל מה שחברתך אוכלת (לא בבית ולא מחוצה לה).
אך כנראה יש סיבה לאכילה רגשית וצורך לראות מאיפה זה בא ולהתמיד בתפריט "שפוי", כזה שיכול להחזיק לתמיד.
אם ספורט זה לא משהו שהיא מתמידה בו כרגע, אולי בעתיד היא תוכל להתמיד בו יותר..
אבל אפשר בהחלט גם לשנות את דפוסי האכילה ואף לקבל עזרה מדיאטנית/קבוצה.
עד כאן הדברים הקונקרטיים יותר, לבד מזאת, איך הזוגיות שלכם?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטלי
אובד עצות02/07/2014היי טלי, תודה רבה רבה על תגובתך.
הזוגיות שלנו בסדר גמור, ממש נפלאה. יש ריבים פה ושם אבל לא משהו חריג ולא משהו שלא ניתן למצוא אצל כל זוג אחר.
אפשר אפילו להגיד שזה הדבר שהכי מפריע לי בה.
היחסים שלנו יכולים בקלות להתדרדר מפני שאני כרגע מעדיף שלא לקיים יחסי מין ולהיא להפך.. אני בטוח שמכאן את כבר רואה את העתיד לבוא.
ולמה אני לא מעדיף לקיים יחסי מין? בדיוק מאותה סיבה שלשמה החלטתי לכתוב כאן.
מה? להגיע למצב של לשכב איתה אך לחשוב על מישהיא אחר רק בכדי לסמן וי על זה ששכבנו? אני לא חושב שזה נכון לעשות למרות שאני יכול לעשות זאת.
אני חושב אולי "ללמד אותה לקח": את לא עושה מה שחשוב לי? אוקיי.. על אותו המשקל אני גם לא אעשה מה שחשוב לך.
אני לא חושב שאני יכול לבוא ולומר לה בפנים שזה מתחיל לדחות אותי בקיום יחסי המין
היא תשבר בו במקום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי צרקינסקי03/07/2014אובד עצות שלום,
"להחזיר" לחברתך בהתנהגות (=להימנע מיחסי מין שהיא רוצה) על מנת "להעניש אותה" שהיא לא עושה מה שחשוב לך, עלול מאד לדרדר את היחסים ולא להגיע למטרה. מה שאתה מציין - ללמד לקח. זה למעשה "להתנהג את הכעסים והתסכולים" במקום לדבר עליהם.
אם אתם נמצאים בזוגיות טובה, זה לא מובן מאליו וחבל להפסיד אותה בגלל משהו שניתן לשינוי.
יש הרבה דברים שניתנים לשינוי ביניהם משקל, בעיות בתחום האינטימיות והמיניות ועוד. יש דברים שהרבה יותר קשה לשנות אותם כמו אישיות נוקשה מאד, זוגיות שמלווה בריבים רבים והאשמות ועוד..
אני תומכת בלשוחח אתה על כך (אך לא לומר את המילה "דוחה", לא לפגוע בה, אתה כן יכול לציין מה מפריע לך, אך לציין גם את היופי שאתה רואה בה (דברים חיצוניים ואישיותיים).
על תשובתי זו, אני אפנה אותך גם לפורום נוסף ש"ישפוך אור" על הדברים שהעלית.
שווה לבדוק מה קורה שם מבחינת המיניות, האם זה רק המשקל, האם יש דברים נוספים?
אני מאחלת לכם הרבה הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
טלי צרקינסקי03/07/2014לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מין_וסקסולוגיה' id=link]מין וסקסולוגיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)