מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן זוגי סוחט אותי נפשיתלולי04/07/2014
שלום.
אני בת 29 ובן זוגי בן 38 אנחנו שנתיים גרים ביחד והוא החבר הרציני הראשון שלי, לפיכך הוא חשוב לי ביותר. המערכת הזוגית שלנו מאוד תומכת, בונה ואוהבת ואנחנו נוהגים כבדרך טבע לצחוק הרבה.
בן זוגי עצמאי שעובד חלקית בעבודה נוספת, והרבה פעמים הוא עובד בסופי שבוע, לפעמים אני בקושי רואה אותו במשך כמה ימים. כשהכרנו ידעתי שזה העסק וזה היה בסדר.
אנני עובדת כבר שבועיים ופתאום אני רואה דברים בקשר שלא ראיתי קודם, או להפך- מפתחת דמיון מאוד פורה לגבי מה שקורה. ולכן אני זקוקה לעצה מקצועית בקשר לכמה אספקטים.
חבר שלי הוא דחיין כרוני. הוא לא מחזיר דברים אחריו למקום, מסדר ומנקה לעיתים רחוקות ביותר, ועושה זאת רק כאשר אני מבקשת ממנו, וגם זה לא לפעמים.
אני מאוד נקייה ומסודרת ולאחרונה אני מרגישה שכבר עייפתי לרוץ לנקות אחריו בכל הבית, להזכיר לו דברים וזה מגיע גם לתחומים חברתיים ולפגיעה בקשר, כל פעם הוא אומר לי "נלך לשם, "נעשה את זה" ובלה בלה אני כבר לא מאמינה לו מרוב שהוא אומר ולא מקיים. שיהיה ברור הכל תלוי בו כי הוא העסוק מביננו. בנתיים אני כבר נובלת, נשחקת כי אני כבר לא מרגישה שיש בינינו זוגיות, ואני מרגישה לאחרונה שאני מתרחקת ממנו רגשית.
הוא תמיד אמר שנתחתן ואמר שהוא יציע לי נישואין ובזמן הזה הספקתי לשנות את דעתי אלף פעמים אם להנשא בכלל כי אני לא מאמינה במוסד הנישואים.
וכבר דיברנו רבות על ילדים ועל שמות לילדים. אבל הוא בשלו, הוא נשוי לעבודה שלו חי אותה ונושם אותה ואני שמחה להיות שם בשבילו אבל זה בא על חשבוני יותר מדיי בזמן האחרון וזה כבר מכביד עליי משמעותית. זה גם לא נראה כאילו הוא עומד לעשות צעד בכיוון.
הוא עובד קשה ולפעמים אני לא מבינה למה אין לו כסף..
הוא כביכול מקור ההכנסה הבסיסי בבית, אבל דורש שנתחלק בכל מה שקשור להוצאות הבית ואף יותר מזה. הוא טוען שאין לו כסף למרות שהמשכורת שלי נמוכה משלו לפחות בשליש, אני חושדת שהסדרי הכספים שלו לקויים בבנק אבל אינני יודעת.
אמרתי לו שאני רוצה שקיפות מלאה לגבי ההכנסות וההוצאות של הבית כי אני מוציאה את רוב הכסף על הבית בזמן האחרון והוא הסכים אבל בנתיים לא ראיתי כלום.
בנוסף יש עוד בעיה שממש מייסרת אותי,
יש לומר ולהתוודא שמעולם לא הייתי מאוהבת בחבר שלי. אני לא נמשכת אליו והכימיה המינית שלנו גרועה ביותר, גם אחרי ניסיונות רבים הוא לא מצליח לפתות אותי במיטה והייתי אומרת אפילו יותר מזה, אני לא רואה בו כאובייקט מיני כלל ולכן אנחנו בקושי שוכבים.המצב הזה נמשך הרבה זמן. הוא מעלה את הנושא רק כשאני מעלה אותו, כי אני סובלת לפעמים מחשק מיני עז וזה השלב המסוכן- אני מסתכלת ומפנטזת על גברים אחרים. זה מציק לי מאוד שאני רוצה לעזוב רק כדי להשיג מישהו שיהיה לי איתו טוב במיטה ושאני אמשך אליו מינית.
לראשונה אני מבינה את התסכול שצברתי בזמן האחרון. רציתי לדעת האם אני מגזימה? כי העליתי בעיות שקשה מאוד לפתור אותן גם ע"י עבודה עצמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעלה מספר נקודות
טלי צרקינסקי04/07/2014לולי שלום,
את מתארת מצב לא פשוט ממספר היבטים, קטנים כגדולים יותר.
יש דברים שבהחלט אפשר לעבוד עליהם בקשר ויש דברים שיותר קשה אם אין את התקיימותם בבסיס הקשר הזוגי.
באשר לדחיית דברים, בין אם חברתיים שקבעתם, בין אם מטלות הבית, אלו דברים שבזוגיות טובה, שיש בה תקשורת טובה, אפשר לשוחח עליהם ולחלק את המטלות.
נישואין, ציינת שאת מתלבטת ולא יודעת אם את מאמינה במוסד הנישואין מאידך, את מחכה שחברך יציע לך והוא עוד לא שם. השאלה אם את לא מאמינה כי זה מהמקום של חוסר אמון בו, או שיש לך גם כך אמביוולנטיות שלך בכלל בנושא זה? או בהקשר של הקשר אתו בנושא זה בפרט? (נושא לחשוב עליו).
נושאים פיננסים, יתכן שאדם אדם מוציא יותר כספים מאדם אחר (אף שהמשכורות שונות) גם לאילו יש פתרונות ואם אין אותו חשבון בנק - מה יורד מכל חשבון, אפשר בתקשורת בונה לסדר את זה.
סיימת את פנייתך בכך שלא היית מאוהבת מעולם בבן זוגך, תראי, התאהבות היא שלב מאד נחמד, יש פרפרים וזה כיף, אולם שלב זה עובר והופך לאהבה בוגרת שהיא זו שחשובה במערכת זוגית. יש זוגות שלא החלו מהתאהבות ויש שכן. זה לא תנאי הכרחי לקשר.
מה שכן חשוב זה אהבה, אכפתיות, הדדיות, עניין ולכל זוג ואדם יש את הדברים שחשובים לו....
בנושא משיכה מינית וזה שאת לא רואה בו אובייקט מיני מההתחלה, כאן יש בעיה.
אם מעולם לא ראית בו אובייקט מיני ומעולם לא נמשכת אליו או נהנית אתו, איך היו לך השנתיים של קשר אתו?
האם את רוצה להמשיך בקשר ולותר על חיי מין?
את מציינת מספר פרמטרים שמתחילים לשפוך אור על מה קורה בזוגיות. אני מניחה שלא שמת לב אליהן רק בשבועיים שאינך עובדת. אני מניחה שזה היה קיים שם קודם.
אם את מאמינה שיש דברים שניתן עוד לעבוד עליהם בזוגיות זו ואת רוצה בכך, יש אופציות של טיפול זוגי, מיני, טיפול פרטני לך שישפוך אור ויעזור לך לקבל החלטות.
(תוך שיתוף פעולה של בן זוגך). חשוב לי לציין שלא כל בעיה ניתנת לפתרון ע"י עבודה עצמית. לעיתים חשוב להיעזר....
אך להמשיך כך לא כדאי. את בהחלט "מאותתת" על צורך בשינוי כלשהו.
הייתי בוחנת מה בכל זאת משאיר אותך בקשר, האם את רוצה לטפל בדברים, האם אפשר לשנות חלק מהם והאם אפשרי שזוגיות זו תצליח?
ואם לא, להמשיך הלאה ולהפיק את הלמידה מזוגיות זו, כי מכל דבר לומדים ומתפתחים.
מאחלת לך הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)