מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אקסיתדש06/07/2014
האקסית שזרקה אותי(7 שנים של קשר) אמרה שהיא חושבת שהיא מוכנה לנהל איתי שיחה(אסביר בהמשך)
אז בקצרה:
אני והאקסית היינו 7 שנים ביחד, התחלנו מהתיכון,
בשנה האחרונה של הזוגיות הגענו לגל עצום של ריבים שלא פסקו, אשר גרמו לנו פשוט לאבד רצון לנסות לתקן את המצב, אך המשנו להיות ביחד.
באותה תקופה בזמן שעבדתי במקום עבודה, אחת העובדות הייתה מעוניינת בי,
עשיתי טעות מפגרת והמשכתי לדבר איתה, יצאתי מטומטם כי ידעתי שאני מפלרטט איתה, אך באותה התקופה כשהרגשתי לא מוערך ולא אהוב מצד האקסית, הבחורה הזאת גרמה לי להרגיש את מה שהאקסית לא רצתה לעשות.
האקסית ידעה שיש מישהי שבעיניין שלי(סיפרתי לה עליה לפני שהתחלתי להתכתב איתה) ולאקסית לא היית בעיה כי היא אמרה שאין ביני לבין הבחורה הזאת שום דבר אז היא לא הייתה לחוצה.
אני והבחורה לא עשינו שום דבר ודי מהר נתקתי קשר ממנה כי הבנתי שזה סתם טעות וזה לברוח מפתרון הבעיה עם האקסית למשהו אחר.
האקסית שלי ראתה מספר הודעות, היא שוכנע שבגדתי בה(דבר לא קרה אך די מובן המצב שהיא הרגישה) לא הייתי אמין כלפיה, אך נסיתי לשכנע אותה ששום דבר לא קרה, היא "האמינה" לי אך ידעתי שיש לה עדיין את המחשבות האלו בראש.
לאחר שהבנתי את הטעויות שלי, ניסיתי לשחזר את הבחור שהיא התאהבה בו, וניסיתי להראות לה כמה שאני יכול שהיא הבחורה היחידה שאני מעוניין(ובאמת שכך היה, נכון שהייתה לי נפילה אבל אני מאמין שלכולם מגיע הזדמנות שניה, ואני את שלי התכוונתי לנצל וידעתי שמה שהיה היה חד פעמי)
דבר הוביל לדבר, לאחר כחודש הרגשתי שאני לא מצליח לגרום למשהו להשתנות וניהלתי איתה שיחה שאני מרגיש שאנחנו לא על אותו גל, היא הסכימה איתי ואמרה שהיא פשוט כבר לא שם ואנחנו צריכים להיפרד(סיבת פרידה לא הייתה הבחורה הזאת, אך היא היית המוקש האחרון שממנו כבר לא היית דרך חזרה).
בחודש הראשון במקום להביא לה את הזמן שלה, רדפתי אחרי כמו ילד בן 16 למרות שידעתי שזאת טעות אבל משום מה חשבתי שכמו בקומדיות הרומנטיות, אם יש תקווה אז צריך להילחם עליה, ותמיד אמרתי לה שאנחנו צריכים לשבת כמו אנשים בוגרים, לשים לשניה את כל המחשבות והדעות בצד ובאמת לשמוע מה יש לצד השני להגיד ואולי משם נצליח להחזיר אותנו למסלול חדש.
כמובן שזה לא עזר ובשלב מסויים הרמתי ידיים למרות שמאוד רציתי לחזור.
היא המשיכה הלאה והתחילה לצאת עם בחור חדש, אך לפי מה שאני יודע הם לא חברים ובעינייה הוא סתם מישהו שהיא יכולה להעביר איתו את הזמן ולחלוק מיטה ביחד.
יוצא לנו להיפגש מידי פעם באזור מגורים ואנחנו מדברים פה שם בקטנה,
מהחברות שלה וממה שהיא מספרת לי, שהוא כן חשוב לה אבל הוא לא משהו רציני(לא כל כך קניתי את זה אבל זרמתי).
**המשך בתגובה*** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דש
דש06/07/2014לא מזמן היא יצרה איתי קשר וביקשה שאעזור לה במשהו ומן הסתם הסכמתי.
כשעזרתי לה היא אמרה שהיא חושבת שהיא מוכנה לנהל את השיחה שרציתי, כמובן שהסכמתי כל הזמן הזה שעזרתי לה(לקח למה שהיא ביקשה ממני כמה ימים של פגישות) הראתי לה שהמשכתי הלאה, היא שמעה על הבחורות שיצאתי ושמעה שניסיתי להיכנס עם מישהי לקשר וזה לא הסתדר בסוף.
עכשיו אני כמו מפגר ולא מבין מה היא רוצה ממני,
יש לי עדיין רגשות(אהבה כבר אין אבל עדיין נשארה פינה בלב) וכמובן שאני יודע שאם היא תרצה לחזור היא תצליח לגרום לי לרצות גם,
אני מצליח למצוא רק 3 סיבות לדיבור הזה מהצד שלה
1) היא רוצה לעשות סגירת מעגל(שאני לא ממש מבין בשביל מה, היא עזבה אותי והמשיכה הלאה, בכל הפגישות שלנו בזמן שאנחנו פרודים, כבר דיברנו עלינו והגענו להסכמה שבאמת זה מה שהיה צריך לקרות וזה בסדר משני הצדדים, אז כבר עשינו את סגירת המעגל הזה)
2) היא מנסה לשמור אותי על אש נמוכה(כמו שאומרים, לדעת שיש לה לאן "לפול" כשעיניינים לא יסתדרו לה כמו שהיא רוצה(נראה לי שזאת הסיבה)
3)היא מעוניינת לבדוק מה המצב ולראות האם יש מה לדבר עלינו(בקיצור אולי לבדוק האם יש אפשרות לחזור)
עד שהוצאתי אותה מהראש שלי פתאום נופל דבר כזה ואני לא יודע איך להתנהג, האם להראות לה שכן יש לי התעניינות או שהיא משחקת בי(למרות שהיא לא בחורה כזאת)
עצות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבחון מה אתה רוצה לגבי הקשר
טלי צרקינסקי06/07/2014דש שלום,
מגיבה לאחר קריאת כל מה שהעלית.
תראה, אני מזהה מכתיבתך שיש לך מודעות לגבי דברים שקרו בקשר ביניכם.
מה גרם לכם להיפרד, מה היה ה"קש ששבר את גב הגמל" ומה הייתה ההתנהלות ש"הפעילה" אותך במהלך הקשר וגם בזמן שלא הייתם בקשר.
אם אני אתייחס לכל מה שאתה מעלה, מה שחשוב הוא לבחון עם עצמך ראשית כל, האם אתה מעוניין לתת לקשר זה סיכוי נוסף והאם אתה רוצה + מאמין שניתן לנסות זאת. לגבי מה שחווה האקסית שלך, כפי שהעלית ניתן לשער, לא ניתן לשלוט על מה שהיא רוצה.
אכן שלושת הדברים שהעלית הם אפשריים, אך אתה יכול לקבוע עם מה אתה מוכן להתמודד/מה אתה רוצה ומה את לא רוצה בחייך.
נניח אם אתה רוצה להכניס לחייך קשר רציני עם בחורה ולא להיפגע, אני מניחה שלא תרצה להישאר במעמד של "אש קטנה" אלא לקבל את מלוא "עסקת החבילה" עם חברה.
במידה ויש כאן סגירת מעגל (עניינים לא פתורים) ואתה מאמין שזה יעזור גם לך להמשיך הלאה, זה בסדר.
במידה וזה לחזרה ויש לך רצון כזה, זה אפשרי ואז אפשר ללמוד מן הלקחים שהיו בקשר לפני הפרידה, הדפוסים שהיו בזוגיות, מה אתם רוצים שיהיה בקשר כשאתם חוזרים, מה יהיה שונה, איפה חשוב לכם להתפתח בקשר ולגדול, מה חשוב לכם שיהיה יותר טוב, תוך סגירת הדברים ושיחה על הדברים שכאבו לכם מתוך מקום של חשיבה להמשך בריא ובונה.
אתה יכול לתת צ'אנס לשיחה כזאת, אך מראש לדעת שאתה לא יודע מה כוונתה ולשלוט (לא מהמילה "שתלטנות" אלה "בחירה במה שאתה רוצה")
ואם משהו לא מתאים (כמו להישאר על אש קטנה) לא להישאב למקום הזה.
בעיקר, חשובה המודעות למה אתה מחפש היום ולמקד את האנרגיה של לשם ולא לדפוסים שתישאב אליהם שוב ושוב.
אני מאחלת לך הרבה הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שאני מרגיש
אנונימי07/07/2014אני לא אשקר,
תמיד הייתה לי הרגשה של "אם היינו חוזרים, אז יכולתי להבטיח שהפעם זה זה",
כן הייתי רוצה לנסות שוב,
אבל ישנם כמה דברים שלי קשה להתגבר עליהם ואני מאמין שאולי אם באמת הקו מחשבה שלה הוא לחזור אז גם לה יש דברים שיהיה קשה לשנות:
אצלי הבעיות הן:
1) הבחור שאיתו היא נמצאת ב"מערכת יחסים"
2) החברות שלה(בעיקר אחת מהחברות שהיא התחברה אליה ממש לאחר שגם היא נפרדה מחבר שלה, ואני והיא אף פעם לא הסתדרנו והיא תמיד מנסה להוציא אותי אשם כדי שהאקסית שלי תעיף אותי)
3) חברים משותפים שלנו התפרקו, בנים עם בנים בנות עם בנות(היינו חבורה שכולם היו זוגות ופתאום זוג אחרי זוג נפרדו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה בתגובה
טלי צרקינסקי09/07/2014אנונימי שלום,
תראה, מתייחסת לסעיפים שהעלית.
אם יש לה מערכת יחסים, לא כדאי לך להיות עוד צד בהם, רק אם היא תחליט לותר עליה ולהיות אתך עם כל המחויבות שבכך.
שנית, אני לא יודעת מה מטרתה של אותה חברה, אך אם היא מסכסכת ביניכם, יש מקום לשאול אם היא חברת אמת?
שלישית, חברים שהתפרקו אפשר לבחון למה זה התפרק, מה קרה שם? האם זה בעקבות הפרידה שלכם? משהו אחר? ואפשר לנסות ליזום להיפגש מידי פעם ביחד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)