חבר במשבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חבר במשבר
    אורנת
    06/07/2014

היי,
    אני בת 25 וחבר שלי בן27. כבר שנתיים יחד. יש לי בעיה שנמשכת כבר דיי זמן ואני צריכה עצה בבקשה...,
    חבר שלי הוא סוג של "קורבן של החיים".. הוא לא באמת כזה, הוא סתם עושה את עצמו כזה.
    בהתחלה עוד היו לי אנרגיות לנסות לעזור ולהראות לו את הצד החיובי של הדברים אבל הוא נרגע ליום יומיים ושוב עם הסיסמאות הקבועות "מה זה החיים האלה..בשביל מה זה טוב"... אמרתי לו שלפעמים אושר צריך להשיג בעבודה קשה ובסוף זה משתלם "בשביל מה צריך לעבוד בשביל אושר"!!! הוא מתעצבן... הוא פעם זרק לי שהוא אוהב את המצב הזה.. את תחושת הקורבנות.. פעם עוד הייתי מנסה לעזור ותמיד התשובות שלי היו נענות בזלזול ובבוז וכיום כאשר הוא שואל אותי "מה עושים במצב כזה" (אחרי שאנחנו מנהלים שיחות כאלה כמעט כל יום ותשובותיי לא משתנות כפי ששאלותיו לא משתנות)- התחלתי לענות לו ב"אני לא יודעצץ" או ב "רק אתה יודע" ואז אני "מואשמת" בכך שאני לא עוזרת....
    עכשיו- אני אוהבת אותו אבל נ מ א ס לי מתחושת התבוסתנות הזו!!! אני כבר לא שוכבת איתו כי היו כמה פעמים שאחרי ששכבנו, איזה משו היה מעצבן אותו והוא היה קם ועצבני כל היום וכאילו..רגע..הרגע שכבנו.. וזה מאוד פוגע לכן גם עם זה כבר הפסקתי. פשוט לא בא לי כבר

אני מאוד אוהבת אותו ומאד אכפת לי ממנו אבל כוחותיי אוזלים ואני לא יודעת כבר מה לעשות... לא יכולה יותר עם הפסימיות הזו שלו. כל יום הוא במצב רוח אחר. הוא יכול להתחיל את היום טוב ואין לדעת באיזה מצב רוח הוא ייגמר . האם להיפרד זה הדברהכי טוב?
    אני עוברת לגור רחוק ממנו כי אני מתחילה לימודים ..השאלה אם לראות אם המרחק יעזור או שפשוט כדאי לעשות הכל במכה.. להיפרד ולעבור רחוק? אני שואלת כי זו תשובה שמאוד יהיה לי קשה לספק לעצמי וצריכה מבט מקצועי/ אובייקטיבי חיצוני.. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חבר במשבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לבחון בתקופת שינוי המגורים

עדי בדיחי
    07/07/2014

שלום אורנת,

פאסימיות היא בהחלט תכונה שעלולה להבריח בני זוג. מעבר לכך את גם מדברת על שינויים קיצוניים במצבי רוח ואין לך אפשרות לצפות את תגובותיו, שזה לא פחות מקשה על המצב.

אני שמה לב שבהתחלה היו לך המון רצונות וגם כוחות להכיל את המצב ולנסות לסייע לו. אני חושבת שמבחינת התפיסה האישית שלו הוא כן קורבן, והוא גם מאמין בזה, ולכן גם אוהב את זה- או בסדר הפוך- אוהב את זה ולכן מאמין ומטפח את התפיסה הזאת. מצד אחד זוהי תפיסתו, מצד שני מתעצבן וכועס, זה לופ ללא סוף.

אני חושבת שלא סתם החיים הביאו לכך שאת מתחילה להתרחק, הן מבחינת לימודים והן מבחינה רגשית.. לפעמים אלו תהליכים מקבילים, של חוץ ופנים, ויהיה סימבולי להסתכל על זה כך.

אני חושבת הלאה, על משברים שעתידים להיות כמו אצל כל זוג נשוי או משפחה, והחיים שלנו דינאמיים, ורצופים עליות וירידות. כאשר התפיסה היא כ"כ שלילית, עד איפה יהיה קצה גבול היכולת שלך- אדם אופטימי מטבעך וכנראה גם "מחזיק" רגשית מספיק טוב את החיים - האם תמשיכי לסחוב ולנסות לשנות, או שכבר תתייאשי? ולכך יש כבר סימנים בהווה. התחלת לפתח חוסר סבלנות ורצון לסייע.. וזה כמובן מוצדק וטבעי.

ולכן, אני מציעה, שכאשר תבצעי את שינוי המגורים, תנסי לקחת לך זמן למחשבה, כשאת רחוקה.. לבחון אם אכן טוב לך רחוק, או שאולי יש געגוע למשהו, לבדוק איפה את על הרצף שבין געגועים ומוכנות להתפשר ולקבל אותו as is - כמו שהוא בדיוק - או רצון להתחיל בקשר אחר עם אדם שתפיסת חייו דומה יותר לשלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו