מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אני לא מכירה את עצמימירי08/07/2014
שלום, יש לי בעיה שאני לא יודעת איך להתמודד איתה, והאם בכלל אני צריכה לייחס לה חשיבות, אתחיל בזה שיש לי חבר כבר שנה הוא בן אדם מדהים, כיף לנו ביחד ויש אהבה,
מה שמציק לי מאוד זה שחברה לשעבר שלי מתקשרת לחבר שלי אני לא יודעת איך להגיב בצורה הנכונה, אני משתגעת מזה ומקנאה מאוד, מה שגם אני בהריון וכל דבר הכי קטן מערער את שלוותי, אני כעוסה עצבנית. מה שגם החבר שלי לא מייחס לזה חשיבות הוא בא הביתה אחרי יום עבודה ואומר לי חברה שלך התקשרה אליי היום יש שיחה שלא נענתה ממנה.. כאילו בשיא הטבעיות אוףףףףףף , מה הוא חושב שזה כאילו בסדר? אני לא מבינה מה הקטע הזה? אציין שגם לפני כמה חודשים נפרדנו ליומיים ומסתבר שהיא הייתה בבית והוא נתן לה כסף, ( היא הייתה חברה של אח שלו) ואמרתי לו בכעס אם אח שלך שהיה איתה לא עזר לה למה שאתה תעשה את זה ?!!! ובסוף יוצא שאני האשמה ...
בבקשה מה לעשות? הדבר הזה משגע אותי ואני בוכה מזה כי זה פשוט מחרפן אני לא רוצה להזין להריון כי כבר אני מרגישה שיש לי כאבים חדים מהכעס והבכי. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה לשתף את בן זוגך
טלי צרקינסקי09/07/2014מירי שלום,
מתי החלו השיחות של חברתך לשעבר עם בן זוגך? האם זה היה מתחילה הקשר ביניכם? יכולות להיות סיבות שונות לניסיונותיה ליצור קשר. שימור הקשר דרכו וקבלת מידע על בן זוגה לשעבר (=אח שלו), האם דרככן נפרדו בצורה לא טובה? האם הוא מקנאת, תלותית ועוד ועוד סיבות.
מה שחשוב הוא מה בן זוגך עושה עם זה ואיך את מגיבה לזה ואיך שניכם בקשר מתמודדים עם משהו שמציק לך.
ראשית, יתכן ובן זוגך לא מיחס כל חשיבות לניסיונותיה ליצור קשר.
מה שהייתי ממליצה לך לעשות זה לשוחח גלויות עם בן זוגך שאת שואלת את עצמך מהן המטרות של הטלפונים שלך אליו היא שהייתה חברה שלך בעבר ומכך את רואה טעם נפגם בכך וזה מפריע לך. אם אינו רואה שום חשיבות בטלפונים שאין שם שום קשר, לא צריכה להיות בעיה לסיים אתו באומרו שהוא בקשר, שהוא לא מחפש כרגע ידידה, בצורה אסרטיבית, לא תוקפנית חלילה. ואם לא תבין, שלא יענה לשיחות שלה יותר. צריך לעיתים להסביר שמה שנראה לצד השני כפעוט וחסר משמעות, לאחר יכול להיות משמעותי (וזה יכול לקרות לכם בעוד מצבים וגם הפוך..)
אם הוא מושך ואומר מה זה מפריע לך, זה שטויות וכו'.. הייתי בודקת יותר איפה הקשר איתה חשוב לו, ממקום שבאמת מנסה להבין...
בדר"כ אנשים מגיבים יותר טוב לניסיון לדבר ולא לניסיון לשפוט אותם.
המקום של לשוחח הוא חלק ממערכת יחסים בריאה.
ונשמע שיש לכם לא מעט במשותף וזה מצוין ואת יכולה גם את לציין בשיחה.
חשוב שלא תתעצבני ותגיעי למצבים שאת "משתגעת" כי זה פוגע בעיקר בך ולא משיג את התוצאות, אלא להביא את המקום שאת מרגישה לשיח ביניכם למה בדיוק הטעם לקשר עם חברה לשעבר ומה מידת ההשפעה של זה עליך.
חשוב לקחת בחשבון שגם בתוך זוגיות כל אדם הוא פרט ויש לו חברים/תחביבים וכו'.. אך מקרה כזה עם רגישות של חברה לשעבר שמתקשרת.. זה קצת יותר רגיש.
אני מאחלת לך הרבה הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה לתשובה
מירי09/07/2014קודם כל תודה על התשובה המהירה, כמו שכתבתי השיחות האלה התחילו בזמן שאני והחבר נפרדנו הפעם הראשונה זה היה לפני 4חודשים, נכון אחרי שהיא נפרדה מאח של החבר שלי , התחילו ההצקות שלה... לא יודעת מה היא מנסה להשיג בזה, אבל מה שהכי עיצבן אותי שלא הייתי בבית יומיים הוא נפגש איתה נתן לה כסף .. ואני לא ידעתי מזה בזמן שלא הייתי ... אחרי כמה ימים שחזרתי היא מתקשרת לחבר שלי בוא נשב ביום חמישי בערב אני באזור, חצופה כאילו שהוא גבר פנוי, אחרי שדיברתי איתה בטלפון והבהרתי לה שאין לה למה להתקשר לחבר שלי יותר ול היא המשיכה בשלה, אתמול היא שוב התקשרה אליו התחלתי לצעוק עליו והוא אמר חבל שסיפרתי לך.. אני לא יודעת מה לחשוב, למה הוא לא מבין שזה מפריע לי אני רוצה לקחת את הדברים שלי ולהיעלם, אין לי כוח כבר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה בתגובה
טלי צרקינסקי10/07/2014מירי שלום,
לא ברור מה כוונותיה אך כדאי לך לפנות לבן זוגך ולא אליה.
יתכן שהיא מישהי שאוהבת להטריד, שיש בה קו אובססיבי שאולי היא חושבת שיש סיכוי אתו, באמת לא ברור מה הרקע שם ומה הרקע של הבחורה.
המוקד כאן הוא מערכת היחסים שלך ושל בן זוגך, במיוחד כשיש תינוק/ת בדרך וגם אם לא היה, חשוב היה לטפל בזה כי זה מציק בתוך הזוגיות שלכם.
המלצתי נשארת, לדבר אתו, לומר לו שאין לך בעיה שיהיו לו חברים, את מעודדת את הפרטיות שלו וגם שלך וגם את המקום הזוגי (אם זה מה שאת מרגישה כמובן)
אך לא ברור לך ואת שואלת אתו מה התועלת ומה המטרה שהקשר שלה מביא..
למה הוא צריך לעזור לך כספית? למה הוא מאפשר לה להתקשר ולהציק?
ולשתף אותו ברגשותייך שאתם בזוגיות ויש תינוק/ת בדרך ומה בדיוק המקום של הבחורה הזאת בחיים שלכם...
מאחלת לך הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)