תיסכול בחיי הנישואין- דחוף...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תיסכול בחיי הנישואין- דחוף...
    יעל
    14/04/2008

שלום לכן,
    אני נשואה מזה זמן מה לבעל מקסים שאני אוהבת. הבעיה שלנו היא בעיה שלפי דעתי נובעת מהבדלים באיך שאני רואים את החיים, את המציאות, ואת מה שצריך להיות.
    אני חיה עם תחושה מתמדת שהוא לא מבין אותי, לא רואה את הצרכים שלי, ולא עושה מספיק. הוא מצידו לא מבין על מה כל המהומה, הוא לא מבין למה אני תמיד מוצאת בו ובמעשיו פגמים ולא מבין למה א"א פשוט לחיות את החיים כמו שהם.
    לאחרונה ניסיתי להסביר לו מה אני מרגישה אבל זה ממש קשה לי. ניסיתי להסביר לו שאני מרגישה שאנחנו צריכים להשקיע יותר, לשנות, לצאת מהשגרה. אבל זה לא עוזר. תמיש יש לו סיבות למה לא. אומנם, הוא מאוד צודק בסיבותיו ואני רואה את זה. אבל לפי דעתי ניתן לעשות יותר. עם טיפה מאמץ זה אפשרי! אבל אני לא יכולה להכריח אותו...
    בינתיים זה גורם אצלי לתחושת אומללות, אני פשוט מרגישה עצובה וזה מתבטא בכך שכשהוא מנסה להתקרב אליי אני די דוחה אותו מעליי, הוא לא מרגש אותי, ולמרות שאני רוצה אותו לידי- שיחבק וילטף, אני לא נותנת לו ממש להתקרב. גם כשאני מנסה בכוח הגוף שלי לא נענה לי והוא מרגיש מתוסכל מזה.
    אבל כשאנחנו מנסים לדבר על זה הוא תמיד נעלב שאני מוצאת פגמים במעשים שלו שאני תמיד מאשימה אותו וכו'..
    אני פשוט אל יודעת איך לצאת מהמעגל הזה, כשאנחנו שם כ"כ קשה לי לסלוח לו.. כל מה שאני רוצה זה להרגיש נאהבת, להרגיש גם את הכיף שבחיים. לפני החתונה היינו מבלים, יוצאים ונהנים המון וכל זה די נעלם.. אני לא חושבת שזה משהו שלא יכול ללכת לחלוטין עם נישואין ומערכת יחסים יציבה.
    וזה קשה לשנינו. האם יש מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מהתנהגות דוחה להתנהגות מקרבת

יהודית ברגמן
    17/04/2008

יעל יקרה,
    בתשובה לשאלתך אם יש מה לעשות – לדעתי בהחלט יש מה לעשות. ראשית עליך לצאת מדמות הקורבן, המסכנה והאומללה הבלתי נסבלת. עם הרגשה כזו, לא רק שלך קשה עם עצמך, אלא שגם לסביבה קשה ולא נעים להיות בחברתך. חשבי חיובי וקחי את החיים בקלות. תתָקשרי איתו מתוך חברות ואינטימיות ולא בביקורת והתרסה מרחיקה. נסי להיות רכה ואוהבת והאהבה תחזור אליך והחשק להשקיע ,לבלות בחברתך ולשמוח אתך רק יגברו. ואם תצליחי לשנות דפוס התנהגות ועדיין היחסים לא ישתפרו גם לאחר שתתני לזה זמן והזדמנות – פנו לייעוץ זוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו