אהוב נפש או מאהב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אהוב נפש או מאהב
    מתלבטת מאוד
    17/07/2014

היי לכולם.
    אני ובעלי נשואים 3 שנים ללא ילדים. האמת שאני גם חוששת שילד זו מחוייבות עמוקה וצד שלישי וחשוב שיש להתחשב בו. הזוגיות שלנו מאוד חברית ואמיתית אך ריקה מרומנטיקה, תשוקה ובקיצור יבשה. לי מאוד חסר הפלפל בזוגיות ולבעלי לא. הוא חי את השגרה כאילו אנו בני 60 ונשואים 40 שנה יחד. אני מרגישה שחברות אינה מספיקה ואולי כדאי לוותר על הזוגיות ולהיות פשוט חברים. השאלה היא אם חברים נשואים או גרושים. מה דעתכם על זוגיות שכזו? לא מדובר קצת בבריחה לנוח ולמוכר ומצד שני עוול מסוים שקושר אותנו יחד לנישואים שאינם?
    אני לא מרגישה איתו אישה אני מרגישה אדם אבל אדם שלם שלא צריך מסכות ושטויות כדי להיות מי שהוא. נשמע טוב אבל בתור אישה, חסרה לי תשומת הלב גם למראה שלי, ללבוש, לנשיות שלי.
    העליתי מספר פעמים את נושא הפרידה והגירושין אבל בכל פעם דווקא תקופות בהן עולה הנושא פתאום שנינו מתנהגים אחרת וחוזרים לאהוב ולהראות אהבה. רוב הזמן, אנחנו אוהבים אבל לא מראים.
    האם לדעתכם יש הבדל בין לאהוב את האדם כפי שהוא לבין לאהוב אותו באופן רומנטי?
    אני זוכרת את האהבה הרומנטית שדעכה עם הזמן כמשהו מלווה בריגוש מתמיד אבל מרוב מרדפים אחריו בתוך הקשר כבר נגמרו הכוחות להרגיש.
    אשמח לתשובות והתייחסות נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אהוב נפש או מאהב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות

עדי בדיחי
    18/07/2014

שלום לך,

היטבת לתאר את המצב ביניכם. חשוב לזכור שכאשר שניכם מבינים את ההשלכה - גירושין - אתם פתאום מתעשתים ומצליחים להראות אהבה. כלומר זוהי תכונה שאין לכם אותה בשוטף אבל אתם יודעים לייצר אותה ולרכוש אותה.

כנראה שאין מעקב או בקרה מצידכם על רמת התקשורת הרומנטית ביניכם, למרות ששניכם יודעים עד כמה זה חשוב. העובדה שנושא הגירושים מדובר והוא על הפרק מראה על רמת היאוש או התסכול אך לא על כך שאינכם אוהבים.

יהיה קשה מאוד למצוא בן זוג שכזה, אשר מקבל אותך בדיוק כפי שאת. קל יהיה למצוא בחור שיבחין במראה החיצוני שלך ויתן לך פידבקים, אך זה כמובן יגיע על חשבון תכונות אחרות שכנראה יש היום בבן זוגך, ולא בטוח שזה שווה לך את הסיכון. ככל שאנחנו מתבגרים אנחנו מבינים מה טיבן של התכונות שלנו בתוך הזוגיות, ויש תכונות שהן קריטיות וחיוניות להמשך נישואים.

אני בדעה שלפני שמפרקים - מנסים בכל דרך ובכל מחיר. יש אפשרות לשקול לחיוב טיפול זוגי שיעבוד איתכם בדיוק על הפערים ועל הצרכים. שוב, ניכר כי אתם יודעים לאהוב, אך לא יודעים להפוך את זה לדבר חשוב ביומיום, אלא רק לפני פיצוץ.

לגבי שאלתך, לאהוב אדם כפי שהוא זוהי יותר קבלה שלו. כלומר, הוא מקבל אותך בדיוק כפי שאת ולכן את חשה אהבה. אבל אהבה כוללת או צריכה לכלול בתוכה גם את הביטויים החיצוניים שלה, כמו קירבה פיזית וביטויים בעל פה שיתנו תוקף לרגשות הפנימיים. בטיפול טוב אפשר לעבוד על ה"בפנים והבחוץ" של ביטויים. כלומר להתחיל לתמלל זה לזו מה אתם מרגישים ולא רק בתחומים כמו אהבה, אלא בכל תחום אחר.

לאור כל מה שכתבת, נראה לי שיהיה מאוד לא נכון לפרק מערכת יחסים כזאת. אלא לא לברוח ולהתמודד איתה, ולקבל את כל הכלים להתמודדות. ויש מטפלים מצוינים שיוכלו לעזור לכם להגיע למסלול מספק יותר.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעריכה כל מילה

מתלבטת מאוד
    21/07/2014

וואווו... לא ציפיתי לתגובה שכזו.
    ממש תודה!!!
    הענקת לי חומר למחשבה על מה שטוב בזוגיות הזו ועזרת לי להתמקד בחוזקות על פני מה שטעון שיפור.
    חשוב לי לציין שתמיד ידעתי וגם הייתי אומרת לו שפרידה או סיום היחסים הם לא למטרת מציאת תחליף כי ברור לי שאין שווה לו. אני לא מצפה לממש פנטזיית אבירות עם גבר חדש בחיים אלא איתו, ואם איתו זה בלתי אפשרי אז אני מוותרת על זוגיות בכלל. האהבה אליו מפחידה אותי לפעמים...אבל כמו שכתבת, ויתור על היחסים איתו ופרידה הם סיכון שעליי לחשוב האם אני מוכנה לקחת.
    שוב תודה על הפרופורציות והחשיבה המושכלת (להבדיל מהרגשנות שמאפיינת אותי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו