הורי בעלי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הורי בעלי
    ענת
    20/07/2014

שלום
    אני נשואה כחמש שנים ויש לי שני ילדים.
    ההורים של בעלי למרות שגרים מאוד קרוב אלינו (במרחק הליכה) כמעט ולא עוזרים עם הילדים. מעצמם הם בכלל לא מציעים וכשאנחנו מבקשים אז לרוב אנחנו נענים בשלילה עם שלל סיבות שונות ומשונות. בשורה התחתונה חמותי אומרת זה לא שאני לא רוצה אני לא יכולה.
    הבעיה מעצימה לנוכח העובדה שלבת שלהם (אחות של בעלי) הם כן עוזרים. וכל פעם שאני שומעת על דברים שהם עשו בשבילה אני ממש נעלבת.
    האם כדאי לעלות את הנושא? כמו למה לנו לא ולה כן? או פשוט לעזוב וזהו.
    יש לציין שבעלי מצדד בהם וטוען שכנראה במקרה כל פעם שאנחנו מבקשים הם לא יכולים וכשאחותו מבקשת הם כנראה במקרה כן יכולים לעזור. לדעתי זו התנהגות מגמתית שמאוד מעצבנת אותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורי בעלי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיפור חיי

ב
    21/07/2014

זה ממש סיפור חיי :-(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להבחין בין כמה דברים

עדי בדיחי
    22/07/2014

שלום,

יש הבדל בעיני רבים האם הילד הוא של הבת - שהיא היולדת והיא האמא, לבן של הבן- זה קורה הרבה במשפחות המוצא. יתכן ואכן הם חשים מחויבות יותר לעזור לה, אך זה לא אמור להעליב אותך אלא פשוט לנסות לעשות את ההבחנה הזאת. עם כל הקושי..

יתכן ובנוסף הם עייפים / לא רוצים / לא יכולים לסייע ויש לכבד את זה. ניתן לתת להם זמן איכות עם הנכדים (לא לתת להם להחליף, להאכיל, לקלח, אלא נטו להיות איתם) ואולי שם לבדוק האם אכן הם לא יכולים (כלומר אם יסרבו גם סתם לטייל איתם ולחזור, ניתן יהיה להבין שאכן אין באפשרותם).

בעלך קרוע מעט בין הצרכים שלכם ושלך לבין הוריו, ולכן הוא ובחר צד ומגן עליהם גם כדי שאת תרגעי מהכעס.. אני מציעה לא לבקש מהם יותר מדי, ולנסות להציע זמן איכות יחד עם הנכדים ומשם לבדוק האם הם הולכים עוד צעד. יש לזכור שעזרה היא בונוס ולא "תפקיד" של סבא וסבתא. גם אם הם פועלים ככה מול הבת שלהם- זאת עדיין מחויבות ויש לזכור זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו