ריבים לגבי מיקום מגורים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ריבים לגבי מיקום מגורים
    יניב
    21/07/2014

שלום רב,
    אני נמצא בזוגיות כבר כמעט 6 שנים ומתחתן עוד שלושה חודשים (הכל סגור) . היא גרה בראש העין ואני גר בפתח תקווה שנינו עם ההורים כרגע.

בזמן האחרון אנחנו כל הזמן רבים (בין היתר) על עניין המגורים ולא מצליחים להגיע לפשרה. היא מאוד מקושרת להורים שלה (ראש העין) ולא יכולה להתרחק יותר מ5 ק"מ, מקסימום פתח תקווה. אני לעומת זאת רוצה לגור קצת יותר רחוק יותר לכיוון רמת גן . אני עובד בתל אביב ונוסע כל יום באופניים חשמליים לעבודה במשך כשעה.

המשפחה שלה היא מראש העין ושלי מפתח תקווה.
    לפני כמה חודשים כשהתחלנו לדבר על מגורים סיכמנו שנגור בפתח תקווה. בעיקר בגלל שהעבודה שהיא התכוונה לעבוד בה הייתה בפתח תקווה.

לא מזמן היא פרשה מעניין העבודה בפתח תקווה בתחום שהיא עסקה בו ועובדת באופן מצומצם מאוד. עקב השינוי הזה אני רוצה לעבור לרמת גן יותר קרוב לתל אביב כמה שאפשר לעבודה שלי. ישנו הבדל במחיר של כמה מאות שקלים לטובת פתח תקווה וגם הדירות בפתח תקווה לעומת זאת יותר טובות.

לעומת זאת אני אישית חושב שהרמת חיים ברמת גן וגם הרצליה ובאזורים שקרובים לתל אביב יותר טובים. אני גם אגיע לעבודה יותר מהר ואחסוך כסף של נסיעות. חשוב לי לומר שיש לי גם שיקולים פחות רציונלים מכיוון שאני אוהב להיות קרוב לתל אביב ולים מאשר לנסוע כל הזמן מפתח תקווה.

היא לא מוכנה לשמוע בשום פנים באופן על רמת גן או כל עיר אחרת מלבד פתח תקווה או ראש העין. אפילו הצעתי שנחסוך ונקנה אוטו קטן שישמש בעיקר אותה ואני אמשיך לנסוע באופניים והיא לא מוכנה.

היא גם טוענת שיותר קל יהיה להיות עם ילדים וההורים שגרים קרוב (אני מסכים חלקית). אני הצעתי שנגור שנה שנתיים ואז כשיהיה ילדים נחזור לפתח תקווה והיא עדיין לא מסכימה.

אני באופן אישי מרגיש שלא יהיה לי סיכוי לקנות דירה באזורים שאני רוצה ואני אאלץ לקנות בסופו של דבר דירה בפתח תקווה. אבל אני מרגיש שהתקופה שלנו ביחד כזוג בלי ילדים זאת ההזדמנות היחידה להנות ממקום מקורים שלא נוכל לגור בו בדרך קבע כמו הרצליה או רמת גן באזורים הטובים או גבעתיים. לא משנה מה אני מציע אני מרגיש שאין לי דרך אחרת אלא רק ללכת בדרך שלה.

אני לא יודע מה לעשות , אני מאוד מרגיש ילדותי בכך שאני מתעקש על 5 ק"מ הבדל אבל קשה לי שלא להפוך את זה גם לצד השני . בנוסף
    העניין הזה מפריע לי מאוד בנושא של הזוגיות כי בעצם אני מרגיש שבכל ההחלטות החשובות (כולל מגורים) היא קובעת את הטון וברגע שאני מביע התנגדות זה מיד מגיע לוויכוחים , טונים גבוהים ואווירה לא טובה. ואני מאוד מפחד שלא יהיה לי בכלל קול או התחשבות בזוגיות הזאת. ואפילו שאני מנסה להתפשר כמו לגור במקום שנה שניים ואז לחזור , אפילו את זה אני לא מצליח להשיג.

היא לעומת זאת טוענת שהיא מתפשרת בכך שאנחנו לא גרים בראש העין, דבר שלי קשה להחשיב כהתפשרות כי אין דרך בכלל להסתדר שם בלי אוטו וזה עוד יותר מרוחק מהעבודה שלי .

אשמח לעצות בנושא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריבים לגבי מיקום מגורים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו