חבר ראשון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חבר ראשון
    קרן
    22/07/2014

לפעמים חוזרת לעבר לגעגוע לאקס
    למרות שהיו בעיות אבל היה משהו רגשי וקשר
    שלא היה לי מאז גם לא עם החבר שביחד שנה וחצי וגרים יחד
    תמיד חשבתי שזה יהיה איתו
    חסרים לי דברים ממנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חבר ראשון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יותר פרטים

טלי צרקינסקי
    23/07/2014

קרן שלום,

חסרים פרטים בשאלתך, על מנת לתת לך מענה מקיף יותר.

אני מבינה שיש לך חבר היום שאתם גרים ביחד שנה וחצי?
    איך הקשר אתו? מה מתקיים בו? מה את מרגישה שחסר בו?

מה היה עם האקס? מה היה קשה שם?

לעיתים קורה שגם אם מצויים בקשר בהווה, נזכרים בעבר, לעיתים זה מעין "פנס" שמאיר על משהו שחסר בתוך המערכת יחסים בהווה ואפשר להפנות אליו את המשאבים ולבחון מה חסר לך שם ולהשקיע בקשר הנוכחי. קשר עם אקס הוא לא קשר עם חבר נוכחי. זה אדם אחר, זה קשר אחר. כמה זמן עבר מהפרידה עד הכניסה לקשר?

בני כמה אתם?

השאלה עד כמה זה לוקח ממך מקום בחיים ובמערכת היחסים?

אם תתני יותר פרטים, אוכל לענות יותר בהרחבה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

קרן
    25/07/2014

אני בזוגיות עם הנוכחי שנה וחצי. גרים ביחד חצי שנה
    הקשר מההתחלה אינטנסיבי. נפגשים הרבה מאוד
    אנחנו באמצע שנות ה20
    עברו שנתיים בין הקשרים במהלכן הייתי בקשר או שניים קצרים של חודש ועוד אחד של חצי שנה שלא היה משמעותי אלא מהנה וכששהנאה חלפה חתכתי כשהתחילו מריבות. לא האקס לא שווה את המאמץ. עדיין גם כמעט שנתיים אחרי הייתי במחשבות טובות ורעות על האקס
    את החבר הכרתי חודשיים אחרי פרידה זו.

באקס טהבתי את השיחות העמוקות את העניין בקשר
    לא סבלתי את זה שהרגשתי שהוא מעדיף כל דבא על פני. אהבתי את זה שהיו לנו תחומים משותפים
    ופשוט אהבתי סתם להיות איתו
    נבהלתי מהמחשבות על העתיד

עם הנוכחי אין המון תקשורת מדי פעם כל אחד משתף בכמה משפטים מהעולם שלו. אבל אין שיחה מרתקת
    הוא פסיבי בניגוד לאקס למרות שבפועל הוא לדוגמא בא איתי ליותר טיולים כבר מאשר האקס שבקושי טיילנו...אני צריכה לדחוף לפעמים מצליח אבל מתסכל כשלא. הוא יותר בעניין של לראות סדרה בבית
    דוגמא להבדלים שאני חוששת שיפריעו לי יותר ויותר
    בקשר לעתיד הוא עוד רגע שם לי טבעת אם זה תלוי בו. ואני רואה אותו כאבא נהדר במהות. והוא גם שותף בבית. דברים שלא היו לי בילדותי וחשוביפ לי בבן זוג לחיים

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממשיכה בתגובה

טלי צרקינסקי
    26/07/2014

קרן שלום,

אני מבינה שהבן זוג הנוכחי נכח בחייך קרוב מהפרידה מהאקס שאת מציינת אותו כאן.
    מספר נקודות:

ציינת שברגע שלא היה משמעותי ומהנה, חתכת את הקשרים. בזוגיות, יש עליות ומורדות ולעיתים יש כעס, ממש כמו בכל מערכת יחסים.
    חשוב לדעת שאין שלמות ואני קוראת כשאת כותבת על בן זוגך הנוכחי, גם את מה שאת מעריכה ואוהבת אצלו וגם עם מה קשה יותר.

לעיתים קורה בחיים שמתקרבים להחלטה שהיא משמעותית (כמו נישואין), עולות חששות "האם אני עושה את הדבר הנכון" "האם זה האדם" "האם עכשיו"?
    מדובר ברגשות נורמליים לחלוטין.

יתכן וזה שבן זוגך רוצה להינשא והוא מקום של ביטחון מעורר בך חשש ואת מתגעגעת לריגושים ולהתאהבות.

בזוגיות שמתחילה בהתאהבות, שלה זה עובר והיא מגיעה בהמשך לאהבה בוגרת, כזו שרואה את בן הזוג כשלם על כל יתרונותיו וחסרונותיו ואוהבים אותו.

לגבי שיחות נפש שחסר לך עם בן זוגך. אם את מעוניינת להשקיע בקשר זה, יש דברים שניתן לעבוד עליהם ביניהם מה שציינת - תקשורת זוגית.

יש טיפול, סדנאות ועוד...

אם את מזדהה שיש פוטנציאל טוב לקשר זה לעתיד, ההשקעה שווה את זה.
    אילו היה לך רע, תשובתי הייתה אחרת.

ממליצה לבדוק עם עצמך מהן צרכייך היום, מהם צרכי בן זוגך ואילו נקודות "מקפיצות" אצלך את המחשבות על האקס (ריב, שעמום ועוד..) ולהבין מה קורה לך שם.

מאחלת לך הרבה הצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו