מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת זוגתי רוצה לממש פנטסיה שלה...אביאל01/08/2014
שלום,
אני במצב מאוד לא נעים ולא יודע כיצד להתמודד איתו...
אני ואשתי ביחד כבר 9 שנים, בקשר טוב ואוהב.
עם זאת, אשתי מעולם לא הייתה עם גבר אחר ומפנטזת על כך. היא רומזת (יותר ויותר) על כך שהיא רוצה לשכב עם אדם נוסף (בין אם אני מצטרף, צופה או לא שם) על מנת לחוות איך זה.
אני מן הסתם לא בעד זה, אבל מאוד מפחד משני דברים:
1. אם אסרב בתוקף, הפנטזיה לא תעלם. אני מפחד מאוד מכך שהיא פשוט תבגוד בי מאחורי גבי.
2. אשתי מאוד 'מינית' ונהנית מיחסי מין 'אינטנסיבים' (מהר, חזק, אגרסיבי, ...). לי לצערי יש איבר מין מאוד קטן, מה שמקשה על סיפוקה בצורה רגילה. לעיתים קרובות היא מבקשת שאלבש 'שרוול' על איבר מיני על מנת ליצור תחושה של איבר גדול יותר, מה שמוביל אותה לסיפוק מהיר. אני מפחד שאם היא תשכב היא אדם זר, ה'מצויד' טוב יותר (ע"פ בקשתה), הוא יוכל לספק אותה בצורה שאני לא מסוגל. מצב זה עלול לגרום לפגיעה קשה באגו שלי, ואני מפחד שיפגע בקשר שלנו.
איני יודע מה לעשות. המצב הזה נובע בסופו של דבר מכך שאשתי רוצה לנסות 'איבר ממש גדול' (על פי דבריה בשיחה שפעל ניהלנו על הנושא). זה מפחיד אותי, אך אני יודע שהיא רוצה זאת ממש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן התבלטות
טלי צרקינסקי02/08/2014אביאל שלום,
אני מבינה את הלבטים ואת החששות שאתה מעלה כאן.
בין השאר, אתה מעלה מבין שורותייך חשש מפגיעה בגבריות שלך.
גבריות לא נמדדת ע"י גודל איבר המין. יש בה הרבה מעבר לך, בין אם באישיות וכמובן גם בקיום יחסים, שהם מעבר ליחסים מלאים אלא הרבה מסביב.
אשתך כנראה מרגישה איזו סקרנות שהיא לא התנסתה בעוד מישהו.
ממה שאתה מעלה, יחסי המין שלכם טובים.
איך היחסים הזוגיים שלכם מחוץ לחדר המיטות? האם יש ביניכם הדדיות?
האם עניין המיניות משתקף בעוד תחומי חיים?
חשוב לבדוק גם מה קורה מעבר ולהתבונן ב"מאקרו" (בכלל היחסים הזוגיים שלכם)מאשר רק במיקרו (רצונה לממש פנטזיה).
יש זוגות שכן עושים את הדברים שאתה מתאר. אולם יש כאן סיכונים.
ואני חושבת שחשוב להעלות אותם לפניה.
החשש להתאהב ב"מאהב"
חשש שיהפוך לרומן
החשש שיהיה שם משיהו "מצויד" לא מנבא כלל הצלחה במערכת יחסים או הפסקת מערכת היחסים ביניכם. בן זוג מצויד הוא לא ערובה להצלחה או לגבריות.
מתיאורך, נראה שיש חששות שהן מאד טבעיות - אתה רוצה לשמור את אשתך, אתה לא רוצה להרגיש פגיעה בגבריות שלך.
הייתי מייעצת לכם ללכת לטיפול אצל סקסולוג/ית וקצת לשפוך אור על מה שקורה ביניכם לפני שנכנסים למים העמוקים האלו - כי לא ניתן לחזות מה יהיה בהם.
הייתי בהחלט מעלה את רגשותייך וחששותיך בפני אשתך ומציעה להתייעץ עם איש מקצוע (מטפל זוגי או מטפל שיש לו הכשרה בטיפול מיני). שינסה לבחון אתכם בדיוק מה אתם מרגישים, איך כדאי לכם להתנהל (=הוא לא יקבע, אך יעבור אתכם תהליך)
ותוכלו לשוחח בפתיחות על היחסים, המיניות והפנטזיות שלכם במקום בטוח ונטרלי.
לאחר הודעה זו, אני אשלח הודעה נוספת עם הפניה לפורום אחר שיוכל לתת עוד נקודות מבט.
אני מאחלת לך הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
טלי צרקינסקי02/08/2014לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מין_וסקסולוגיה' id=link]מין וסקסולוגיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)