משבר בנישואין

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משבר בנישואין
    אתי
    03/08/2014

שלום,
    אני בת 32, נשואה 10 שנים ואמא ל 3.
    אני נמצאת במשבר זוגיות נוראי, לפני שנה ילדתי את ביתי, במקביל, קנינו בית ואנחנו משפצים אותו. עקב השיפוץ נאלצנו לעבור לפני 3 חודשים להתגורר אצל חמותי (לעוד חודש לפחות אם לא יותר).
    חמותי אישה מקסימה ומתחשבת ואני מסתדרת איתה טוב. אבל למרות זאת קשה לי מאד המגורים בבית שהוא לא הבית שלי, הילדים מרעישים, אין לי את הפינה השקטה שלי, מרגישה לא חופשיה וכו וכו
    לי ולבעלי אין שניה אחת פנויה כדי להיות יחד, ואני לא מדברת על לצאת לסרט או משהו כזה אלא אפילו לשוחח בנחת כמו בני אדם. תמיד הילדים סביבנו או שהטלפונים מהעבודה לא מפסיקים או שעייפים ובו וכו
    נוצר מצב בו אני מרגישה שהתרחקתי מבעלי מאד מאד. סיטואציה מוזרה, מצד אחד אני רוצה להיות ליידו, לדבר איתו ולהנות ממנו כמו בימים של פעם מיצד שני בכל פעם שאנחנו רק מתחילים לדבר על משהו אני נזכרת שאין לנו זמן יחד ושכל כך הרבה זמן לא דיברנו ומייד נהיית עצבנית וזעופה ולא מצליחה לתקשר נורמלי וככה הורסת לעצמי.
    על כל דבר אנחנו רבים, אני עצבנית מאד וקצרה ופשוט לא יודעת מה לעשות.
    כל פעם שאני מציעה לבעלי לצאת קצת להתאוורר יחד הוא עונה לי- אחריהשיפוץ נצא הר הרבה עכשיו אסור לבזבז זמן על שטויות, אם קשה לך המגורים מחוץ לבית צריך לזרז את הכניסה לבית ולא להתקשקש בבתי קפה.
    כמה שאני מסבירה לו שזה חשוב לי, זה לא עוזר.
    מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משבר בנישואין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לשוחח עם הבעל על מה שקורה

טלי צרקינסקי
    03/08/2014

אתי שלום,

לא פשוט לגור אצל חמותך. אפילו שאתן מסתדרות והיא נחמדה, חסר באמת המקום של הפרטיות של הזוגיות.

טוב שזה לא עוד הרבה זמן ויש לכם מועד כניסה לבית.

זה שאת עלית לפורום ופורשת את המצב, מראה על מודעות למה שקורה לכם והמצב הזה חשוב מאד בתוך זוגיות.

מה שחשוב כרגע, זה למצוא את העיתוי, שאף אחד מכם לא מרוגז או כועס אלא כששניכם נינוחים, לקבוע איזה דייט, תאמרי לבעלך שחשוב לך לשוחח על דברים, ללא שיפוטיות, עוד טרם המעבר שלכם.

בשיחה כדאי בהחלט לדבר על הרגשות (גם שלו גם שלך), לציין כמה חשוב לך הזוגיות אתו. את מעריכה את אמו אולם מרגישה שחשוב שתכניסו זמן איכות זוגי וזה יותר קשה בזמן שאתם גרים אצל ההורים, אינך מאשימה וזה משהו שבכל ליבך את מאמינה שיכול לעזור לשמר את הרומנטיקה, הזוגיות, האינטימיות..

אני בעד "הנחת הקלפים על השולחן" לא בצורת האשמה, אם כי בצורת הקשבה אקטיבית, כי זו תשיג הכי הרבה תוצאות.

תשתפי אותו ברגשותייך שאת מחכה לבית הזה, תנסי לבדוק אתו האם יש לו חששות?
    מה שנקרא - שיח פתוח בין שניכם יכולה להביא לתוצאות טובות. אפשר בהחלט לשוחח על איך הוא רואה וחווה את המצב היום לעומת מה שהיה רוצה שיהיה כאשר תעברו דירה?

אני מאחלת לכם הרבה הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו