עזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה
    א
    07/08/2014

מבקשת עזרה בבקשה לא לשפוט.
    נשואה 12+3 בשש שנים האחרונות אני נמצאת בפלונטר רגשי שלא מצליחה להשתחרר מימנו.
    עובדת שנתיים וחצי מדריכה בעבודה הקודמת שלי עבדתי עם גבר המבוגר ממני בעשור ילדים גדולים התאהבנו שעבדנו יחד זה היה בעבודה דיבורים רגשות נשיקות לא היו פגישות פחדנו הרבה פיצוצים מריבות הקשר לא הלך לשום מקום לא הצלחתי להתנתק תמיד חזרתי לחדש איתו.רצה הגורל ועזבתי את העבודה בהתחלה ניתק נו ושוב חידשתי פעם ראשונה התחלנו להיפגש בסתר היה גם מגע חלקי המון לחץ בסוף התפוצץ הוא ניתק אני לא הייתי מסוגלת כבר כאב לי שניתק המשכתי הלאה בכאב גדול.ניסיתי ליצור הוא התעלם.ויום אחד שלח מייל קבוצתי הגבתי התחלנו לדבר במייל הייתי בהריון נותק ושוב חידשתי כבר ילדתי אז אמר שחבל שניפרדנו ויכולנו להישאר כי רצינו פחדתי לחדש איתו ואט אט חזרנו להיות בקשר טלפוני אינטנסיבי הוא הצהיר שלא יתגרש אבל רוצה בקשר שלנו כי אוהב אותי תמיד אני לא ני פגשתי איתו פחדתי הוא לחץ ומשלא הסכמתי חודשיים טען שנעבור לקשר רדוד כעסתי טענתי שלא אוהב לא הרפתי עד שרשמתי לו מייל שאם לא ממשיכים בקשר קרוב בלי יותר מדיי להיפגש אז מנתקים והוא אמר שאני חושבת רק על עצמי והוא רוצה פגישות שיש בהם מגע חלקי ולראות אותי אחרת הוא מתוסכל ואני הסברתי שקשה לי שאין מחוייבות לכן מסכימה לקשר טלפוני ופגישות פעם ב ללא מגע.כמובן זה לא הלך ושלחתי לו מייל שמנת קים ובאותו מיום הוא רושם לי מייל שאישתו ראתה והוא מנתק איתי כל קשר מאוד נפגעתי וה חזרתי לי מייל מכוער שהוא אשם וה רצה כי כאב לי שפתאום מתנהג כלא אוהב. יום למחרת עלה מולי בוואטסאפ וביקש שא שלח לו המייל ששלחתי לו שהוא כותב שאוהב אותי ושהוא רצה ושאני סירבתי לו שאישתו תבין שלא שכבנו הבנתי שהוא עשה העמדת פנים עבורה שתאמין בו הייתי המומה אמרתי שהיו רק דיבורים בסוף הוא עוד כותב לי שלא רוצה שום קשר איתי וש מייל ששלחתי לו בשישי גרר שאיבד את.משפחתו.אני המומה כואבת לא מבינה אייך גבר שמיליון פעמים אמר שאוהב אותך.
    יודעת שצריכה להמשיך הלאה רוצה לשכוח מאוד אייך אני מצליחה בזה מה עושה בעלי בבית מודע לסיפור הוא תומך וכועס גם יחד לא חשוב שלא שכבתי אבל אני החב שלי פגוע אייך אני מלא טועה יותר אייך אני לא פונה אליו יותר ומקבלת שוב ושוב סטירות.אני יודעת שהוא חושב שאולי פגעתי בו במתכוון כי מלא שלדעתי בעצמי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך

א
    07/08/2014

לבעלי חשוב שלא שכבתי איתו יחד עם זאת הוא כועס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

א
    07/08/2014

ראיתי שרשמתי לא ברור.
    השאלות שלי הן אייך אני מצליחה לוותר אני כל הזמן מחפשת סיבות לפנות אני לא עושה זאת כרגע אבל מפחדת להישבר.
    אני רוצה שיגידו לי את האמת שאני סוף סוף יאסין שאני ימשיך הלאה שיהיה לי כח להמשיך הלאה.
    אני לא מצליחה אני רוצה להתנתק מימנו רגשית בכדיי לחזור לחיים שלי לבעלי.
    אייך אני מצליחה
    אני סובלת מבפנים מתפקדת רגיל משתדלת.
    אבל מבפנים חנוקה .
    חושבת מה הוא אייך יכול ? אולי פגעתי בו בילדותי ת שלי.אייך מתגברת??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוק מוחלט

עדי בדיחי
    08/08/2014

שלום לך,

אכן לא הצלחתי להבין את כל מה שכתבת, אבל ברור לי שמדובר בקשר חולה מאוד שאין ל ושום סיכוי בהמשך. גם כשהייתם בקשר אימללתם אחד את השני, כן לנתק או לא לנתק, שניכם נשואים, בני הזוג יודעים- ההרס הוא רב.

אינך מסוגלת לשכוח כי נקלעת לאיזה לופ של ריגוש ופנטזיה שהוא גבר שיספק לך את מה שחסר לך ויתן לך את מבוקשך - זה התחיל בימים הראושנים בעבודה, וזה נגע לך במקומות חלשים, מול עצמך ומול הזוגיות שלך.

במקום לנסות למלא מקומות של דימוי עצמי נמוך או חוסר ביטחון עצמי, בך או בזוגיות- כדאי להחזיר את העיניים לתוך הקשר הזוגי ולבדוק מה באמת חסר בו. מה באמת חסר בחייך, כ"כ גדול, שאת חייבת כל פעם לחזור למקום כ"כ הרסני כמו הקשר עם האיש הזה. כ"כ הרבה אנרגיות, ועל מה..? על דבר שלעולם הוא יתממש, ואם הוא מתממש- הוא אסון? (הרי ניסית והבנת).

מעבר לכך, כמובן שבעלך יכעס. כל בן זוג יכעס ויהיו כאלה שבהחלט יפרדו ויתגרשו גם אם בת הזוג לא קיימה יחסים. עצם הדיבור, המחשבה, הרומנטיקה, הדיבור על מגע, הקשר החיצוני הסודי- הם פגיעה של ממש באמון. היא פגיעה חזקה בשורש האהבה. כמובן שיכעס.

אם את רוצה בבעלך ואת הקשר איתו, את צריכה ראשית להעריך את מה שיש ולשאול את עצמך למה את בזוגיות איתו. ומעבר לכך, מה חסר בה- ואת זה את מנסה למצוא בחוץ?

ללא קשר למערכת היחסים הזאת שבניתם (את והגבר ההוא), ללא ספק המקום הזה של לחפש בחוץ ולהיקלע ללופ רגשי כ"כ סבוך הוא מאוד מורכב עבורך. אם לא תצליחי לצאת מהתחושות לבד, תוכלי תמיד להתייעץ עם איש מקצוע ולבדוק אילו כלים יש לך כדי לאגור כוחות ולנתק מגע לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

א
    06/09/2014

עדי הי ,היית לי לעזר רב לפניי חודש וחצי פניתי אלייך בנוגע לגבר נשוי שהייתי בקשר איתו גם אני נשואה ,הסיפור התפוצץ מכוער מצידו שאישתו גילתה מייל שרשמתי לו.
    תוכלי להזכיר בהודעה שכתבת לי אז מאוד חיזקת אותי אספתי את עצמי התנתקתי השקעתי בחיים שלי ואפילו הצלחתי לשכוח קצת.ואז כמו משום מקום בחיים לא הייתי מאמינה זה מאוד לא מתאים לו הוא שולח לי מייל שבו הוא כותב לי שהקשר שלנו עשה לו רע שזה גרם לו להתרחק ממשפחתו וכמעט להיפרד מכולם וש אמרתי לו אז שאני יודעת שהוא אוהב אותי ושאני טועה כי אם היה אוהב אותי אז היה נשאר איתי ושהוא מנסה לשקם את החיים שלו עם משפחתו ועם בת זוגתו ושהוא פתוח איתה היום ומספר לה מה מרגיש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

א
    06/09/2014

המשך שהוא מנסה לשקם את הקשר שלו וש הסיפור שלנו טילטל אותו והוא גילה הרבה דברים ושגם שהיינו בקשר אהב את אישתו וש מצטער שנכנס לקשר איתי וזה גבה מימנו מחיר כבד ושהוא מעריך את אישתו על זה שלא פנתה לבעלי והרסה לי את החיים ושהוא רואה בה שותפה לחייו.
    עדי הייתי המומה לא פניתי אליו לא שאלתי אותו כלום ואני לא מבינה מה הוא רוצה ממני ברור שצובט לי בלב שהוא היה בקשר איתי לסירוגין מס שנים מרצונו רצה יחסי מין שאני סירבתי להם כל הזמן אמר לי עשרות פעמים שאוהב אותי ולבסוף התנהג כך אבל כבר עברתי את זה המשכתי הלאה לא העזתי לפנות אליו בטענות והוא מאשים אותי עוד אחרי שזה נגמר מה הוא רוצה ממני?הראתי לבעלי. את המייל באישורו עניתי .לו ברור שהאגו שלי ענה אמרתי לו שהוא חוצפן שהוא רצה בקשר הזה וטען שאהב אותי שש שנים ושלא האמנתי בו ושהוא צריך להודות לי שלא האמנתי בו ולא קיימתי איתו יחסי מין שבעלי יודע הכל וש אישתו יכולה לפנות אם רוצה עדי אני מלא פוחדת סיפרתי לבעלי את האמת הייתי ישרה עם עצמי אמרתי לבעלי שהיו לי רגשות אבל שלעולם לא הייתי שוכבת איתו עברנו את זה ,אמרתי לו שהוא לא מאיים עליי ושהוא צריך לאהוב את אישתו ולא אותי.וש יקח אחריות על מה שעשה ושלא רק לו יש משפחה וילדים שלא יפנה אליי יותר הוא כמובן לא ענה ..זה טילטל אותי אני מודה אני לא מבינה מה הוא רצה לאמר לי דברים שאני יודעת להאשים אותי כואב לי ברמה שבא לי לאמר לו מה רצית ממני למה אתה חושב שלי לא נגרם נזק ? חזקי אותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא ורק הוא אחראי למעשיו

עדי בדיחי
    07/09/2014

שלום שוב,

קודם כל כל הכבוד על האומץ והכנות מול בעלך. עכשיו יש להשקיע בקשר הזוגי ולהחזיר אמון למצב שהוא מחוזק מהמשבר ולא להפך. גם אם בעלך לא מראה את זה, הוא בוודאי עלול להרגיש פגוע ועכשיו את כל האנרגיות שלך את צריכה להשקיע בו.

מעבר לכך, המייל של הבחור לא אמור לענין אותך. כל אחד אחראי על מעשיו ועל ההשלכות ממעשיו. הוא בחר בקשר שהיה אז, הוא בחר בפעולות שלו, הוא ידע מה אשתו תגיב והוא ידע שהוא הורס את המשפחה. בוודאות. אי אפשר לבוא ולומר "את אשמה ובגללך התרחקתי.." מה פתאום?! הרי היתה לו הבחירה, הוא אדם בוגר, לא אנסת ולא כפית עליו קשר. אין לי ספק שהוא גם היה היוזם בהרבה מאוד פעמים. עכשיו, כשתחושות האשם גוברות והוא מתחרט אולי, הוא מחפש אשמים ואת הכי נוחה לו, במקום להפנות אצבע מאשימה ואחראית לגבי עצמו.

אז לא לענות לו. למחוק את המייל הזה, או כל הודעה ממנו (יש אפשרות לחסום הודעות ולמחוק אותן מראש לפני שאת קוראת) ולבחור באפשרות הבריאה לך - לא לשמוע ממנו יותר ולא לענות לשום מסר ממנו. כלום. מבחינתך הוא מחוק לחלוטין.

להשקיע רק בבעלך ורק בזוגיות שלך. יש לך משפחה עם ילדים, יש לך תפקיד - טפחי אותם ואת עצמך. אל תישאבי לשניה לתוך הבור הזה.

אין לי ספק שאת מסוגלת לעשות את זה ביתר קלות, את הקשה כבר עברת.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תןדה

א
    07/09/2014

כל כך חיזקת אותי .
    הוא גרם לי להרגיש כל כך אשמה. אפילו בעלי לא גרם לי להרגיש ככ ה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו