מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלוםאנה07/08/2014
שלום
אני צריכה עצה. אנסה לתאר בכלליות ובקצרה את המצב בו אני נמצאת.
אני נשואה למישהו שיצאתי איתו לפני הנישואין הרבה שנים, אין לנו ילדים ואנחנו בשנות השלושים. לפי החתונה היינו נפגשים פעם בשבוע ולא גרנו ביחד. אני מאוד אוהבת אותו אבל לדעתי החיים שלנו גורמים לי לתסכול ופוגעים בבריאות הנפשית שלי. הוא אדם מאוד טוב אבל הוא כועס עלי ולא תמיד אני מבינה מדוע - הסיבות לכך לא ברורות לי - לדעתי אני פשוט מעצבנת אותו. הוא כועס על השפטים מסוימים על טונים וכול הזמן מאיים בפרדה - מתחילת הנישואים. פעמים רבות הוא נאלב, מסתגר בחדרו, לא מדבר איתי. יש לי תחושה שהוא מעניש אותי. בחצי מהמקרים הוא "רחמן" ואז הוא מחבק, מדבר ובקשר טוב איתי. יש לי תחושה שהפכתי להיות סוג של אויב ומנסים לגרור אותי למלחמה. אני אדם מאוד עדין, מדברת יפה ומכבדת את כולם בסביבתי. ניסיתי לדבר איתו על הבעיות ולשתף אותו באיך שאני מרגישה אבל הוא טוען שאני קרציה, התחלתי לדבר לא יפה ושאם אמשיך ככה (לא ברור איך) שאנחנו נתגרש. כרגע אני קצת שבורה, מאוד חסר לי חיבוק וחום אנושי. אני רוצה לשאול איך אני יכולה לעזור לעצמי? אני חייבת תמיכה ונראה לי גם המון עזרה מבחוץ. אני מבינה שאני חייבת לטפל בעצמי ולהכין תשטית למקרה של משבר. האי יציבות שלו (יום אחד הוא טוב ויום אחר הוא כועס , צועק ומאיים בפרדה) מכניסים אותי לחרדות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בדרך הנכונה
עדי בדיחי07/08/2014הי אנה,
אני מבינה שאת שרויה במצב מאוד לא פשוט. יש הרבה חוסר וודאות באויר. לחיות עם אדם לא צפוי זה בהחלט מוסיף לעינין ולתחושה לא בטוחה ולחיים אין "חוקיות" וכללים ברורים.
אכן כדאי לעזור לעצמך, ואכן חשוב להתיעץ ולבדוק מה עושים. סביר להניח שיש דברים אצלך (התנהגויות כנראה) שמאוד מפריעים לו, לא בטוח שהוא "צודק" דווקא, אלא בחוויה שלו כנראה יש אלמנטים שהוא פחות מתחבר או אוהב, וזה עלול לגרום למרחק רב ביניכם. מעבר לכך יתכן והוא חווה דברים אחרים ברמה האישית ובתחומים אחרים בחייו אך כאלה שמשפיעים קשר ישיר ועמוק בחיי הזוגיות.
אני ממליצה לפנות לאיש מקצוע ולנסות לברר איך את יכולה לקבל תמיכה. ברגע שתפני יהיה לך קל יותר, כיוון שאת פחות תלכי בתחושה של ערפל ויותר בביטחון להבין מה כדאי לעשות ואיך לפעול. טיפול נכון יתן לך תשובות מה עושים ומתי, ואיך ניתן להציל את הקשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה
אנה08/08/2014הי עדי ,
תודה רבה על התשובה. למי אני יכולה לפנות, לאיזה סוג של טיפול?
הלכתי לכמה פגישות עם פסיכולוגית בשנה שעברה. פסיכולוגית הגיעה למסקנה שאני נמצאת בקשר לא בריא עם איש לא בריא ברוחו שלא מעוניין לטפל בעצמו. כרגע אני ובעלי בניתוק מוחלט בבית. לא מדברים כבר כמה ימים. מצד אחד זה קשה אבל מצד שני זה נותן לי סוג של יציבות ולכן אני לא יוזמת שיחה. האם לפנות ליועץ זוגי או לחזור לפסיכולוגית? האם את יכולה להמליץ למי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עדי בדיחי09/08/2014הי שוב,
אני חושבת שאת צריכה לעשות חושבים ב-2 מישורים:
1. האם את מוכנה להשקיע בקשר? ואז אנחנו מדברות על יעוץ זוגי.
2. האם אינך רואה עתיד איתו, ולכן מדובר בתמיכה של איש מקצוע עד קבלת ההחלטה, וגם לאחריה, וכאן ניתן לחזור לפסיכולוגית.
אפשר לנסות לגשת מראש ליעוץ זוגי, ללכת לבד בתור התחלה, לבדוק מה המטפל מציע, ומשם להמשיך הלאה. יש בני זוג שניגשים לטיפול "זוגי" לבד, ואח"כ בן הזוג מצטרף או שמתקבלת החלטה כבר לבד, ברמה האישית, תוך כדי כלים נכונים להתמודדות- וחוזרים לזוגיות מחוזקים יותר.
סביר להניח שאם תרצי להמשיך את הקשר ולנסות להשקיע בו, הפסיכולוגית שסברה שלא מדובר באדם ששווה השקעה זו- לא תתמוך גם הפעם. ולכן כדי לקבל "חוות דעת שניה" אולי מראש שווה לנסות מטפל שהוא גם מטפל זוגי, ולהסביר לו מראש איפה הדילמה שלך.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)