מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר בזוגיותהדס14/08/2014
אני בת 37 נשואה 3 שנים. אני נשואה 3 שנים ויש לנו תינוק בן שנה. מאז הולדת הבן אני חווה משבר בנישואים שהולך ומתגבר. בעלי הוא אדם טוב, אבא מקסים ורוב הזמן בעל טוב. הבעיה היא שפעם בכמה זמן (בדרך כלל שבוע או שבועיים) הוא פתאום מתעצבן על משהו שולי וקטנוני שבדרך כלל קשור לענייני הבית ומדבר אלי לא יפה.יכול להתפלק לו בטעות" מטומטמת" או" סתמי את הפה" ובאופן כללי דיבור לא יפה ומאוד מעליב. אני לא מוכנה להבליג על אמירות כאלה למרות שאני יודעת שזו פליטת פה והוא לא מתכוון לזה. בייחוד אם זה נאמר ליד הילד או ליד בני משפחה אחרים. אני מרגישה שאני חייבת לחנך אותו ולהגן על הכבוד שלי, ואני מתפרצת וכועסת. במקום להתנצל הוא נגרר למריבה שיכולה להמשך ימים שלמים של כעסים וחוסר תקשורת.בנוסף כשאנחנו רבים אני מנסה לדבר ולהסביר והוא קורא לזה חפירות, לא מוכן לדבר ולנסות לפתור את הקונפליקט ורק מתעצבן יותר. אנחנו נכנסים ללופ של כעס שלא נפתר אלא הולך ודועך במשך כמה ימים עד שחוזרים לשגרה- אבל כל הכעסים והמשקעים נשארים ומצטברים.
אני מאוד מבולבלת. ביום יום טוב לנו יחד .מצד אחד נראה לי טפשי לפרק משפחה בגלל פליטות פה, מצד שני אני כל כך נפגעת מזה אני לא מסוגלת להבליג במיוחד כשהבן שלנו גדל ומתחיל להבין ואני לא מוכנה שיחשף לסיטואציה כזאת שאבא מדבר לא יפה לאמא.
ולכן אני מנסה לשנות את הנקודה הזאת אצל בעלי. כרגע ללא שום הצלחה. אני יודעת שאנשים לא באמת משתנים אבל עדיין מאמינה שהוא יצליח לראות כמה זה פוגע בי ולהשתנות או לפחות להשתפר. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש בעיה ויש דרכים לפתור
עדי בדיחי14/08/2014הי הדס,
היטבת לתאר את המצב. אכן לא פשוט.. מצד אחד את מאוד צודקת ולא ניתן להבליג על דבר כזה. בעיקר כשיש ילד שתפקידו לחקות את הסביבה ולהבין איך העולם בנוי, ולצערנו פה הוא עלול להבין מסרים שהם לא נכונים ופוגעים. מצד שני את מדווחת על זוגיות טובה בסה"כ. אך זוגיות נמדדת גם במצבי קונפליקט ומשבר, וכן נמדדת ביחס של בן הזוג אלינו במצבים אלו - של ריסון, איפוק ושליטה עצמית.
לכולנו יש פליטות פה שאח"כ אנחנו מצטערים עליהן ויודעים לנסח את הדברים אחרת. אך כאן חסרה לי ההתבוננות שלו, בדיעבד, על מעשיו, וההתנצלות מולך. חסרה לי תובנה מסוימת למה שהוא יכול לגרום לאחר כך, "ליום שאחרי.", גם ברמת החינוך לילד, וגם ברמת הזוגיות וההשלכות על האמון, האינטימיות והכבוד ההדדי.
יהיה נכון וטוב להגיע איכשהו, בעקיפין או לא, לטיפול - לאו דווקא זוגי. זה יכול להיות סביב סיטואציות באשר לחינוך הילד, הדרכת הורים או כל טיפול אחר שהוא אינטימי ומדבר על מה שקורה בבית. אם זה יהיה טיפול זוגי והוא ירצה- מצוין. אך אם לא, צריך לחשוב על דרך בה תגיעו למצב בו יש אדם מקצועי ונייטרלי שיכול לשקף לו, מבחוץ, מה פשר המעשים שלו. זה יכול לקחת זמן ויתכן ולא ירצה לשתף פעולה.. ובכל זאת זה חשוב.
דבר נוסף הוא בהחלט לא לעבור על כך בשתיקה, וכל פעם להסביר במשפט אחד ללא חפירה שיהיה לך מאוד קשה להמשיך באופן הזה, כיוון שהתנהגות כזאת מלמדת על משהו מאוד בעייתי בתפיסה שלו - ולא שזה לא בר שינוי- אבל היא בעייתית. זוהי השפלה וזוהי אלימות מילולית ברורה כלפייך. ואם הוא לא רוצה לקרוא לזה כך, זה לא אומר שזה לא כך.
אם כל אלו לא פתרונות ריאליים, כדאי כן להתייעץ פרטנית עם מישהו שיש לו הכשרה זוגית (אמנם זה לא "אלימות במשפחה" אבל יש סממן של השפלה וחוסר כבוד וניתן לפנות גם למישהו שמתמחה באלימות במשפחה, מתוך הניסיון שלו ולאו דווקא כי זה מגדיר אותך "אשה מוכה", את לא..) ולהתייעץ איתו איך כן ניתן לגשת לבן זוגך ולנסות לרכך את האגו ולגייס אותו לצורה אחרת של ביטויים.
החשש שלי הוא, שהמשבר הזה ימשיך להעמיק, ובסופו של דבר את תעשי את המתבקש מכל- לצאת מהבית ולא להסכים ליחס כזה. ולפני שדבר כ"כ דרסטי קורה, כדאי מאוד לנסות לפתור את זה בכל דרך אחרת.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)