מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צרות בזוגיותגלי14/08/2014
היי, לא יודעת למה אבל אני חייבת לדבר על זה עם מישהו כי הבעל שומע אבל לא מקשיב.
אני נשואה 3 שנים וביתי הבכורה בת 4.5 חודשים . תמיד היו ביני לבין בעלי ריבים (ולא תמיד פשוטים) אבל אני מרגישה שמאז שילדתי - היחסים שלנו רק מתדרדרים.
אני מרגישה אומללה. מרגישה שלא טוב לי איתו. לא רוצה להרגיש ככה.
ביומיום אנחנו יכולים להסתדר אבל אז פתאום לריב על איזה שטות ואז בעלי הופך לאדם אחר - אגרסיבי, פוגעני.. לא פעם אמרתי לו שהוא לא יודע לריב ושגם בריבים כדאי שילמד מה להגיד ומה לא.
כיום רוב הריבים שלנו סובבים סביב העובדה שבעלי לא לוקח חלק מספיק גדול במטלות הבית לטעמי.
אני מסיימת בימים אלה את חופשת הלידה שלי וחוזרת לעבודה. בעלי התפטר מהעבודה הקבועה והיציבה שלו בשמונה שנים האחרונות בגלל שלא היה מרוצה ולא היה לו טוב שם. הוא מתחיל לימודי תואר שני באוקטובר הקרוב.
היה לי מאוד קשה עם השינוי הזה, במיוחד בתקופה הזו של החיים בה נוסף עלינו - יש עוד מישהי שצריך לדאוג לה (גם כלכלית), אבל החלטתי לתמוך בו בהחלטתו ובצעד שעשה כיוון שהבנתי שאין לי שום אינטרס לגרום לו להישאר במקום שלא טוב לו בו...
המצב היום הוא שאנחנו כל היום ביחד בבית עם הקטנה ולרוב עיניינים מתלהטים. למרות שכביכול אין לו את התירוץ שהוא הולך לעבודה ואני נשארת בבית - בעלי בוחר שלא לקחת חלק מספיק גדול בדברים שיש לעשות....סטודנט חופשי... הוא לא קם אליה בלילה (בטענה שישן חזק מידי ולא שומע), לא עושה כלים, לא בקבוקים, לא כביסות... כל פעם שאני כועסת עליו שהוא מתחמק מעשייה הוא מטיח בי שיש לנו עוזרת בית (שמנקה פעם בשבועיים) אז שאני אפסיק להתבכיין כי אני לא באמת עושה שום דבר... (כאילו שמה שיש לעשות זה רק לשטוף את הריצפה). זה הכי פוגע בי- חוסר הערכה על כל מה שאני עושה. כמעט כל בוקר הוא ממשיך לישון עד 10 בבוקר כשאני קמה אליה, מחליפה, מאכילה, משחקת.. בודדות הפעמים שהלכתי לישון שנ"צ - גם כשהילדה ישנה בעצמה (כי בנתיים יש דברים לעשות ולסדר) כאשר הוא מרשה לעצמו מידי צהריים ללכת לישון ואז לשחק במחשב עד השעות הקטנות של הלילה (וdo תוהה למה אני "נופלת" לישון בעשר בלילה).
כשאני מנסה לדבר עם בעלי על מציאת עבודה במקביל ללימודים הוא ישר מתעצבן עלי. מבחינתו יש לנו חסכונות (חסכנו לבית שבסוף לא קנינו כי אנחנו לא מוציאים משהו במחיר נורמלי) ואפשר להשתמש בהם כדי לשלם שכר דירה, מעון לילה, חשבונות, אוכל, בילויים... הלימודים שלו מסתכמים ביום וחצי בשבוע, אולי יומיים ובכל פעם שאני מעלה את הנושא אני זוכה לכינויים של רובצת בצע, בכיינית, לא תומכת ...
בנוסף לאחרונה הוא גם התחיל לרדת עלי על המראה החיצוני שלי. הוא התחיל להעיר לי שאני שמנה מידי וצריכה לשמור על תזונה וספורט (למי יש זמן ?!). אגב - הוא עצמו שוקל 98 קילו .
כל פעם שניסיתי לדבר איתו על הכל - הוא אומר לי שאני פסיכית ושאני אלך לפסיכולוג. אין עם מי לדבר.
לא יודעת כבר מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
גלי14/08/2014חשוב לי לציין כי אני אוהבת את בעלי. או לפחות אהבתי ואני רוצה לאהוב שוב.
התחננתי שנלך לטיפול זוגי אבל הוא לא מוכן לשמוע על זה בטענה ש"לו אין משקעים אחרי הריבים שלנו ואם לי יש בעיה אז שאני אלך לבד לטיפול"..
מרגישה שבעלי השתנה המון מאז שהיכרנו, אבל בעיקר בתקופה האחרונה.
אני יודעת שהעובדה שאנחנו ביחד הרבה שעות ביממה לא תורמת להצלת היחסים בנינו ואני באמת מקווה שזו רק תקופה שתעבור עם הזמן.
אבל מה אם לא ?
הגעתי למצב שאני כ"כ טעונה וכ"כ פגועה שכשגם שאנחנו לא בריב ולא כועסים - אני לא רוצה לשכב איתו. אני פשוט לא מצליחה לסלוח לו על המילים והצעקות. ההתנצלות שלו טכניות ולא באמת מהלב (הוא רק משתיק אותי עם מילים סתמיות והבטחות סרק).
גם כשאנחנו שוכבים - כבר אין את האהבה והתשוקה שהיה לפני. מבחינתי זה טכני לחלוטין. אני אפילו לא נהנת.
מוצאת את עצמי חולמת בהקיץ ומפנטזת על התקופה ביחד כשהיכרנו, כשהכל היה טוב...
אני לא רוצה לפרק את החבילה (בטח לא כשיש תינוקת קטנה) אבל מרגישה שאני סופגת וסופגת והרגשות פשוט עולות על גדותיהם בצורה שכבר קשה לי להכיל.
אני לא יודעת מה לעשות, מפחדת שזו לא תקופה ושזה לא יעבור.
לא יודעת מאיפה מתחילים ומה עושים. שואלת את עצמי עד כמה ועל מה אני עוד צריכה להתפשר, לוותר, לספוג...
מרגישה אבודה, בודדה ואומללה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה מקצועית
עדי בדיחי17/08/2014שלום גלי וסליחה על העיכוב במענה,
נראה כי יש פערים ביניכם שכדאי לעבוד עליהם לפני שהאהבה, או הרצון אליה, יגמר לחלוטין.
נכון יהיה לפנות לעזרה מקצועית אפילו לבד כדי לקבל תמיכה במקום לגיטימי - להפנות שם את המצוקות - וכרגע לא מולו, כיוון שאת נתקלת בחומה רגשית. אין לי ספק שהוא יודע וחש שהתרחקתם ויש בעיות בזוגיות, אך יתכן והוא מתבצר בעמדתו ולא יודע לרדת מהעץ הזה. ולכן צריך להניח לאגו בצד וכן לפנות לעזרה, אפילו רק מצידך- ללכת לבד.
את בהחלט צודקת, כאשר את תחזרי לעבודה הדברים יראו אחרת. את תחושי טוב יותר, ויתכן וזה ישפיע על הבית. יש הרבה משקל להרגשה האישית שלך מול עולמך, ובין ההרגשה הזוגית בבית, עד כמה שזה נשמע לא הגיוני. הוא עצמו גם חווה משברים רגשיים בתעסוקה ומבחינה אישית ולכן גם הוא מביא את התסכול הזה הביתה. כדי לנתח את זה יותר ולרכוש כלים להתמודד, כדאי יהיה לפנות למישהו פרטני, בשלב זה, ולנסות להעלות שם את הדברים.. לפני כל מחשבה על פירוק.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)