איך לספר לבחור שאני בתולה ?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך לספר לבחור שאני בתולה ?
    דיאנה
    17/08/2014

אני בת 31 ועדיין בתולה. הסיבה היא שבעדה שלי לא מקובל לקיים יחסי מין לפני החתונה. לא הייתה לי בעיה כי אני יצאתי עם בחורים מהעדה שלי והם יודעים עוד מלפני הפגישה שהבחורה שהכירו להם היא בתולה וילדה טובה שמחפשת להתחתן וזה מה שהבחורים מחפשים - בתולה. אני לא מצאתי בחור שמוצא חן בעיניי ולא התחתנתי ואני כבר בת 31. פגשתי בחור שהוא לא מהעדה שלי ואנחנו יוצאים. אני מפחדת לספר לו שאני בתולה ושאני לא מוכנה ליחסי מין מוקדם. כי אני מפחדת שיחשוב שאני לא נורמלית שאני עדיין בתולה. כי זה לא הנורמה בחברה. אני לא רוצה גם להבריח אותו כשאני אספר לו שאני מחכה לחתונה כי הרי אף בחור לא יחכה. (והבחורים מהעדה שלי לא מחכים הם פשוט הולכים לבחורות אחרות לפני החתונה ואת הבחורה שהם יוצאים איתה הם מכבדים). אני לא יודעת איך לספר לבחור שאני בתולה מבלי להלחיץ אותו שאני מחפשת להתחתן. איך אפשר לספר לו מבלי להזיק לקשר שלי שרק התחיל? אין לי בעיה עם אינטימיות. למרות שאני לא מנוסה. בבקשה עזרתכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתוך כבוד וביטחון בבחירתך

עדי בדיחי
    18/08/2014

שלום לך דיאנה,

את צודקת שבחברה שלנו היום, בעיקר החילונית, יש הרבה בחורים שיראו בכך חיסרון. אך תתפלאי לשמוע שיש הרבה אחרים, חילוניים או מסורתיים (גם דתיים מן הסתם) שיראו בכך כבוד גדול כלפי הגבר. יש הרבה גברים שיעדיפו שהבחורה שתהיה איתם לא תתנסה מינית עם אחרים, ואם כן- שהניסיון יהיה יחסית מועט ולא תפתח תדמית של מישהי שהיא "יותר מדי מנוסה". אני משוכנעת שזה קיים גם אצל המצהירים שהם פתוחים וכו'.

עבור גבר, זה עושה משהו בכל זאת, שהאשה נשמרת רק לכבודו. זה עושה את הקשר "קדוש" יותר, ונכון- גם קשה יותר לחכות וזה חלק מהסיבות שאצל דתיים למשל מתייחסים מאוד ל"תכל'ס" כבר בהתחלה: האם אנחנו מתאימים? האם יש לנו תחומי עינין משותפים? האם התפיסה הערכית שלנו דומה? איך אנחנו רואים את הבית המשותף? כלומר, כבר בשלבים הראשונים השיח הוא על התאמה פרופר, לצד הבאת הרגש ובדיקה האם אכן מתאימים גם רגשית/ מבחינת משיכה וכו'. אם כן, בהחלט כפי שאנחנו רואים מבחינה תרבותית ואולי סטטיסטית- הזוגות האלה מתחתנים מהר יותר. לפעמים תוך חודשים ספורים. הרבה גברים עושים זאת, לצד הרבה נשים בתולות ולא מנוסות. זה קיים, זה עובד, וזה טבעי לגמרי.

לא להתבייש במי שאת ובערכים שלך. לא להתבייש שכך את מאמינה וכך חונכת. לא לפחד להגיד- זאת מי שאני. אני אשמור את עצמי למי שיהיה בעלי. תתפלאי לדעת שככל שאת תאמיני ותבטחי בדרכך ותשדרי זאת החוצה- כך הם יעריכו את הדרך שלך, גם אם היא לא מתאימה להם. את תכבדי את עצמך ואת בחירתך, והם יכבדו אותך אוטומטית. להגיד את הדברים ברגע שיש שיח על זה, ואם זה לא מתאים למי שנמצא מולך- כנראה הוא פשוט לא הגבר המתאים.

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דיאנה
    18/08/2014

תודה על התגובה, אני מסכימה איתך אבל זה מונע ממני למצוא זוגיות. הרבה ידידים גברים אומרים לי שאף גבר לא יחכה ושמין זה חלק מאוד משמעותי במערכת יחסים ושגם גבר לא יכול להתחתן איתך אם הוא לא יודע שאת יכולה להתאים לו גם מבחינה מינית. אני החלטתי שאני לא מחכה לחתונה אבל מחכה למערכת יחסים רצינית. אבל כשבוחרים שומעים על ההתחלה שאני רוצה מערכת יחסים רצינית ורצוי חתונה זה מבהיל אותם. השאלה איך להגיד לו מבלי להגיד שאני מאוד רצינית כלפיו. כדי לא להפחיד אותו על ההתחלה. ואת צודקת שאני צריכה להיות בטוחה בהחלטה שלי ולהקרין את הביטחון כדי שהבחור גם יבין שאני מכבדת את עצמי ושיכבד אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוסיפה

עדי בדיחי
    19/08/2014

הי דיאנה,

אני שוב נוטה לחלוק על הבחורים איתם את בקשר, אותם ידידים. אני חושבת שבחור מאוד יעריך אשה שהיא רצינית ומעוניינת בקשר רציני, ועד שהוא לא כזה היא לא תקיים איתו יחסים. יש הרבה גברים שמבינים את זה ומכבדים את זה.

קשה לי להאמין שזה מה שמונע ממך למצוא זוגיות. זוגיות מושתתת על דבר ראשון - תקשורת טובה וכימיה בסיסית. כשאלו מתקיימות, מתחיל קשר מעמיק יותר, יחסי מין לא אמורים להגיע בהתחלה (אולם זה קורה), אלא דרושים חיבור טוב וזרימה נכונה של הדינמיקה בקשר, ורק אז ניתן להתחבר באמת גם מהבחינה המינית. הרבה קשרים שהתחילו ב"טיל" והתפתחו מהר מאוד לקשרים הכוללים יחסי מין - לא שרדו הרבה זמן, כי המסתורין נעלם, והכל ברור, והכל נוסה, ואין מה להמשיך. בעוד קשרים שיש בהם משיכה מינית עזה לא ממומשת ורצון לדעת עוד ולחקור עוד על האדם, לרצות להתקרב, ולחוש את המתח שנמצא - אלו קשרים שישרדו יותר.

להערכתי מדובר במחסום פסיכולוגי הרבה מעבר למחסום קונקרטי. יתכן ואת רוצה בתוך תוכך להתנסות מאוד, ומתוך כך, חוששת שלא ירצו בך, ולכן נוטה להקל, או נוטה לרצות את זה יותר ולוותר על העיקרון הזה. וזה לגמרי בסדר, ללא קשר לגילך. אבל חשוב לזכור שגם זה חומר למחשבה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דיאנה
    19/08/2014

תודה רבה. רואים שאת מאוד אינטליגנטית והעצות שלך מאוד חכמות ואני שמחה שפניתי אלייך. תודה רבה והתשובות שלך בנויות עם רגישות לפונה. נתת לי חומר למחשבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך! בהצלחה

עדי בדיחי
    19/08/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך! בהצלחה

עדי בדיחי
    19/08/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו