מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בחורות אחרותד'20/08/2014
שלום,
אני בן 20, משרת בצבא ויש לי חברה שבדיוק השתחררה. אנחנו ביחד למעלה משנתיים והאהבה שלנו גדולה. אני משרת ביחידה לוחמת שברובה גברים, אך ישנן בחורות בתפקידים עורפיים ביחידה כמו מש"קית ת"ש או חינוך. עד היום לא יצא לראות את אותן בחורות, אך לאחרונה העבודה שלנו איתן הפכה למשמעותית יותר ולכן יוצא לי לראות אותן יותר. עלתה בי המחשבה, שמצד אחד אני אוהב מאוד את חברה שלי, וארצה שנמשיך להיות ביחד, אך מצד שני היא היחידה שהייתה לי התנסות מינית איתה. אני מרגיש שאם אשאר עם החברה לאורך זמן, וארגיש שלם להתחתן איתה, יהיה זה פספוס שלא יצא לי להתנסות מינית עם בחורות אחרות...המחשבה הזו מטרידה אותי מאוד ביום יום, ואולי אפילו משפיעה על היחסים שלי עם החברה לרעה. מה דעתך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעי לגמרי
עדי בדיחי20/08/2014שלום ד',
אתה מעלה סוגיה טבעית מאוד למי שצבר זמן בקשר בודד אך רציני, כמוך, וגם למי שהוא בן גילך ושאף התנסה בכמה התנסויות ועדיין מרגיש כי הוא "בחוסר". כלומר גם מבחינת הסטטוס שלך וגם מבחינת הגיל- אתה בהחלט מעלה דבר שהוא טבעי בשלבים אלו של חייך.
אכן בקשר רציני יחיד אצל זוגות כה צעירים יש את השאלה הגדולה האם לוותר על קשר רציני לטובת כמה כאלה שהם פחות, עם סיכון משמעותי למצוא אהבה. אין לי תשובה לזה כמובן. התשובות עם הזמן יגיעו אליך, כלומר- ככל שימשיך הזמן ואתם תהיו יחד, יתכן והתחושות האלה יגברו ויגברו עד אשר האהבה תלך ותרד בהדרגה, או הרצון לשמר את הקשר למרות רגשות קיימים- ילך ויפחת, ואז באופן טבעי אתה תרצה לסיים את הקשר. זה יכול לקחת גם תהליך של שנה. וגם יתכן ותחושות האהבה, חוויות משותפות והעמקת הקשר הזוגי יראו לך "דרך מילוט" מתחושות ההחמצה שאתה חווה כיום, ודווקא תנותב לכיוון שתראה בבחורה שלך הכי לא מובנת מאליה, ותשקיע בקשר. עבורך הייתי מאחלת את הדבר השני, כי בכל זאת מדובר באהבה גדולה, איכותית וראשונה- ויש לכך משקל בהמשך.
יש זוגות שמחליטים על פסק זמן כי אחד מהם לא בטוח בקשר ורוצה חופש - זאת גם אופציה, אך היא בדומה לפרידה, טומנת בחובה את הסיכון לכך שהאמון ישבר כתוצאה מהתנסויות מיניות שהיא או אתה תחוו וזה יהיה קשה מדי לקבל, או שבאופן טבעי הקשר לא יחזור לקדמותו, יקבל מעין תחושת "זילות" -שהרי הוא כבר לא אותו קשר חד פעמי, נדיר, שמשקיעים רק בו- ולכן גם זה עלול לדעוך.
לסיכום, חכה מעט. תבדוק איך אתה חש בהמשך, תבדוק עד כמה הרצון מעכב אותך מלהשקיע בקשר הנוכחי ועד כמה הפגיעה היא אכן לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)