תינוק חדש בזוגיות לא יציבה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תינוק חדש בזוגיות לא יציבה
    עידן
    23/08/2014

שלום,
    אני בת 40 נשואה + 2 בגילאים 8 ו-5.

מזה 9 שנים בהם אני נשואה חוויתי משברים לא פשוטים עם בעלי והחלטנו ללכת לאחרונה לטיפול זוגי. הבעיות כל כך השפיעו עליי שנאלצתי ליטול כדורים נוגדי דיכאון.
    כיום בעלי מאוד משתדל ואכן התנהגותו השתפרה, לפעמים נפלטת לו איזה יציאה ממש לא במקום ופעולות מרגיזות שלא מתחשב בי, אבל אני מנסה להעביר ולהמשיך כרגיל.

הבעיה היא שאין לי היום רגשות אליו. המשברים מאוד הרחיקו אותי ממנו ומה לעשות, הגוף לא יכול לשקר וכתוצאה מכך גם יחסי המין מאולצים.
    אני לא רוצה להתגרש ומוכנה להשלים עם חיי נישואין ללא אהבה גם אם המחיר הוא לדכא את הצורך שלי בחום ואהבה ותחושה טובה, אני חולמת בלילות על גברים שהכרתי בעבר ורואה בחלום את החיזור שלהם והמילים החמות שאחנו משתמשים בהם. כלומר ברור לי שאין לי את זה עם בעלי אבל להיפרד זהו צעד שגדול עליי.
    4 שנים אני כבר מתלבטת לגבי ילד. גם הילדים וגם הבעל לוחץ ולי ברור שאם הייתי עם גבר אחר, הייתי מביאה עוד ילד.
    חשבתי לעצמי שתינוק חדש יכול להביא שימחה למשפחה ולתת לי הרגשה שהמשפחה שלמה, אבל אני חוששת מהיחסים עם בעלי. עניין ההריון מטריד אותי מאוד.
    אשמח מאוד לשמוע את תגובתכן.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לתת סיכוי לזוגיות

טלי צרקינסקי
    23/08/2014

עדי שלום,

את מעלה מצוקה מאד לא פשוטה שאת "נפגשת" איתה בהרבה תחומים בזוגיות שלך עם בעלך.

החלומות שלך מאד ברורים, הם לגמרי מייצגים את החסר שיש לך בנישואים והם מביאים לך את המרחב של הפנטזיות, של החסר שמביא עמו לדעתי התת מודע שלך ואני מאמינה שקיים גם במודע וזה טבעי מאד.

טבעי גם שמתח, מרחק, שנוצר בתק' משבר, יביא אותותיו גם אל יחסי המין ביניכם.

המלצתי במקרה שתיארת וגם שציינת שאין לך כרגע כוחות להתמודד עם פרידה, היא דווקא כן לנסות ללכת לטיפול זוגי ביחד.

בטיפול זוגי תוכלו שניכם לבחון הרבה דפוסים שקורים לכם בקשר, לנסות לחבר בחזרה את מה שחיבר אתכם מלכתחילה לקשר, את הרגעים הראשונים, את והוא שאהבתם ולעבוד ביחד על דברים שהייתם רוצים שיהיו במערכת היחסים שלכם.

הייתי הולכת לכיוון הזה.

לגבי תינוק נוסף. פעמים רבות יש פנטזיות בזוגיות עם קשיים שתינוק יפתור את כל הבעיות והכל "ימחק" אולם בפועל, תינוק הוא אדם חדש בבית, אשר יש לו צרכים משל עצמו, הוא ידרוש את תשומת ליבך ושל אביו והוא עלול להרחיק עוד יותר את המטרה שאתם רוצים להשיג במקרה הטוב. במקרה הפחות טוב, להרחיק אתכם יותר אחד מהשני כי יהיה לכם פחות זמן להשקיע בזוגיות.

נראה לי שעדיף כעת להשקיע משאבים בלנסות להחזיר חלקים טובים אל הזוגיות ביניכם, להשקיע בשני ילדיכם ולראות מה קורה הלאה.

כי תינוק במקום של דיכוי צרכים של חום ואהבה.. נשמע פרויקט גדול....והוא לא יפתור את מה שלא עובדים עליו בשטח כמו בטיפול זוגי לדוגמא.

אני מאחלת לכך הרבה הצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו