מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התבטאות קשה של בן הזוג.שירה25/08/2014
שלום רב, אני נשואה 25 /שנים. הילדים בוגרים.יחסיו של בעלי עם הבת קשים .את הבן מפנק.היו לנו הרבה מריבות,עליות ומורדות.בזמן האחרון היינו בחופש,הסתדרנו יפה, היה ארוע במשפחתן ואני התלוותי אליו למרות שזה חד צדדי. את משפחתי הוא מחרים.י מחשיבה את עצמי לנשית, נראית צעירה לגילי,התלבשתי יפה לארוע, אך,בבת מצווה הזאת,הופיעו שתי בחורות, רקדניות,הופעה די מינית לטעמי. בעלי ואחיו החליפו קריצות, חיוכים,צחוקים, בעלי ממש לא הפסיק לצחוק.אחיו קם לרקוד בין שתי הבנות למרות שיכולות להיות בנותיו .כשהלכנו לרכב, הערתי שזה לא התאים לבת מצווה. לתדהמתי, בעלי התפרץ, אם כי הוא נוטה להתפרצויות,אך המילים שלו לא יוצאות מראשי ויש לי סלידה כלפיו.הוא צעק שאני קנאית,מקנאה ברקדניות כי הן יפות וכל מיני מילים מגעילות, שהיתה לו עוררות מינית מהן ובא לו לעשות להן לא חשוב מה.הצטערתי שבמקום ללכת ולהזמין מונית, נסעתי איתו וצעקתי שאיני מוכנה שידבר אלי ככה.בסוף היתה התנצלות רפה, מזלזלת.עכשיו יש יום הולדת לאותו אח ולא מתחשק לי לכבד וללכת. ובכלל איני יודעת איך להמשיך ולהתבגר לצד אדם כזה.יש לציין שבעלי מעולם לא הסכים ללכת איתי ליעוץ. אני הלכתי ומה שלמדתי היה לא להגרר איתו לריבים וצעקות אבל נותרתי עם תחושות של השפלה. אשמח לתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבטאות קשה של בן הזוג
עדי בדיחי26/08/2014שלום,
כנראה יש ביניכם איזשהו קושי ביצירת אמון- יוצר שלך כלפיו. העובדה שאת מצידך מרגישה נבגדת ומקנאה מאוד, והעובדה שהוא לא מכבד את זה ויכול להשתעשע סביב הרגשות שלך - מלמדת על כך שיש פה תקשורת לא מאוד טובה ויש לעבודה עליה.
זה יהיה אפשרי רק אם תרצו להשקיע (וגם אם לא זה לגיטימי וניתן לחשוב על המשך הקשר), ורק אם שניכם תתגייסו לטיפול זוגי (ניתן שאת תלכי לבד ואח"כ יצטרף אך מדובר בתהליך זוגי לחלוטין)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי טיפול
שירה26/08/2014שלום עדי ותודה על תשובתך. אני כבר הלכתי כמה פעמים לכמה מטפלות.בעלי מעולם לא הסכים לבוא.כשהמצב מסלים הוא מבטיח הבטחות ואז באופן פתאומי משום מקום שולף קיטון של מילים אכזריות.רציתי לשאול לדעתך למה ההתאכזרות? מזלזול?זעם מצטבר?קנאה בי? אני נחשבת לאישה נאה מאוד,מושכת.מעולם לא אמר שאני יפה בעיניו.שמעתי פעמיים שמישהו החמיא לי ממשפחתו והוא ביקש ממנו שיחדל כדי שלא אחשוב את עצמי.נסיתי לדבר איתו על זה וכלום לא עוזר.האם הוא מנסה להנמיך אותי כדי לחוש חזק? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי טיפול - לאו דווקא זוגי
עדי בדיחי29/08/2014הי שירה,
לצערי אני לא בטוחה שיש לי תשובה כאן בפורום לתת לך. אני מניחה שהמצב, לאור נישואיכם במשך 25 שנים, הוא הרבה יותר מורכב ויהיה קשה למצוא פיתרון קונקרטי. זאת הסיבה שלדעתי יש צורך בטיפול.
כשצד אחד מאוד מתנגד ולא רוצה בשינוי- אכן יהיה קשה להשיג כזה. כאן את צריכה לקבל החלטה ויש כמובן צורך לשקול את הדברים.
הסיבות לכעסים ולאופן של ביטויים מצד בעלך יכולות להיות רבות, לא לכולן יש הצדקה אך ברור שהרבה חוויות ואירועים שקורים ושקרו משפיעים על כל אחד מכם.
לתת לך כאן תשובה לכאן או לכאן זה יהיה לא ממש מקצועי ובטח לא ממצה. לכן אני חושבת שאת אותה התייעצות שאת רוצה לקבל פה- יש להפנות לאיש מקצוע באופן מסודר, בשיחות מספר, כדי להגיע להחלטה. מטרת הטיפול עבורך בהחלט יכולה להיות השאלה- האם להמשיך את הקשר או לא. מכיוון שזוהי שאלה מאוד מורכבת, יהיה כדאי לנתח ולברר את הדברים עם איש מקצוע.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)