אובד עצות ומתוסכל

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אובד עצות ומתוסכל
    ליעד
    08/09/2014

שלום...הרגשתי שאני לא מסוגל לשמור את זה יותר בפנים...נכון אני יכול לחלוק עם משפחה וחברים אבל אני מחפש דעה אובייקטיבית על הנושא.
    אני וחברה שלי כבר 6 שנים ביחד, לפני שנה עברנו לגור ביחד ולא הייתה לנו שנה פשוטה (פוטרתי מעבודתי, בעיות במשפחה שלה וכו׳)...מה שכן תמיד שהייתה בעיה דיברנו על זה.
    לפני כשבוע היא התחילה להתנהג מוזר ונהייתה קרה, התחלה חשבתי שאולי משהו עובר עליה בגלל המשפחה שלה או בכלל המצב בכלכלי שלנו שהוא לא כזה מזהיר. לאחר שאלית אותה אם הכל בסדר היא אמרה שהיא פשוט מרגישה שיש לה משהו בפנים שהיא לא מצליחה להתנתק ממנו והוא ממש מכביד עליה. שאלתי אותה אם היא רוצה לדבר על זה ולנסות להבין מה הבעיה והיא אמרה שהיא צריכה לפתור את זה לבד. מיום ליום היא נהייתה יותר ויותר שקטה, מדברת איתי בטלפון ונשמעת בסדר אבל שחוזרת הביתה שוב מסתגרת. ארוחות הערב הפכו לדבר לא נעים...שקט מוחלט ובלי רצון מבחינתה לפתח שיחה (למרות שניסיתי כל הזמן). ערב אחד החלטתי שאני באמת רוצה לדעת מה הבעיה, היא עדיין טענה שכבד לה מבפנים והיא לא יודעת מה הבעיה. הסברתי לה שקשה לי מאוד שהיא מסתגרת ככה ולא יכול להיות שבטלפון הכל בסדר ושהיא חוזרת הביתה ניהיה ״ערב יום הזיכרון״. שאלתי אותה אם היא רוצה שאני יסע להורים שלי ליומיים כדיי שהיא תסדר את המחשבות...היא לא הגיבה ואמרה שהיא לא ידועת והיא לא מסוגלת לקבל עכשיו שום החלטה. עשיתי את ההחלטה בשבילה ונסעתי ליומיים....וביומיים האלה היא רק המשיכה להתדרדר עוד יותר ועכשיו היא לא רוצה שאני יהיה בסביבה עד שהיא תפתור את הבעיות שלה. ניסתי לדבר עם המשפחה שלה והיא מסתגרת גם כלפיהם. היא אמרה לי שהיא אוהבת אותי ולא רוצה לאבד אותי או לפגוע...אבל הפגיעה כבר נעשה...אני לא ישן כבר כמה ימים, בקושי אוכל ואני יודע שגם היא מבדיקה שעשיתי עם חברה. היא רשמה לי פעם אחרונה שדיברנו (לפני שלושה ימים) שהיא רוצה שאני יבטיח לה שאני יתקדם בחיים ולא יעצור בגללה ואם אני יכול אז שאני יחכה לה כי היא לא רוצה לאבד אותי. אני מרגיש פגוע מאוד...זאת החלטה אנוכית ואגואיסטית....אני ישן אצל ההורים שלי כבר ארבעה ימים ואני מרגיש שכל החיים שלי התפוררו וחזרו להיות במצב בדיוק לפני 6 שנים. אני רק רוצה לציין שאני באמת לא יושב רגל על רגע כמו הרבה אנשים...אני באמת מחפש עבודה ומוכן להתפשר לרמה יותר נמוכה מהתפקיד האחרון שעסקתי בו (גם מבחינת המשכורת)....אבל בימים הלאה אני לא מצליח לעבור את היום בלי להיות מתוסכל ואבוד....כמה זמן אני יכול לחכות?? שבוע? שבועיים? אני צריך גם לקחת את הדברים שלי מהדירה בסופו של דבר...ואז זה ידרדר את היחסים עוד יותר....לא יודע מה לעשות...בבקשה עזרה/עצה תתקבל בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובד עצות ומתוסכל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוק חד צדדי מצידה

עדי בדיחי
    09/09/2014

שלום ליעד,

לצערי נשמע שאכן הבחורה שלך עוברת משהו מאוד לא פשוט. אני לא יודעת לקרוא לזה "דיכאון" אבל יש פרמטרים של הסתגרות, צמצום, עצב רב, אובדן של תחומי עינין.. אלו פרמטרים שמסבירים על מצב נפשי לא פשוט.

אכן לא בטוח שהיא יודעת ממה זה נובע, אך הכבדות והעצבות הפנימית הזאת יכולה לספר שמדובר במשהו שאולי מצטבר כתוצאה מטריגר או אירוע בחייה, או מספר אירועים. יתכן והיא יודעת מה הסיבה אך נמנעת מלספר כי מתביישת או חוששת שלא יבינו אותה. עצם העובדה שכך זה גם כלפי משפחתה, מספר כי כנראה אין קשר ממשי וישיר לזוגיות איתך.

אני מציעה להמשיך לבדוק מה קורה בעיקר מול המשפחה. אם אתה נוכח להבין שלא מדובר במצב זמני, תוכל להתקשר, לשלוח מייל או כל דבר הנראה לך מקובל- ולתת לה ערוץ פתוח לתקשורת מתי שהיא תרצה. כלומר, אני פה בשבילך וכשתרצי תוכלי לגשת אליי להסביר מה קורה.

אני לא חושבת שאתה חייב להישאר "מחויב" לה בשלב כזה, אך חשוב להבהיר לה אם אכן אתה רוצה להמשיך הלאה. מדובר בקשר ארוך מאוד ויש כמובן לכבד את ההרגשה שלה, כמו גם את שלך ולהיות שקוף מולה. מבלי שהיא תרצה לעזור לעצמה לא תוכל בשלב זה לעזור לה, ולכן היא מעט "כובלת את ידיך" כשהיא לא מעוניינת בעזרה. כך שבאמת אין הרבה שניתן לעשות לצערי, עד שהיא תתרצה ותדבר קצת יותר. כמובן לא "הוגן" שתשב בצד ותחכה ללא מעש.

לכן חשוב להמשיך יצירת קשר עם המשפחה, וגם דרכם להבהיר לה שאתה שם להקשיב אך לא תוכל לחיות כך לנצח, ואם היא מעוניינת בקשר, היא צריכה להשאיר אותך בתמונה. כל פעולת "ניתוק" מצידה, כמובן גוררת ניתוק מצידך, אוטומטי. לא הייתי רוצה שתרגיש רשות אשם על כך שאינך מסוגל להישאר מחויב לה. היא עצמה התנתקה "חד צדדית" ,לא משנה כרגע מה הסיבה.

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו