מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רומן וואטצאפשרה14/09/2014
שלום,
בן זוגי ואני נמצאים במערכת יחסים של 10 חודשים, הוא בן 39 ואני בת 31. מההתחלה הקשר היה אינטנסיבי אך מאד טוב, מהשבוע הראשון של ההכרות בילינו את סופי השבוע ביחד ונפגשנו תדיר, לאחר זמן לא רב עברתי לגור אצלו, לא היתה הצעה רשמית שלו הדברים פשוט התגלגלו כך. ביום שישי האחרון גיליתי שהייתה לו התכתבות עם בחורה שהוא פגש לפני 4 שנים ולטענתו שכבו פעמיים כאשר הפעם האחרונה היתה ב2012 הרבה לפני שנפגשנו. ההתכתבות שנמשכה לכל אורך הזמן שאנחנו ביחד גם אם לא בתדירות גבוהה (וכללה גם שיחות טלפון) כוללת בעיקר מהצד שלה דברי זימה ואת העניין שלה בו (גם לה יש בן זוג שהיא לא מרוצה ממנו ובעבר שמעתי עליה כבר בהקשר הזה) מסתבר אחרי שהוא שיקר בעניין כאשר עימתתי אותו עם ההתכתבות שהיא היתה אצלו בשישי אחד ככל הנראה כאשר הוא אמר לי שהוא לא מרגיש טוב ולכן נפגשנו רק בשבת. הוא טוען בתוקף שלא היה סקס, היא ניסתה והוא הדף, אתמול הוא כתב לה הודעה שמוכיחה שהם לא שכבו (האמון שלי כרגע הוא אפס אולי הוא דיבר איתה לפני כן והם סיכמו אבל זה נראה אמין בכל מקרה אני מנסה להאמין שסקס לא היה) ביולי האחרון הם נפגשו והוא שיקר לגבי זה, הוא טוען שהוא ידע שאני אקח את קשה ושהוא רצה לעזור לה כי היא היתה נסערת וכו'. חשוב מאד לציין שאני תמיד על המשמר ולא באגרסיביות כיוון שעברתי משהו דומה עם בן זוג קודם ומסביבי מספיק אנשים קרובים לכן אני לא שאננה ולמרות שאני נותנת המון ספייס ולא מחטטת עדיין מאוד מאוד מאוד הופתעתי, הקשר בינינו היה מצויין אהבה מאוד מאוד גדולה ותקשורת מאוד טובה, בסופו של דבר הוא טוען שזה מאוד החמיא לו שהיא מעוניינת בו ושהוא היה אדיוט שנתן לזה להמשך אבל הוא נתן לזה חשיבות אפסית, במקרים אחרים אגב כאשר אקסית ביקשה להפגש הוא לא הסתיר ואף התייעץ עמי.יש לציין שבן זוגי אדם מאוד אטרקטיבי-זכר אלפא, אני בעצמי בחורה משכילה נאה ותמיד מתעניינים בי.הוא היה מאוד נסער והתחנן שאתן לזה עוד צ'אנס ואני התרצתי בסוף. קשה לי מאוד כמובן ואני מרגישה מדוכדכת מאוד רוב היום אבל מתפקדת בסה"כ. כשהסכמתי לחזור אמרתי לו אם אני חוזרת ודבר כזה או אפילו פחות חוזר על עצמו אני עוזבת במהירות האור, הפחדים שלי הם שלמרות ששמתי לו כעת גבולות ברורים שהדבר ישנה ברור לי שאין דרך לצפות את העתיד אבל ממצב שבו הייתי בטוחה שנתחתן ממש בקרוב ונכנס להריון בשנה הקרובה אני כרגע רוצה לדחות את זה כמה שיותר, איך אני מתגברת על זה ואיך יחד מתגברים על , יש סיכוי בכלל לקשר הזה כיוון שזה נשמע לי משהו שגבר עושה אחרי קשר ממושך כאשר יש ילדים וקשיים בזוגיות והרי הזוגיות שלנו היתה ממש מושלמת גם בעיניו לפחות כך הרגשתי והוא טען כל הזמן ועדיין ונראה לי שאם זה קורה ככ מוקדם בקשר זה משהו שצריך לשקול אולי טוב יותר. בנוסף אני חוששת שיש לו קושי בקבלת החלטות אולי הוא מקווה שאכנס להריון במקרה וגם העובדה שלא הציע רשמית שאגור איתו כאילו שהוא מחכה שהחיים יחליטו בשבילו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבחון את הקשר חד משמעית
עדי בדיחי15/09/2014שלום ובוקר טוב שרה,
נשמע שסה"כ הקשר ביניכם טוב ואת עד כה חשת בו בטוחה. אני מבינה שהבגידה מהקשר הקודם גרמה לך להיות הרבה יותר עירנית. לצערי המהלך שקרה לא היה לטובתו, וברור מעל לכל ספק שזה יכול לפגוע באמון.
נשמע שהוא הבין את פשר המעשה שלו, אך נשמע שבד בבד אתם צריכים להבמשיך לבחון את הקשר. כלומר, לא להחליט החלטות פזיזות כמו נישואין ובטח בטח שלא היריונות וילדים. יש לעבור את התקופה הזאת לפני, לבחון מול עצמך מה את מרגישה, האם את מסוגלת לחוש אמון מחודש כלפיו. כמובן שיש לשים גבול - אך הגבול צריך להגיע ממנו. הוא צריך להבין את משמעות הדברים כאשר הוא "מתחבר" למישהי שמעוניינת בו. אולי הוא חש לגיטימציה לעשות כך כי בעבר התעייצתם על דברים מסוג זה והוא הרגיש חופשי ובטוח. אך לפעמים, גם החופשיות הטובה הזאת בקשר, עלולה להביא למצבים שצד אחד בסוף נפגע, גם אם לא היה שם כלום.
אם ניקח את השורה התחתונה- כנראה לא היו שם יחסים אינטימיים אלא שיחה אינטימית ופגישה. כלומר בגידה של ממש, פיזית, לא בטוח שהיתה. נסי לקחת את הפרט הזה ולחשוב האם יכול להיות שתוכלי לבנות אמון מחודש. הוא מצידו חייב לתת לך את כל הסיבות והתחושות שהוא מחויב רק לך.
לגבי החלטות יזומות - לא הייתי ממהרת - 1. ללחוץ עליו ליזום משהו כזה. 2. להגיב להחלטה מצידו אם תגיע. כלומר, גם אם יציע משהו, כפי שכתבתי - זה לא הזמן. עכשיו זה הזמן להקים מחדש מערכת של אמון. אם היא לא תקרה, נניח בתוך תקופה - יש לחשוב האם הקשר הזה נכון לך. אני כותבת את זה כי כבר עברת בגידה אחת, והסבלנות שיש לך לעוד חוויה כזאת היא אפסית. ובצדק. לכן.. קחי את הזמן. בדקי לאורך התקופה הקרובה מה את חשה, שתפי אותו בלבטים שלך שידע איפה את עומדת, ובקשי את הזמן שלך אם את זקוקה לו. הוא צריך להבין מה פשר מעשיו, הוא לא ילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
שרה15/09/2014עדי תודה רבה על הדברים,
אני רוצה לשאול משהו קצת יותר פרקטי אך לפני כן רק אגיב על כמה מהדברים שכתבת.
קודם כל הבגידה של בן הזוג הקודם שלי היתה בעלת אופי מאוד דומה (גם הוא טען שלא היה סקס אלא רק התכתבות) אבל שם הקשר היה ארוך (יותר מ3 שנים) והיה קשר מאוד לא טוב, מתעלל אפילו וכלל פרידות רבות, במקרה ההוא הרגשתי שאם אגלה שהוא שכב איתה זה ישחרר אותי ממנו סופית, רציתי לסיים את זה ושיהיה לי את הכוח לסיים את זה פעם אחת ולתמיד וזה אכן מה שקרה על אף שלא גיליתי אם הוא כן שכב איתה או לא, אבל הקשר היה ככ גרוע שזה הספיק לי לגמרי.
בהחלט יש לי מעט מאוד סבלנות לדבר אבל את בן הזוג הנוכחי שלי אהבתי מאוד מאוד (ואני אומרת את זה בעבר כיוון שקשה לי להרגיש ממש משהו עכשיו, אני מנסה להרגיש פחות את הכאב וזה כמובן מקהה את כל שאר הרגשות).
כנראה שלא היתה בגידה פיזית אך שקרים היו והם כנראה נובעים מתוך הפחד לאבד אותי זה אין לי ספק, החשש שלי הוא שהשקרים יכולים לחזור על עצמם שוב כי הוא לא רוצה לאבד אותי. בשיחה שלנו אתמול שאלתי אותו מדוע זה קרה האם היה לו חסר משהו והוא אמר שלא, שאני צריכה להבין שזה היה תמיד במצבים שהיא היתה זקוקה לעזרה והוא נחלץ לעזרתה כי יש היסטוריה. הוא טוען שהגבול שלנו היה שונה ושכל עוד זה לא ״מזיק״ זה לא נחשב בגידה, הבהרתי לו מאוד טוב שהגבול שלנו צריך להיות זהה והוא אמר שהוא יתיישר עם הגבול שלי, בנוסף אמרתי לו שלהתכתב איתה בצורה כזו ולהפגש איתה מאחורי גבי זה בגידה וזה פגע בי עמוקות.הוא אמר שהוא יעשה הכל כדי להראות לי שהוא הבן אדם שחשבתי שהוא לפני כן.
לא נתתי לגטימציה לדברים כאלה גם בעבר זה חד משמעי, כשהתייעץ אם להפגש עם אקסית שמתי גבול ברור, הוא ידע שיש לי רגישות בנושא ונסיון רע ולכן זה עוד יותר כואב כי ידע שזה יפגע בי אבל לא לקח את זה בחשבון.
ברור שכעת הכל בהולד, זה הרחיק אותי מלרצות להתחתן איתו או להכנס להריון מן הסתם. השאלה איך אני מצליחה לבנות אמון מחודש בו? חלק מהעניין שבכלל הצלחתי לראות את זה כי באמת הכל היה פתוח בפני אני יודעת את כל הסיסמאות שלו ואני יכולה להכנס לכל דבר שרק ארצה גם בבית. אני מפחדת שזה יביא אותי לחיטוטים אינסופיים שיתישו אותי, או שאני אצטרך כל הזמן לבקש ממנו דוח וזה כמובן לא הייתי רוצה. רוב הזמן אני מרגישה שאני יכולה לעבור את זה איתו בנתיים הוא מאוד תומך ולא נותן לי ליפול לתוך זה. אנחנו טסים בעוד שבועיים לטיול של 3 שבועות והחלטנו לטוס כדי להתרחק ולהתנקות אבל אני קצת מפחדת מזה גם, איך הדרך הטובה ביותר לנהוג כדי לבחון את הדברים זו בעצם השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקשורת פתוחה
עדי בדיחי16/09/2014הי שוב שרה ובוקר טוב,
אני מבינה לגמרי את הפגיעה שלך. ברור שאמון מחודש יהיה קשה לבנות. הן בגלל מה שקרה והן כי יש לך כבר היסטוריה של זוגיות פוגענית ומזה את רוצה להתרחק.
אין "נוסחה" לבנות אמון מחדש. זה דבר שאמור להגיע לאט לאט ועם הרבה סבלנות והשקעה. מצידו ומצידך. את צריכה לעשות מאמצים כן להאמין בו ולבנות מערכת יחסים שמותשתתת על פתיחות וכנות, ולשים לב שאת מאפשרת לו חופש, לצד הגבולות הברורים ששניכם חייבים להסכים עליהם- מה כן ומה לא (זה למשל לא היה ברור במערכת יחסים שלכם עד שזה קרה. הגבול שלך לא היה הגבול שלו). העובדה שאת "אומרת" לא מעידה על כך שהוא יסכים וילך לפי זה. הוא מבין שאמרת, הוא לא מרגיש שסיכמתם על זה. חשוב לזכור את ההבדלים. כיוון שבזוגיות יש 2 צדדים, כל אחד יביא את שלו, ובסוף תצטרכו ליצור קו משותף ואחיד. אם זה לגבי זוגיות ובהמשך לגבי ילדים. זה לא הולך להיות קל יותר.. מהבחינה הזאת. אבל אם הזוגיות תהיה חזקה ובעלת קו אחיד, יהיה הרבה יותר קל בהמשך.
הוא מצידו צריך לעשות מאמץ ולנתק קשר עם הבחורה ההיא ולו על מנת להוכיח לך שהוא "נקי" ואין לו באמת עינין בה. אם ימשיך את הקשר, זה כאילו לא עשה כלום. ממשיך לחפור את אותו בור.
לגבי הנופש - תצאו, תנסי להנות מכל רגע. אל תהרסי לעצמך את ההנאה שכן אפשר להפיק מזה. אם יש צורך לדבר על זה קצת לפני, תעשו את זה. חשוב לנסות להתרחק מהסיטואציה, ולבנות בחו"ל קשר המאפשר תקשורת. את מוכרחה להעביר מסר שאת פתוחה לדעות שלו, שאת מייחסת אליהן חשיבות עליונה, ושכל החלטה שלכם- היא ביחד. ההסתרות שלו לא מוצאות חן מהבחינה הזאת שהוא ידע שאת לא תאהבי את זה, ובכל זאת פעל. זה מראה על כך שהוא מאוד רצה לפעול באופן מסוים (גם אם לשם עזרה וסיוע), אך היה לו ברור שאת תכעסי. זאת נקודת אזהרה שאומרת שמשהו בתקשורת כנראה לא מספיק כן ופתוח. לכן יש לנסות להפוך את התקשורת לכזאת.
מקוה שזה היה מחודד יותר, וחשוב שבאמת תנסו להנות יחד בחופשה,
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!
שרה16/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)