מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לסלוח למישהו מהעברsarah14/09/2014
שלום רב
היה ל קשר בעבר (לפני כשנתיים שלוש).שכמעט הגיע לחתונה אבל בסוף הבחור עזב והשאיר אותי פגועה מאוד ושבורת לב
לקח לי המון המון זמן להתגבר על הפרידה הזו, אני יודעת שהכל לטובה וברוך ה' מצאתי מישהו הרבה הרבה יותר טוב ואני נשואה באושר מזה כחצי שנה.
לאחרונה נודע לי כי הבחור שהייתי איתו בקשר בעבר התארס.
מיד הרגשתי בחילה איומה, ורגשות עזים של כעס ...
רגשות כמו : לא מגיע לו, הוא בכלל לא רצה להתחתן, איך זה שהוא התארס עכשיו אחרי כל הפחד שהיה לו מחתונה, מגיע לו שהיא תעזוב אותו והוא ישאר שבור לב כמו שהוא עשה לי...
אני יודעת שאלו רגשות לגיטימיים אחרי הפגיעה שנפגעתי, אבל אני רוצה באמת להפסיק להרגיש כלפיו את הכעס הזה.
אני רוצה לשכוח ממנו, לסלוח ולהתנקות מהמטען הזה שמעיק עלי.
איך עושים זאת?
ראוי לציין שבעלי יודע שהיה לי קשר בעבר ושנפגעתי מאוד והוא בעצמו היה גם חלק מתהליך ההתגברות שלי ומציאת אהבה חדשה טובה יותר ובוגרת יותר
בברכת תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרי
עדי בדיחי15/09/2014שלום לך ובוקר טוב,
ראשית אכן התחושות הן לגיטימיות. כשמישהו אחר פוגע בנו פגיעה אנושה, ברור וטבעי שנרצה שהוא יפגע אפילו פי שניים, כדי שנחוש "נקיים", שיש צדק, שילמד עכשיו מה זה וכו'.
את מספרת שהקשר היה לפני שנתיים שלוש, ומאז את מאושרת. נסי לחשוב על הנקודות הבאות:
1. אם הייתם מתחתנים, הרי לא היית פוגשת את בעלך הנוכחי.
2. אם הייתם מתחתנים, והוא בזמנו לא היה בשל - האם היה לך טוב?
3. עברו 3 שנים מאז, אנשים עושים תהליכים שונים, נמצאים בקשרים שמלמדים אותם מה הם צריכים ומה הם מחפשים. כפי שאת היית "התנסות" עבורו והוא "התגלח" על הקשר איתך, גם לך בוודאי היו כל מיני חוויות שהביאו אותך בסופו של דבר להבין מי בן הזוג הראוי לך.
אז כל אלו הן נקודות הגיוניות וחשובות, אך ברור שיש פה אלמנט רגשי מובהק, של אותו כעס. הסליחה צריכה להגיע מתוך מקום של חמלה, לנסות היום- לאחר מספר שנים, להבין שכך זה היה אמור לקרות, שהיתה שליחות מסוימת בחייך, אך בפירוש לא הייתם זיווג. אחרת הוא ואת הייתם יחד היום. נסי להתרכז בטוב שיש לך היום, ונסי לראות את כל תהליך חייך כמכלול של חוויות, תהליכים, התנסויות, תובנות. הוא אחד מכמה אנשים שהיית צריכה לחוות ולפגוש- כדי להגיע לאיפה שאת היום. אני בטוחה שכאדם מאמין את תשימי לב שלא רק הוא, גם הרבה אחרים (לא קשור לקשרים רומנטיים) שפגשת בחייך- הביאו אותך למקום בו את היום. הוא פשוט אחד מהם. סלחי לו ועברי הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)