מערכת יחסים במבוי סתום..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מערכת יחסים במבוי סתום..
    מאשה
    16/09/2014

אני ובן זוגי כבר שנתיים וחצי ביחד..
    לאחרונה הוא התגייס לצבא ועושה יומיות (חוזר לביתו בסביבות 4)
    לאחרונה שמתי לב שהוא לא עונה להודעות שלי לדוגמא רואה הודעה בוואטצאפ ולא עונה.
    או פעם אחת קבענו להפגש בב8 בערב ודיברנו שעתיים לפני זה. ושהגיע השעה 8 הוא לא ענה לטלפונים , פשוט נעלם מהאדמה , למחרת התברר שנירדם.
    הוא כבר מספר חודשים אדיש אלי. לא מתרגש/מתלהב משום דבר פשוט אדיש לגמרי כלפי.
    ביום שבת האחרונה הינו ביחד ודיברתי איתו על חתונה וומתי נתחתן (לא שאלה רצינית מידי הכל נאמר בהומור ובעקיצות כאלה) ושמתי לב לתשובות שלו 'זה עוד ממש מוקדם' ודברים בסיגנון וקצת היתי בשוק.. לפני חצי שנה היו את אותם שיחות והיתה לו גישה לגמרי שונה , גישה חיובית , גישה ש'כן נתחתן' 'איך שאני אתגייס נתחתן' וכדומה
    הוא מודע לעובדה שזה נושא רגיש אצלו ושאני מצפה לשמוע את ה'כן נתחתן אני יציע לך ' וכו.. ובמקום זה בחר לענות בצורה שלילית.
    לאחר השיחה הזאת ניגשנו למיטבח והתחלתי לשאול אותו על הזוגיות שלנו.. הוא התחמק מאוד מלענות לי אבל כל הזמן שיכנעתי שיגיד לי את האמת ושידבר דוגרי ושאני לא אעלב מתשובותיו..
    לבסוף הוא ענה לי שהזוגיות שלנו השתנתה ושהוא עדין אוהב אותי אבל מרגיש כבר שאין לו צורך בזוגיות שלנו ושאנחנו מתוכחים ורבים תמיד ושהוא לא רואה לעכשיו עתיד לזוגיות שלנו..
    ניפגעתי מאוד מתשובותיו אז מזגתי לעצמי כוס מים והלכתי לחדר נעלתי את הדלת ופשוט בכיתי , הוא ניסה להכנס לחדר ראה שהיא נעולה ודפק על הדלת אמרתי לו שיתן לי כמה דקות לבד.. הוא המשיך לדפוק לבסוף הכנסתי אותו לחדר. הוא ראה שאני בוכה ואמר לי לא לבכות ושככה הוא מרגיש פשוט..
    אחרי כמה דקות זזנו הביתה ולא כל כך דיברתי והוא אמר לי שהוא לא התכוון למה שאמר ושהוא לא התנסח אולי נכוו ושלא היה צריך לדבר ככה , אני שתקתי
    שחזרתי הביתה אחרי איזה שעתיים הוא שלח לי הודעות שהוא רוצה להכין לנו פיקניק למחר , הגיע אותו יום עשינו פיקניק אחרי שעה הלכנו הביתה כי הוא היה עייף..
    בפיקניק הוא גם היה אדיש,
    אין לי מושג מה לעשות , איך לגרום להחיות את הרגשות מחדש ? אני יודעת שאם ניפרד הוא ימשיך את החיים שלו ולא יתחרט שאנחנו לא ביחד וזה משגע אותי כי אני ממש אוהבת אותו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מערכת יחסים במבוי סתום..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בשלב זה להניח לנושא החתונה

טלי צרקינסקי
    17/09/2014

מאשה שלום,

תקופה זו היא תקופה שכדאי לבחון מה קורה ולא לתכנן/לדבר על חתונה.
    התנהגותו של בן זוגך באה לבטא משהו שהוא מרגיש.
    לעיתים אנשים לא מבטאים את הקשיים, הרגשות שלהם דרך מילים (דרך ההתקשרות המוכרת לנו ביותר), אלא "מתנהגים" את הכעס, את הרגשות האחרים שעולים כמו: חרדה, חששות ועוד ..

נראה שזה מה שקורה בתקופה האחרונה על פי תיאורך.

בן זוגך דרך התנהגותו מנסה לומר משהו, הוא אדיש יותר, הוא לא עונה וכל מה שאת מתארת מאפיין שינוי שיש בקשר.

מדוע זה קורה? יתכן וכפי שציינת, נושא החתונה רגיש אצלו והוא חושש מאד, יתכן ויש משהו אחר.

מבחינת החוויה שלך, זה מאד לא פשוט לחוות התנהגות כזו, עדיף פעמים רבות לחוות דברים אשר "מונחים על השולחן" כי אז יודעים עם מה מתמודדים, גם אם הדברים לא פשוטים כמו כעס ועוד, איך אין צורך לנתח התנהלות של אדם.

יש משהו בתקשורת שלכם שכדאי לבדוק, לדוגמה, אמרת לו שלא תפגעי אם ישתף אותך אולם בפועל נפגעת. אי אפשר להבטיח לצד שני לא להיעלב.. את בן אדם עם רגשות ויתכן והוא רצה להיפתח אתך ואז נסגר שוב.

נראה שכרגע כדאי לדחות את הדיבור על החתונה ממספר היבטים,
    ראשית, בתקופה שיש התרחקות, קושי, אי בהירות בקשר, כדאי לנסות לבדוק מה קורה שם ולא לקבל החלטות גדולות לפני שפותרים את הסוגיות האלו וששניכם מקבלים החלטה כזו ממקום בשל ונכון לקשר.

הייתי מנסה לבדוק אתו מה הוא היה רוצה בקשר, מכל מיני היבטים (גם מבחינת הפגישות). הייתי יוזמת שיחה הדדית, ללא שיפוטיות, לא "בהומור" או בצורת "לבחון אותו" אם כי בצורה מאפשרת, פתוחה וכנה, לאפשר אחד לשני, עשוי להשיג את התוצאות הטובות ביותר מבחינת התקשורת ביניכם ולהפחית תקשורת פחות רצויה (פאסיבית - דרך התנהגות).

לגבי מה שציינת מה יקרה אם תיפרדו. החשש שלך שהוא לא יתחרט שאתם לא ביחד.
    את לא יכולה לחזות או לדעת דבר כזה, בין אם מדובר בו ובין אם מדובר בך.

אני בהחלט יכולה להבין את המשאלה להישאר נאהבים אצל האדם שאוהבים, רגשות של אנשים הם לא שחור-לבן, יש בהם הרבה גוונים ומתקיימים בהם כל מיני רבדים.
    קשרים זוגיים, גם אם מסתיימים, הם חלק מרפרטואר אנושי של האדם במהלך חייו.
    עם כאב של פרידה, יכולה להגיע מערכת יחסים טובה ונכונה יותר (לעיתים רואים את הדברים שהיו צריכים לקרות רק בדיעבד).

מה שחשוב כרגע הוא לחשוב על איך אפשר ללמוד ולהפיק ממה שקורה לכם היום ולבחון האם יש רצון להמשיך להיות ביחד, מה נכון לך, מה נכון לו, מה לשניכם.

אני מאחלת לכם הרבה הצלחה בכל דרך שתהיה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו