אבן ענקית בלב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אבן ענקית בלב
    התוהה
    19/09/2014

אני נשואה+. לפני שנה היה לי רומן וירטואלי עם מישהו שאני בקשרים מקצועיים איתו, שהתגלגל. לא תכננתי את הרומן, לא רציתי אותו. כמה שנים לפני כן בעלי לא עבד, ורמת התסכול והעצבים בבית הייתה גבוהה מאוד. הציפייה שאני הרגשתי ממנו הייתה להיות אם עובדת ולפרנס אבל להגיע מוקדם הביתה כדי להיות עם הילדים כי הוא לא מסוגל. וגם הוא כל ביקר אותי ונתן אווירה לא טובה בבית, ותחושת ניכור וזרות קשה מאוד.
    אותו איש חשב שבגלל חביבות יתר שלי בתכתובת המיילים המקצועית- התנהלות סטנדרטית שנועדה לגייס שיתוף פעולה לצורך קידום לקוחות- הוא סבר כי אני חביבה אליו באופן מיוחד בגלל מי שהוא. ולא כך. לכן פתח את הקלפים אחרי חודשיים במכתב אמוציונלי במיוחד שכתב לי.
    זה הפתיע וטלטל אותי מהחיים המדוכאים בהם הייתי ושימש לי קרן שמש רעננה של להיות אישה, ולא אמא, סוערת ולא מדוכאת.
    בעלי גילה את הרומן אחרי חודשיים של מיילים וסמסים שנשאו אופי רומנטי ומיני, אבל למרות הגילוי לא יכולתי להתנתק ממנו חודש וחצי אחכ, כולל לא לאורך ההריון שנכנסתי אליו ונפל. רק כשהציב אולטימטום נאלצתי להתנתק.
    מאז, יצרתי איתו קשר רק עוד פעם אחת חודשיים אחר כך, אבל הוא לא יצא לי מהראש.
    בעלי גילה את השיחה הזו, הוא גם גילה שחיפשתי עליו באינטרנט, גם בלי ליצור קשר, כמה חודשים אחר כך. חשבתי לקנות לו מתנה אנונימית ליומולדת, כיבאמת כמה חודשים לא דיברנו, אבל בסוף הגעתי למסקנה שאהיה פתטית אם אעשה את זה.
    דווקא כשבמסגרת עבודה הגעתי למקום עבודתו לצורך מקצועי, חודשיים אחר כך, לא דיברתי איתו. נופפתי לשלום והלכתי. לא רציתי להיות פתטית שאחרי כל כך הרבה זמן עוד זוכרת אותו.
    ואז, לפני כמה ימים יצרתי איתו קשר שוב, במסגרת עבודה. רציתי תשובה קצרה, קונקרטית ומקצועית, אבל הוא המשיך לשיחה שסחפה אותנו ממש למחוזות של אז. הוא אמר שהוא חושב שאני מדהימה, ומפרספקטיבה של שנה הוא לא שוכח אותי.
    אבל הבנתי שהוא לא יעשה שום צעד קדימה מעבר לכך, עד שאני אהיה פנויה לגמרי.
    למחרת בעלי "הריח" אותו עלי, והתחיל לחשוד שאני בקשר איתו. הכחשתי הכל בכל מכל אבל מאז אנחנו קרים אחד לשני. קונקרטיים.
    אני רוצה עוד 2 ילדים ממנו ומרגישה שהחיים שלי תקועים כבר שנה, ועוד מעט כבר לא אוכל להביא ילדים. הוא לא מאמין לי ולכן לא עושה עוד ילדים. היינו בטיפול זוגי כמה חודשים, שהחזיר אותי קצת לזרועות בעלי אבל הוא עצר את הטיפול לכחצי שנה ורק עכשיו התחלנו שוב. מקווה שעם מטפלת טובה יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבן ענקית בלב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך- שלחתי מוקדם מדי

התוהה
    19/09/2014

בקיצור, אנחנו עכשיו מדברים קורקטית כמה ימים, ואני עם אבן ענקית בלב כי יצרתי איתו קשר ומצד שני הוא נראה לי פתרון. אבל לא יודעת מה לעשות-
    הדרך שלי לעשות עוד ילדים בזמן שנותר לי להיות פוריה הוא רק עם בעלי. זה הסיכוי המהיר ביותר.
    מצד שני, לא כיף לי כאן. לא טוב לי ורוב הזמן אני פה בגלל שאני לא רוצה לגרום לבנות שלי משבר.
    בעלי אמר לי שהוא רוצה לתבוע אותו , אבל אני יודעת שאין עילה ושאם תהיה תביעה בעלי יגלה כמה שאני יזמתי את הקשרים כל הזמן, וגם יגלה על הפעמיים האחרונות ויתגרש כי הוא אמר לי שאם יתפוס אותי עוד פעם אחת הוא יתגרש ממני. לא יודעת מה אני רוצה. באמת לא יודעת. שומרת מכל משמר אבל לא יודעת.
    ממשיכה בטיפול הזוגי. מקווה שיותר טוב
    קצת תובנות כדי להוציא את האבן הזו מהלב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקבל החלטה כשהזוגיות חזקה

טלי צרקינסקי
    19/09/2014

התוהה שלום,

הבחור מהעבודה נכנס אל חייך בעיתוי שהיה לך משבר ביחסים עם בעלך, תקופה של חוסר ודאות, של קושי בקשר, מצאת את עצמך במערבולת רגשית והוא היה מעין "פנס" שהאיר את מה קורה לך בתוך הזוגיות וכפי שאת מתארת, היה מקום נוח "לברוח" אליו שהוא מחמיא לך ונותן לך הרגשה שאת אישה, שאת מיוחדת ועוד.

בפועל, לא ניתן לנהל שתי מערכות יחסים במקביל, מה שנקרא "לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה" ובחיים צריך לבחור וכל בחירה היא לותר על משהו וזה עלול לבלבל ולא פשוט.

התחושה ממה שאת מעלה שגם היום את נמצאת בבלבול רגשי ועם הרבה לבטים.
    וכנראה שכל "קול" שעולה אצלך "מושך" אותך למקום אחר.

הבחור מושך אותך להיות בקשר אתו, אך גם לך כמובן יש חלק שם שמעוניין והוא "נפגש" שם בדיוק עם המקום שקשה לך בנישואין (חשבי על זה כמו פנס שבא להאיר לך מה קורה)

את לא בטוחה שאת רוצה להישאר עם בעלך, אך יש לך חששות שלא תספיקי ללדת עוד ילדים.

את מציינת שאינך רוצה לפגוע בבנות שלך אולם בפועל, הבאת ילדים לזוגיות לא טובה אשר מתקיימת בה מה שיש היום עלולה לפגוע במס' גורמים:

בבנות - שכן לאחר הבאת הילדים האווירה לא הולכת להשתנות אם לא נפתרו הבעיות השורשיות שלשמן אתם הולכים לטיפול זוגי, הוא עלול להחריף.

בבעלך - הוא מרגיש היום נבגד, הוא מאיים בתביעות (לא ניתן לתבוע אדם סתם), לא נראה שהוא בכיוון של הבאת ילדים ואפשר להבין את המקום שלו.

בך - המקום הנכון להביא אליו ילדים היא למערכת יחסים בריאה, לזוגיות שהיא במקום טוב. אני מניחה שלא היית רוצה להיות עם מס' ילדים, בגירושים לא פשוטים וכו'.. זה מצב מאד לא פשוט, בלשון המעטה.

מה הייתי מציעה לך לעשות?

אני חושבת שאתם עושים נכון שאתם הולכים לטיפול זוגי ופעמים רבות בחיים שווה לדחות דברים ולעשות אותם נכון ובזמן ולא ממקום של חופזה.

בטיפול הזוגי חשוב שתעלו את הדברים, שהמטפלת תעזור לכם לבחון מה שקרה שהביא את הקרקע לקשר עם הבחור, לעבד את הקשיים, תעזור לכם להתחבר למה שחיבר אתכם בהתחלה ביחד ותנסו לראות אם אתם יכולים להחזיר את האמון, ההדדיות, החברות, האהבה ועוד לקשר שלכם.

זה יהיה כרוך בכך שלא תהיי בקשר עם הבחור השני (אם את רוצה לתת סיכוי אמיתי לנישואייך ואם את משקיעה בטיפול זוגי, זה חשוב, אחרת זה כמו לשים "פול גז" בנוטרל).

זוגות יוצאים ממשברים ויכולים להמשיך הלאה.

אני הייתי מציעה להתמקד כיום ביציאה מהמשבר ובטיפול.

מאחלת לכם הרבה הצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו