זוגיות ראשונה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זוגיות ראשונה
    ש
    21/09/2014

שלום רב!

אודה להתייחסות לבעייתי.

אני בן 30,ומזה חצי שנה מצוי בקשר זוגי הראשון בחיי.
    בתקופה הזו למדתי הרבה על עצמי.בעיקר למדתי על חוסר ההבנה שלי בנשים.אני מדבר על העניין שנשים שונות מגברים בתכלית השינוי.אין צורך להרחיב בעניין.יוצא מהנחה שהדבר מובן.
    הבעיה שלי היא שאין לי מושג ויכולת השוואה, לגבי האישה שאיתי כרגע, ביחס לנשים אחרות וכמובן ביחס לשאיפה שלי כיצד חיי יראו עם בת זוגי.
    כשהייתי רווק דמיינתי אישה חזקה,חריפה בשיכלה,עם ביטחון עצמי,עם תפיסות ודעות,ראש מורם,הליכה זקופה,כזו שתרים אותי כשאפול,שיהיו לה תעצומות נפש וחוזקות משלה,בלי קשר אליי או לזוגיות.
    לא יודע אם השאיפה הזו ריאלית או לא.
    מה שיש לי כיום זו אישה עדינה עם ביטחון ודימוי עצמי נמוכים,אחת שכל היום רוצה שאנשק אותה ואחבק אותה,כל היום מתעסקת בהרגשות וריגושים,שואבת כוחות ממקורות חיצוניים,לא מרגיש שיש לה עמוד שידרה וחוזקות פנימיים,היא מפונקת להפליא והרבה פעמים מתקשה להעניק לי במאה אחוז למרות שאני מעניק,ואני חושב שזה נובע מפינוק.
    אין לי בעיה,אף אחד לא מושלם.גם אני לא נולדתי מי שאני היום.עברתי דברים והשתניתי.
    אך ברגעים של ויכוחים איתה אני מתייאש והחולשות שלה ,בעיני, צפות ומתחשק לי לפרק הכל.
    אז הבעיה שאני מנסה להעביר ולקבל עצה מכם היא,שאני לא יודע אם היא דומה לשאר הנשים או שהיא "בעייתית" במובן מסויים.
    בעיה נוספת היא שאין לי מושג להכריע אם איתה אני רוצה למסד את חיי.
    ברור לי שאם היה לי ניסיון קודם וקשרים קודמים הייתי יכול להחליט ביותר קלות.כי זה כמו שאני היום יודע איזו פירמת בגדים נוחה לי,אחרי שניסיתי כל מיני חברות.
    אודה לכל עצה בעניין.
    נא לא לחסוך במילים,אני עם ראש פתוח ומוכן לקבל כל הערה/ביקורת וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות ראשונה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מענה ל-2 הדברים שהעלית

עדי בדיחי
    22/09/2014

שלום לך ש',

ראשית היטבת לתאר את שתי הדילמות שלך באופן מדויק.

לגבי העינין הראשון: לא, לא כל אשה היא חלשה ללא דעות או עמוד שידרה, כזאת שמבקשת המון תשומת לב. נסה לחשוב על נשים אחרות בחייך, ללא קשר לזוגיות: בלימודים, בעבודה, אמא, אחות, דודה. האם כולן כאלו? סביר להניח שלא. יש בהחלט נשים רבות חריפות, בעלות דעות ועמדה משל עצמן, לא מתקפלות מהר, "חזקות", נוכחות, מנהיגות באופיין. יש לזה גם מינוס, כמו לכל דבר אחר. הן פחות יזדקקו לך, הן יעוררו הרבה קנאה והשראה אצל אחרים, הן יהיו עקשניות על עמדתן גם בויכוחים וקונפליקטים, הן עלולות להיות קולניות, דעתניות, גם כשפתאום תחפש את המשהו הרופס והמרצה הזה.
    כך שיש לכאן ולכאן.

אני מבינה ממך שאתה נמשך דווקא לצד הזה, החזק, הנחוש. כמובן זה לא שחור לבן, יש גם אנשים שיש בהם את שני הצדדים- רוך ונחישות. אך לפי הבנתי בבת זוגך הנוכחית קיימים צדדים יותר תלותיים, פאסיביים, ו"מפונקים" שדורשים תשומת לב רבה.

לעובדה שלא היו לך קשרים לפני יש משמעות רבה בעיניי. כפי שהקבלת זאת לבגדים- מה הכי נוח לך, בהחלט יש מקום להתנסות בעוד קשרים על מנת לבדוק האם אתה אכן "צריך" מישהי חזקה יותר בחייך, או שדווקא אתה חושב שאתה צריך- אבל תתנסה ותיווכח שזה פחות "הקטע" שלך. צריך לנסות ולבחון. בהחלט לא הייתי חושבת על מיסוד בשלב כזה. ממש לא. הפוך. ההבדל הוא, שעם בגדים אתה יכול להחליף, לזרוק, לאל התחשב אם לבגד הזה "נוח" איתך, כי הוא פשוט בגד. במערכת יחסים אין לך את הפריבילגיה להתחשב רק בעצמך, אלא כל הזמן להיות אל מול הצד השני ולנסות להתגמש ולהבין- מה שאתה עושה בקשר הנוכחי באמת.

לסיכום- בהחלט יש מקום להתנסות בעוד קשרים, וכמובן לא להחליט על מיסוד עד שברור לך מה בדיוק אתה זקוק לו, ואחרי שגם התנסית בו. להערכתי אם לא תתנסה, השאלה הזאת תמשיך להעסיק אותך.. וזה בוודאי עלול לחולל קשיים בזוגיות ארוכת טווח.

בברכת שנה טובה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו