מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תקשורתאנונימי21/09/2014
שלום רב,
אני בן 40+ נשוי בזוגיות קרוב ל 20 שנה ,
יש לי בעיה לפתח שיחה עם אשתי בנושאים שקשורים אלינו כזוג כאשר מדובר על נושאים הקשורים לילדים הכול זורם והכל פתוח אבל. בנושאים של הזוגיות יש לי מחסום שלא מאפשר לי להוציא מילה ואם אני כבר מעביר את המסר לזוגתי הדבר נעשה ע"י מייל ו/או וואסאפ ( ילדותי ולא ראוי ועקב כך גם לא זוכים לתגובה רצינית ואם בכלל זוכים לתגובה)
יש לי סוג של פחד מהתגובה ראוי לציין שהיו מקרים שכן נסיתי ליצור דיאלוג אך זוגתי ביטלה אותי מידית .
בעיית תקשורת זו לטעמי
א. אחראית לבעיות נוספות כאלה ואחרות שיש ביני לבין אישתי
ב אני בסופו של דבר ייפגע מהחוסר יכולת לפתח שיחה
איך ניתן לפרוץ את המחסום הזה ?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן יש טעם לשפר
עדי בדיחי22/09/2014שלום אנונימי,
מעניין שדווקא מול הילדים אתם זורמים באותו קו, דבר שגם מצריך התייעצויות, חשיבה ביחד, תקשורת, הבנה הדדית וקו חינוך משותף (שלא תמיד נבנה בהתחלה אלא עם השנים) בעוד בתקשורת הבינאישית שלכם אתם פחות מתקשרים.
שווה לעצור רגע ולחשוב איך זה קורה. האם החינוך הילדים אתה זה שזורם איתה והיא מתווה את הקווים ולכן גם אין חילוקי דעות? האם בכל מקרה אתה מסכים איתה וזה גם קו החשיבה שלך, ולכן זה בסדר עבורך?
ברמת התקשורת ביניכם כמובן יש מה לעשות. אני מעריכה שהעובדה שאתה חושש לתקשר איתה גם משדרת לה שאתה מאוד לא בטוח בדבריך ומבקש אישור על מה שיש לך להגיד. זה לא אמור להיות כך. גם כשאין הסכמה, מסכימים על כך שאין הסכמה. חוזרים לדבר על הדברים החשובים ולדון בהם. שוב ושוב. פותחים שיח. העובדה שהיא מבטלת את דעתך לא אומרת שהדעה שלך השתנתה, היא פשוט הושתקה. שווה לשקף לה את זה- שגם אם היא מבטלת את דבריך, הם עדיין קיימים, עדיין מצריכים שיח.
גם העובדה שאין תמיד תשובה על המיילים שלך היא בעייתית בעיניי. כלומר, לא להתחבא מאחורי המייל אלא להגיע לשיחה אמיתית של ממש ולתאר מה אתה חש- לא בנימה תוקפנית ומאשימה, אלא בנימה מזמינה, מזמינה שיח, ואוהבת. סה"כ אין לי ספק שאתם אוהבים זה את זו.
אשתך כנראה התרגלה לכך שבסופו של דבר אתה מיישר איתה קו והיא מקבלת את ההחלטות, ברור שיהיה מאוד קשה ואף מאיים עבורה לעשות שינוי של כזה. אבל להערכתי מה שמפריע לך יותר הוא ביטול הדברים שלך ולאו דווקא העובדה שבסוף היא מקבלת את ההחלטה. יש לאפשר שיח קשוב זה לזה.
נסה בכל זאת להיות "אמיץ" ולערוך שיחה מולה. לא להיפגע, לצפות לתגובתה מראש, לבקש בנימה מרגיעה שתקשיב לדבריך- תעמוד על כך בתקיפות אך לא בתוקפנות - וחדד באוזניה שביטול הדברים לא משמעו שהם לא קיימים יותר.
אם יהיו לך דוגמאות של ממש על מה למשל אתה חולק, אשמח להגיב.
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)