מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא יכולה לנשוםאובדת24/09/2014
כבר שבועיים שאני לא יכולה לנשום. הנשימה נעצרת לי באמצע, כמו בהריון בחודש תשיעי. אנחנו נשואים עם שני ילדים מקסימים (הקטן בן שנה). אנחנו יחד 6 שנים. אחרי שעשיתי את כל הבדיקות בקופת החולים הבנתי שזה מלחץ וכשניסיתי למפות את כל הגורמים בחיים שלי הבנתי שזה בגללו. אני לא יכולה לנשום בגללו. אנחנו חיים בבית כמו שותפים לדירה. היו לי שותפים שהיה לי קשר יותר טוב איתם. עסוקים בטרדות היום יום. לא מתקשרים כזוג כמעט בכלל, לא יוצאים ביחד, בקושי אוכלים ביחד, וכשהוא כבר בבית (רוב היום הוא עובד) הוא עסוק בטלויזיה / מחשב / אייפד וכו' ואם אני מחליפה איתו איזה מילה הוא מקסימום מהנהן בראש. לא עשינו שום דבר כיפי כבר חודשים (לא כזוג ולא כמשפחה) אנחנו שוכבים במקרה הטוב פעמיים בחודש, רוב הפעמים הסקס גרוע. כל פעם שאני מציעה לו ללכת לאיזה מקום אז אין כסף ואם זה בילוי בלי כסף, תמיד הוא צריך לעבוד.
ניסיתי לטפל בזה, באמת. הוא ממש לא מוכן לבוא לטיפול (הכל הוא יודע לבד) אז החלטתי ללכת בעצמי.הלכתי לכל מיני סוגי טיפול אני בטוחה שהבעיה היא לא שאנחנו בלתי פתירים, אלא שבאמת לא מצאתי את המטפלת ויותר נכון את סוג הטיפול שמתאים לי. אני צריכה הדרכה. אני צריכה מישהו שילווה אותי ויגיד לי מה לעשות. כמו שאני מטפלת בילדים שלי ונתקלת בבעיה אז אני מתקשרת לאמא שלי ותמיד יש לה פתרון. אז לפעמים אני מקשיבה לה ולפעמים לא ובילד השני אני כבר צריכה אותה הרבה פחות.
ניסיתי לדבר איתו מיליון פעם, כלום לא עוזר.
אני לא בטוחה שאני אוהבת אותו, אבל המחשבה של לחיות בלעדיו גורמת לי למחנק רציני בגרון.
בבקשה תעזרו לי, אני לא יכולה לנשום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לשוחח עם הבעל
טלי צרקינסקי24/09/2014אובדת שלום,
אכן נשמע שמה שאת מתארת "אני לא יכולה לנשום" הוא שהגוף שלך "מדבר" את המצוקה הרגשית שלך.
בדרך כלל לאחר שלילת ממצאים רפואיים, קיים סיכוי שמדובר בתגובת חרדה (כמו התקפי חרדה, שבו אדם מרגיש שנתיבי האוויר שלו חסומים, אך מדובר בתגובה רגשית ולא בבעיה פיזיולוגית). מתיאורך מאד יתכן שזה מה שאת חווה.
מדובר בדבר שכיח באוכלוסייה.
אין ספק שכדאי לטפל במה שמפריע בחיים.
לאחר הפיכה להורים, האנרגיה מופנית לגידול הילדים ויש פחות זמן לזוגיות, בילויים, אינטימיות מאשר בעבר, אולם זה לא "גזר דין".
בזוגיות, לאורך כל מעגל החיים, ניצבות התמודדויות ויש צורך לתחזק את הזוגיות ולשמור עליה ואחת התקופות, היא תקופה כזו, שיש ילדים קטנים ועולה השאלה - איך בכל זאת, לשמור על המרחב הזוגי של לשוחח ביחד, לצאת מידי פעם לבלות, למצוא זמן למיניות, כזו שיש לכם את הזמן והרוגע להשקיע בה (לחץ, מתח וכעסים משפיעים מאד על המיניות ועשויים לפגום בהנאה וברצון לקיים יחסים).
ממה שאת מעלה, נראה שיש לך מודעות לנושא.
אפשר ללכת לטיפול לבד, זה עדיף על לא ללכת כלל (ורצוי מטפל/ת שהוא/היא מטפל/ת זוגי/ת גם).
אולם עדיף ללכת ביחד.
הייתי מנסה למצוא זמן לשוחח עם בעלך, שיחה שהיא נטולת אשמה ושיפוטיות, אם כי שיחה שמבטאת רצון, רגשות ואמון שניתן לעשות משהו (כפי שציינת כאן "אנחנו לא בלתי פתירים")
ולומר לו שאת מרגישה שתקופה אתם חיים כמו שותפים, שאת מאמינה שמגיע לשניכם אחרת, שאפשר שיהיה אחרת, שזה קורה לזוגות כשיש התמודדויות חיים שונות, שאתם יכולים ללמוד אחד על השני ולהחזיר דברים שהיו לכם בקשר ושיהיה לכם טוב יותר ביחד.
האם הוא מוכן להמשיך כך?
הייתי משתפת אותו גם במה שאת חווה, לא מאשימה אותו במצב, אלא מתארת שהגוף שלך מאותת משהו של מצוקה שאת רוצה שיהיה אחרת. שאת מאמינה שמגיע לכם אוויר, תרתי משמע, וזה משהו שעשוי לעשות טוב לו, לך ולמערכת הזוגית והמשפחתית בכל הפרמטרים.
לגבי סוג הטיפול, אני מאמינה שמטפל/ת זוגית אמפטית יכול/ה לעזור לכם להשיג את המטרה. במידה והוא לא מוכן בשום אופן ללכת לטיפול, הייתי ממשיכה לבד.
אני מאחלת לך בהצלחה ושנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! דיברנו בערב החג
אובדת27/09/2014תפסתיאיזו הזדמנות שהיינו שניה לבד, וניסיתי (שוב) לדבר איתו. הפעם הוא שיתף פעולה, כמובן הכל יחסי (במילים אחרות- הייתי צריכה לברור את הדברים שאני רוצה לדבר עליהם....)
הייתה שיחה טובה. החלטנושחלק מהדברים כרגע אנחנו לא מדברים עליהם, לקחנו על עצמנו לשנה החדשה לעבוד על הזוגיות. הוא לא מוכן לקבל את זה שזוגיות ומיניותזה משהו שצריך לעבוד עליו. הוא מתעקש שאם זה בא במאמץ אז זה כנראה לא זה, ויחסי מין שהם לא ספונטניים לא שווים כלום...
הוא לא מוכן בשום אופן ללכת לטיפול איתי אין על מה לדבר על זה בכלל זה לא יילך.
אני מאוד מודה לך שתהיה שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה בתגובה
טלי צרקינסקי28/09/2014אובדת שלום,
שמחה לקרוא שהייתה לכם שיחה שיכולה לפתוח משהו.
כדאי להזכיר אחד לשניה שהחלטתם להשקיע במקום של הזוגיות...
לא כל אדם רוצה ללכת לטיפול. זה לא פשוט ויש כאילו ש"תופסים" טיפול כחוויה ש"אני לא יכול לבד אם אני הולך למטפל" ועוד.
זה לא אומר עדיין שכך זה יהיה תמיד.
יתכן ושיחה זו תהיה פתיח להמשך ובטיפול שאת תעברי, את תרכשי כלים, תלמדי דברים וכל שינוי שאדם עובר, עשוי להשפיע על הדינמיקה הזוגית ויתכן ובעלך בהמשך יהיה מוכן להצטרף אליך.
מבינה את אמירתו לגבי "ספונטאניות" במערכת יחסים ובמיניות, אולם, כמה שזה נשמע מכני וטכני.. בחיים העמוסים לעיתים צריך לקבוע "דייט" על מנת להגיע לדברים האלו גם ואפשר לדבר על זה.
מקווה שתוכלו לשוחח יותר ושהזוגיות שלכם תעלה על דרך יפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיי נשואים
ליזה אברג'ל28/09/2014אני קוראת את מה שאת כותבת ומרגישה את הכאב שלך, מציעה לך לטפח את עצמך לאהוב את עצמך , אני מאוד מקוה שאת אישה עובדת ולתת לעצמך , צרי לך חיים פרטים משלך עם חברות חברים וחברה הוא לא חייב להיות שותף בחיים פרטיים, כי סבירות גבוה שהוא מנהל חיים אחרים וברור שאת פוחדת לחיות לבד(מבינה את זה), . תסתכלי על עצמך במראה ותאהבי את עצמך ותני לעצמך. אישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)