מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלבול!ש25/09/2014
שלום רב,
אני ובן זוגי נמצאים במערכת יחסים בת שנתיים וקצת ובזמן האחרון משום מקום התחלתי לחוש בלבלול לגבי רגשותיי.
עד עכשיו הייתי בטוחה שהוא יהיה אב ילדיי.
תחושת הבלבול מתבטאת בזה שאיני בטוחה יותר לגבי אהבתי על אף שהוא בן זוג נפלא וקיימת משיכה עדיין באותה הרמה כמו בהתחלה. אני מפחדת מתחושות אלה ואיני יודעת כיצד להתמודד עמן מכיוון שאני לא רוצה שמערכת היחסים הזאת תקרוס. המצב השפיע עליי עד כדי כך שאני לא ישנה טוב בלילות וחווה סיוטים. אני בחרדות שהמצב עלול עוד להתדרדר. מה לעשות וכיצד להשיב את המצב לקדמותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגשות שיכולים לעלות
טלי צרקינסקי25/09/2014ש שלום,
ממה שאת מתארת נראה שהבלבול והחרדה שאת חווה הוא ממקור פנימי שלך וחשוב לנסות להבין מה קורה לך שם.
ראשית, זה בסדר להרגיש כל מיני רגשות ומה שחשוב הוא שאת מבחינה שמערכת היחסים בסדר, שיש דברים טובים, וכן שאת מבחינה מה קורה לך.
יתכנו סיבות שונות להרגשה שלך שלאו דווקא קשורות לקשר שלך עם בן זוגך, אלא יכולות לבוא ממקום פנימי שלך, ככל שתביני את זה טוב יותר, כך תוכלי להפריד בין הדברים ולטפל במה שצריך, גם על מנת לקבל החלטות נכונות ממקום חזק יותר וכן על מנת להרגיש טוב יותר עם עצמך ובמערכת היחסים שלכם.
יתכן ולפני קבלת החלטה משמעותית בחיים, מתעוררת חרדה ושאלות כגון, האם זה האדם הנכון? האם אתו אחיה את החיים? האם הוא האב לילדים כפי שאת מציינת? כלומר, עמידה לפני החלטה משמעותית, עשויה להפגיש עם חרדה ומחשבות כאילו יכולות לעלות.
כדאי לחשוב האם היו לך מערכות יחסים קודמות, איך הרגשת שם, מה גורם לך להרגיש ביטחון, מה גורם לך להרגיש שלמה מספיק, מה חסר לך, האם נכנסים כאן אלמנטים נוספים שאת מתמודדת איתם בחיים בכלל ש"נכנסים" למחשבות על הזוגיות ומשפיעים, האם את מרוצה וסה"כ שבעת רצון מתחומי החיים שלך, האם היו שינויים לאחרונה.
ההמלצה שלי היא ראשית לא להיבהל מעצם התקיימות המחשבות והרגשות אצלך, אף שאני בהחלט מבינה שזה יכול מאד להבהיל. לא לקבל כרגע החלטות (בוודאי שלא להיפרד או החלטות גדולות אחרות)
אני ממליצה לך בחום לשוחח עם איש מקצוע ולנסות לבחון בשיחות מה את מרגישה כרגע בשלב הזה בחיים, עם עצמך והן בתוך הזוגיות. אני בטוחה שתהליך כזה עשוי מאד לעזור לך ולהעניק לך תובנות משמעותיות מאד ולתת לך כלים לגבי המשך הדרך וכן להקל על מה שאת מרגישה עכשיו.
אני מאחלת לך הצלחה ושנה טובה,
,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)