מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אהבה חד צדדיתמיה27/09/2014
אני כתבתי לכם בנוגע לקשר הזה .אני בת 50 פלוס 2.הבחור רווק 46 ללא ילדים. הוא מאוד אוהב אותי ואני לא. מצליחה להחזיר לו אהבה לא שאני לא אמיתית פשוט לא אומרת כי אני לא מרגישה כמוהו זה מטריד אותי . נחמד לנו ביחד היו קשיים ופרידה מצידי פעם אחת. יש קשר רומנטי טוב יחסית . מה עושים זה יכול להשתנות אני מעריכה מחבבת אבל לא ממריאה הוא ממש כן מרגישה שהוא משתלט עליי עם כל מיני תכניות לעתיד ושלא הכיר אחת כמוני ואני האחת זה די מחמיא אך לי יש גם בעיות אישיות. משפחתיות קשות בכללי.אשמח לתגובה או עצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר היבטים שכדאי לבחון
טלי צרקינסקי28/09/2014מיה שלום,
יש כאן מספר היבטים שכדאי להתבונן בהם.
כמה זמן אתם נמצאים בקשר, האם אתם גרים ביחד.
ממה שאת מעלה, נראה שהקשר לא בתחילת דרכו.
נקודה נוספת, האם כוונתך לאהבה בוגרת או להתאהבות. התאהבות היא כזו שיש התרגשות, "פרפרים" בקשר, מעין "אידיאליזציה" של האדם השני ובהמשך, היא הופכת לאהבה בוגרת (אהבה בוגרת, היא מצב טוב בקשר כזו המכילה את ה"גם וגם" אצל האדם, את היעדר השלמות אצל בני האדם ואת הטוב והאיכותי) התאהבות היא מאד נעימה ומרגשת, אך היא אינה תנאי הכרחי לקיום קשר.
לקיום קשר חשובה הדדיות, אהבה בוגרת, פונקציות נוספות רבות שעשויות להשתנות מרצון של אדם אחד לאדם שני ובין בני הזוג.
האם את אוהבת להיות אתו, האם נעים לך אתו, האם זה אדם שהיית רוצה לחיות אתו.
האם את יכולה לשתף אותו בדברים והוא אותך, אלו שאלות שיכולות למקד אותך.
היבטים נוספים:
יתכן ומה שהוא מרעיף עליך, גורם לך ללחץ מסוים ולהשוואות - מה הוא מרגיש ומה את, האם זה סימטרי ואם לא האם את מרגישה אשמה.
נקודה נוספת היא עד כמה אפשר להפריד התמודדות עם בעיות בחיים (משפחתיות וכו'..) לקשר והאם יש כאילו שאת מרגישה שפוגעים לך בזוגיות ואם כן, האם ניתן לשפר את זה? יכול להיות שאם משהו מאד מטריד אותך ולוקח ממך אנרגיות, זה עלול להשפיע על הזוגיות.
את מגיעה לקשר לאחר נישואין ועם שני ילידים והוא מגיע רווק. נראה שגם שווה לבדוק האם אתם מסתדרים בהיבטים שונים, האם מכיר את ילדיך, אם כן, איך הקשר ביניהם, מה הציפיות של כל אחד מכם בקשר ועוד.
שאלה נוספת להתבוננות - האם יש חשש שהקשר יתקדם.
כמובן מה שציינתי לא מעיד שהקשר הזה לא יכול להצליח.
את שואלת האם זה יכול להשתנות?
תראי, יש פה מרכיבים רבים בנוסף לרגשות. דברים שקורים מחוץ ובתוך המערכת הזוגית שכדאי בהחלט לבחון.
כל התקיימות של רגשות היא דבר טבעי ואנושי ומראה בין היתר על סוג של חקירה ובדיקה פנימית.
אני חושבת שמה שנכון לשאול הוא האם את רוצה לחיות עם החבר שלך ולתת סיכוי לקשר משמעותי ואם כן, לבחון מה קורה לך בקשר הזה.
ניתן להיעזר בשיחות עם איש מקצוע על מנת להבין זאת (וכן לשוחח על ההתמודדויות האחרות שהעלית).
חשוב לא להיבהל, אלא לעבור תהליך.
מאחלת לך הצלחה ושנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)