מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משברלוני29/09/2014
שלום
אני זקוקה לעזרה אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות אני נשואה כבר שנה ואין לי אמון בבעלי בגלל דברים שגילתי חודש אחרי החתונה גילתי הודעות לבחורה שהוא אומר לה שהוא אוהב אותה ודמיין שהוא התחתן איתי ושהוא היה רוצה לישון איתה אבל עכשיו שהוא נשוי זה לא אפשרי הוא מתרץ שזה בגלל המחלה שלו (סכיזופרניה) גילתי שעד עכשיו הוא מוחק שיחות והודעות בטלפון שלו הוא הכיר בנות חדשות בשיעורי תאוריה שהוא היה הולך אליהם הוא שיקר לי שהוא צריך לצאת עם חבר שלו וכשבדקתי בטלפון שלו לא היה שום זכר מזה שהוא דיבר איתו ובגלל שכאילו נגעתי לו בטלפון הוא החליף את הסיסמא ומאז הוא החליט שהוא רוצה להתגרש הוא כבר חודש עושה לי את המוות אנחנו רבים המון וכל פעם שאנחנו מנסים לסדר ורבים הוא אומר שאחרי החגים אנחנו הולכים להתגרש אני אוהבת אותו אני רוצה שהאמון שלי בו יחזור אבל לא מצליחה אתמול אחת הבנות התקשרה אליו והוא ניתק לה ו2 דק אחרי הלך לשירותים בתירוץ שכואבת לו הבטן הוא נכנס 10 פעם ביום לשירותים כי כואבת לו הבטן אני יודעת שלא באמת כואבת לו שזה תירוצים כדי לדבר אני רוצה להציל את הנישואים שלי אבל לא מוכנה שיבגדו בי עוד לפני החתונה היו לי בעיות אמון בו בגלל הודעות שראיתי וחשבתי שזה ישתנה עם החתונה הוא גם פתאום התחיל להיות קנאי בגלל איך שאני מתלבשת שעד עכשיו זה לא הפריע לו במוצאי שבת אמרתי לו שאני יוצאת עם חברה והתלבשתי יפה הוא יצא גם עם חברים חדשים שהוא הכיר שהם רק שלו שאסור לי להכיר אותם הוא החליט שהוא לא חוזר לבית בערב שהוא הולך להורים שלו לא שאני ממש האמנתי לו ושהוא מצטער אמרתי לו שאני לא אסלח לו על זה ושאם הוא לא חוזר הערב שלא יחזור בכלל חזר עשה לי התקף קנאה בגלל איך שאני לבושה קרע לי את הבגדים החזייה והשרשרת
לא יודעת מה לעשות אשמח לעצב כי אין באפשרותי לשלם ליועץ נישואים שגם לזה הוא לא מוכן ללכת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
לוני29/09/2014אתמול אחת הידידות החדשות שלו התקשרה הוא ניתק לה כדי לא לענות לידי בתירוץ שכשהוא איתי הוא לא עונה לאפחד 2 דק אחרי הלך לשירותים בתירוץ שכואבת לו הבטן וזה מה שהוא עושה 100 פעם ביום ללכת לשירותים זה יותר כדי לדבר ושאני לא אראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר דברים חשובים
עדי בדיחי29/09/2014שלום לוני,
אני רוצה לשקף לך מספר דברים-
הראשון הוא שבעלך מתמודד עם מחלה נפשית לא קלה כלל ועיקר. מדובר במחלה שיכולות להיות לה עליות וירידות בהתאם למצב ולטיפול בו, וכמובן לרצון ולמוטיבציה של המתמודד להיעזר בטיפול ובתמיכה. זוהי מחלה שאינה "עוברת", כלומר מוגדרת כ"כרונית" וממושכת. יתכנו תקופות בהן יהיו יותר קשיים גם בבית.
השני הוא שבעלך מבטא רצון להתגרש. זה יתכן בביטוי גלוי- כמו "בואי נתגרש" וכן בביטוי סמוי כמו התכתובות, הכניסות לשירותים, קיום עולם "שני", עם רומנים או בגידות או כל דבר אחר. וזאת ללא קשר למחלתו, וחשוב שתדעי זאת.
השלישי, האלימות הפיזית. אין ולא תהיה שום הצדקה, גם לא "מחלת נפש", לאלימות פיזית. הוא קרע את בגדייך ואת עדיין בתחושות אשמה או מצפון לנסות לחדש אמון בקשר, מדוע? אני לא סבורה שזה מה שמגיע לך. אלימות יכולה להתגלגל הלאה, מעבר לכך שהיא מסוכנת לך ולביטחונך, אלא גם לדימוי העצמי שלך, לצמצום עולמך - דבר שכבר קורה כאשר יש אנשים שאסור לך להיות איתם בקשר- ולתחושות קשות מאוד וכדאי לא להגיע לשם.
אני לא בטוחה שהקשר הזה נכון לך, ואני הייתי ממליצה לשקול טוב, אולי בהתייעצויות נוספות, האם נכון לך להישאר בו. אם את מחליטה כן להישאר, 2 תנאים צריכים להתקיים: 1. אין אלימות מכל סוג, כולל צמצום העולם שלך ושליטה על מה שאת לובשת. 2. חייב, חייב לקבל טיפול למצבו, להתמיד בו ולשתף פעולה איתך בטיפול זוגי.
בהצלחה רבה, שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת
לוני30/09/2014שלום
אני חושבת שגם ה״מחלה״ שלו זה שקר זה כדי שיהיה לו תירוץ לשקר לי ולכולם
הוא לא לוקח שום טיפול תרופתי או פסיכולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוני -
בני30/09/2014היי
מדברייך עולה שאין לך אמון כלל בבעלך...זה עצוב מאוד עצוב.
לא כ"כ מובן מדוע התחתנתם ואיך נודע לך על המחלה שהוא טוען שיש לו...
ברור שאתם במסלול הלא הנכון ויש צורך גדול להציל את חיי הנישואין שלכם או במקביל לעשות חושבים ולקבל החלטה לצאת ממנה ויפה שעה אחת קודם וכפי שעדי המליצה לך בין השורות...
אני מוכן לכוון אותך וללוות אותך בתהליך דרך המייל כעזרה ראשונה בלבד תשאירי מייל ונתקדם משם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה קשה
לוני02/10/2014המחלה נודעה לי ממנו מההתחלה שהתחלנו לצאת ביחד אבל לא חשבתי שהוא משקר עליה או שזה כזה גרוע
מצד אחד אני יודעת שזה לא מגיע לי להיות עם אדם שמשקר לי בלי סוף שרוצה להנות משני עולמות להיות מצד אחד רווק ויכול לצאת מתי שבא לו לחזור מתי שבא לו להיות עם בנות אחרות
אבל מצד שני אני אוהבת אותו רוצה שיהיה לי אמון ורוצה להציל את הנישואין שלי
אבל אני לא יודעת אם זה שווה את כל הכאב ואת המאמץ אם הוא ישתנה בכלל:/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוני -
בני02/10/2014היי
השותף שלך לנישואין פועל באופן שמסכן את השותפות כולה, מדברייך עולה שהוא בעצם עוקר את רעיון הזוגיות בכך שהוא מפר אותה בכל מיני דרכים...
קשה להבין או לקבוע האם הוא באמת חולה ועל מה זה יושב...
ברור שכך את לא רוצה לחיות!
האם את חושבת שניתן להציל את הנישואין שלך?
האם את חושבת שניתן לשנות בן אדם?
התשובה היא כן ולא - כן שניתן להציל!
ולא! שאי אפשר לשנות בן אדם אלא אם הוא רוצה ומעוניין לשנות את עצמו בשביל להיות בן אדם יותר טוב כלפי עצמו וכלפי אחרים.
אז מהי הנוסחה?
בראש ובראשונה - עבודה אישית של כל אחד מכם, ורק לאחר מכן או במקביל עבודה זוגית משותפת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)