מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דילמה מוסריתלילי05/10/2014
שלום רב, יש לי דילמה מוסרית מאוד ואני ממש לא יודעת מה לעשות...
לפני 4 חודשים סיימתי מע' יחסים של כמעט 6 שנים. אני לא חושבת על החבר שהיה לי ולא מתגעגעת אליו בכלל.... זה בטח נשמע רע ומגעיל אבל זו האמת :/
מאז הפרידה אני לא מפסיקה לחשוב על בחור אחד שבהחלט יכול להיות הבן זוג שאני מחפשת.
הבעיה היא שאותו בחור מכיר את החבר שהיה לי דרך חברים משותפים שלהם. הם עצמם לא בקשר, רק מתראים במפגשים חברתיים וחברים בפייסבוק.
אני ממש מתלבטת אם כדאי לי לפנות לאותו בחור (אני פשוט לא מפסיקה לחשוב עליו) או שזו תהיה פשוט טעות? כי אני לא רוצה לפגוע בחבר שהיה לי... הפרידה שלנו הייתה מאוד טובה ואני מכבדת אותו.
מה עליי לעשות?
תודה רבה לעונים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רואה כאן בעייתיות
טלי צרקינסקי07/10/2014לילי שלום,
ראשית, יתכן והפרידה ביניכם סגרה אצלך כל מיני דברים ויש לך בשלות לקשר חדש כך שזה לא "מגעיל" או "רע" אם המשכת הלאה וזה לא נובע ממקום רע/לא מכבד/מזלזל וכו'.. אלא כנראה שהקשר הסתיים, עברתם תקופה ואת רוצה להמשיך הלאה (אין לי מידע לגבי מערכת היחסים שהייתה אך אני יכולה לשער זאת).
זה מאד יפה שהצלחתם להיפרד בטוב.
תראי, לגבי אותו בחור, אני חושבת שאפשרי לנסות ליזום אתו קשר.
לא מדובר בחבר הקרוב ביותר שלו או באח שלו (את זה לא הייתי ממליצה).. כיום הקשרים כל כך מפותחים וענפים, במיוחד כשיש פייסבוק, כל הרשתות החברתיות והרבה אנשים חברים של אחרים ויש אירועים משותפים ועוד.. שלא פשוט לנטרל ולחיות בסביבה מאד "סטרילית".
אפשר ליזום קשר, לשוחח, לנסות להיפגש ובהתחלה לראות אם יש חיבור, בשלב הראשון הרי אתם לומדים להכיר אחד את השנייה.
אם משהו יתפתח ביניכם, זה שיש היכרות דרך חברים, לא מעיד בהכרח על פגיעה בו.
מה שכן, אם הם נפגשים באירועים חברתיים, צריך לחשוב מה יהיה אם הקשר ביניכם יתפתח, האם יהיה לכל הצדדים נוח להיפגש בסיטואציה כזאת.
אילו היה לו קשר אינטנסיבי עם הבחור הזה זה באמת מצייר את התמונה אחרת, אך זה לא המצב.
לא רואה סיבה שצריכה למנוע ממך לנסות.
משהו נוסף שחשוב לציין, כשבני זוג ממשיכים הלאה, לעיתים נודע אחד לשני דרך אנשים, שהם הכירו חבר/ה חדש/ה, כך שלעיתים יש פגיעה/רגשות קנאה, זה דבר טבעי ולא ניתן למנוע זאת. ניתן לא לפגוע "בזדון" וזה מה שחשוב.
לא רואה במה שאת חושבת עליו פגיעה.
שתהיה לך שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לילי07/10/2014טלי שלום,
תודה רבה על תגובתך.
עזרת לי מאוד.
שנה טובה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)