מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אהבה וזוגיות או לימודים?נטע12/10/2014
שלום.אני בזוגיות כשנתיים.אנחנו אוהבים מאוד.הבעיה היא שבן זוגי חייב ללמוד במוסד אקדמאי מסיום ואני רוצה ללמוד במוסד אחר שרחוק קצת.הפחד שלי הוא שהמרחק אחד מהשני והלימודים יגרמו לכך שניפרד..דיברנו על זה שזה יכןל לקרות וקשה לי עם זה מאוד.בהתחלה תיכננו ללמוד באותה העיר אבל זה יצריך ממני להתפשר על מקצוע לתןאר ראשון.אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות מצד אחד אני לא רוצה להתפשר על התואר מצד שני קשה לי לחשוב שניפרד או שיהיה קשה מאוד לנהל זוגיות ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם וגם, כולנו עושים את זה
עדי בדיחי13/10/2014שלום נטע,
זוגיות מרחוק יכולה להתאפשר אם בני הזוג מוכנים לכך, מוכנים לבוא זה לקראת זו ולהבין שיש להשקיע בקשר יותר מבעבר. יש קשרים איכותיים מאוד וקרובים למרות מרחק, ויש בהחלט אנשים שמוכנים לחיות כך תקופות ארוכות והזוגיות שורדת את זה ואף מתחזקת ברגעים כאלה.
יהיה חשוב לקבוע על פי הלו"ז של שניכם מתי תיפגשו, מה בא לפני מה (סדר קדימויות), לתכנן סופ"שים ביחד או חופשים. זכרי שיש חופשות סמסטר שלמרות שהן נועדו למבחנים הן בכל זאת מפנות זמן מסוים. זכרי שכל שנה אקדמית היא לא שנה מלאה, וצריך לזכור את עינין הגמישות וההכלה של כל אחד מכם זה לזה. אני לא רואה סיבה לסיים קשר או אפילו לחשוב בכיוון, בשל מרחק - אפילו אם הוא רב. אני חושבת שזה יותר מאיים עלייך מבחינת "מה יהיה הלאה", ופתאום כששניכם תיחשפו למסגרות כ"כ תובעניות עם אנשים אחרים- איך יהיה זמן להשקיע בביחד שלכם. אך אם הזוגיות חזקה ואתם מראש יודעים שזה זמני וזאת תקופה, וכל אחד יעשה את המקסימום- לכו על זה ויהיה בסדר.
מעבר לכך חשוב ללמוד את מה שאת מייחלת לו ולא להתפשר על המקצוע שלך, כיוון שאז תחושי לאורך הדרך ש"בגללו" וויתרת ויכולת להיות במקום אחר וכו'- לא כדאי. חשוב שכל אחד ילמד את מה שנכון לו ובמיקום שנכון לו- ולהתמודד עם האתגר ביחד.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)