אהבה וזוגיות או לימודים?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אהבה וזוגיות או לימודים?
    נטע
    12/10/2014

שלום.אני בזוגיות כשנתיים.אנחנו אוהבים מאוד.הבעיה היא שבן זוגי חייב ללמוד במוסד אקדמאי מסיום ואני רוצה ללמוד במוסד אחר שרחוק קצת.הפחד שלי הוא שהמרחק אחד מהשני והלימודים יגרמו לכך שניפרד..דיברנו על זה שזה יכןל לקרות וקשה לי עם זה מאוד.בהתחלה תיכננו ללמוד באותה העיר אבל זה יצריך ממני להתפשר על מקצוע לתןאר ראשון.אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות מצד אחד אני לא רוצה להתפשר על התואר מצד שני קשה לי לחשוב שניפרד או שיהיה קשה מאוד לנהל זוגיות ככה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אהבה וזוגיות או לימודים?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גם וגם, כולנו עושים את זה

עדי בדיחי
    13/10/2014

שלום נטע,

זוגיות מרחוק יכולה להתאפשר אם בני הזוג מוכנים לכך, מוכנים לבוא זה לקראת זו ולהבין שיש להשקיע בקשר יותר מבעבר. יש קשרים איכותיים מאוד וקרובים למרות מרחק, ויש בהחלט אנשים שמוכנים לחיות כך תקופות ארוכות והזוגיות שורדת את זה ואף מתחזקת ברגעים כאלה.

יהיה חשוב לקבוע על פי הלו"ז של שניכם מתי תיפגשו, מה בא לפני מה (סדר קדימויות), לתכנן סופ"שים ביחד או חופשים. זכרי שיש חופשות סמסטר שלמרות שהן נועדו למבחנים הן בכל זאת מפנות זמן מסוים. זכרי שכל שנה אקדמית היא לא שנה מלאה, וצריך לזכור את עינין הגמישות וההכלה של כל אחד מכם זה לזה. אני לא רואה סיבה לסיים קשר או אפילו לחשוב בכיוון, בשל מרחק - אפילו אם הוא רב. אני חושבת שזה יותר מאיים עלייך מבחינת "מה יהיה הלאה", ופתאום כששניכם תיחשפו למסגרות כ"כ תובעניות עם אנשים אחרים- איך יהיה זמן להשקיע בביחד שלכם. אך אם הזוגיות חזקה ואתם מראש יודעים שזה זמני וזאת תקופה, וכל אחד יעשה את המקסימום- לכו על זה ויהיה בסדר.

מעבר לכך חשוב ללמוד את מה שאת מייחלת לו ולא להתפשר על המקצוע שלך, כיוון שאז תחושי לאורך הדרך ש"בגללו" וויתרת ויכולת להיות במקום אחר וכו'- לא כדאי. חשוב שכל אחד ילמד את מה שנכון לו ובמיקום שנכון לו- ולהתמודד עם האתגר ביחד.

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו