מחפש תשובה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מחפש תשובה
    אייל
    14/10/2014

שלום לכולם

אני אייל נשוי פלוס נשוי 4 שנים אני ואשתי לא מסדרים בזמן האחרון אני מרגיש צורך לשתף מישהו אבל לא יודע את מי אני מרגיש שאשתי תלויה בכל דבר שהיא עושה אין לה את הקטע לצאת עם חברות ולהפגש עם חברים הכל צריך רק אני ואת וגם בגלל שזה יוצא שאני גם לא יוצא עם חברים אני חושב שזה מאוד משפיע על היחסים שלנו כי אין לנו את הקטע של לצאת לבד לפעמים ולנקות את הראש היא לא מוכנה לקבל או להבין את זה.
    כל הסדר יום הוא בדיוק אותו דבר די שגרה

אשמח לדבר ולשתף עוד

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחפש תשובה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אייל -

בני
    15/10/2014

היי

חג שמח!

אתה צודק, שגרה זה רע!

השינויים לא חייבים להיות גדולים כדי לגרום לכם להרגיש יותר טוב במקום שאתם נמצאים בו, קח אחריות על החלק שלך בקשר הזוגי, תמצא לך "פתחי יציאה" משלך ולאט לאט תרגיל את הבית שלכם שלא חייבים לעשות את הכל ביחד,

יציאה מהבית שגורמת לך מצד אחד להשתחרר קצת, ומצד שני למלא את הבטריות כדי להיות אדם טוב יותר ולהביא את הטוב הזה לתוך הבית...זוהי הנוסחה המומלצת שתשדרג את הקשר הזוגי שלכם לכל החיים!

חג שמח - ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על המרחב הזוגי והמרחב של כל אחד

טלי צרקינסקי
    15/10/2014

אייל שלום,

אתה מעלה נקודה חשובה.

את שואל איך אפשר, בתוך הזוגיות, לשלב גם את העולם של כל אחד מהצדדים של בני הזוג, לרבות חברים, תחביבים, עיסוקים (כמובן כל אחד יכול לקחת את זה למקום שחשוב לו) וזאת, מבלי להפריע לדברים שעושים ביחד במרחב הזוגי, אלא אפילו, דווקא מהדברים שכל צד גם מתפתח דרכו בנפרד, להפרות את הקשר הזוגי ולהביא אליו תכנים נוספים והתפתחויות.

המקום של כל אדם כאדם הוא גם חשוב.

יתכן והצרכים שלך ושל אשתך שונים כאן והפער היום יותר בולט ומפריע לך.

יתכן ואשתך פחות זקוקה לחברים נוספים, אולי פחות שמרה על קשר עם חברות, מסיבות שונות.

כנראה במהלך הזמן, אתה מזהה שזה חשוב לך וזה עשוי להיות טוב גם לאשתך וגם לקשר.

טוב יהיה אם תיקח לך את המקום הזה בתוך הקשר, בין אם זה להיפגש עם חבר, ללכת לחוג/קורס/משהו שמעניין אותך להתפתח בו/לצאת עם חברים. כל זאת כמובן בתיאום עם אשתך.

יתכן והיא תחווה זאת כאיום על מערכת היחסים (כי זה לא קרה עד היום במהלך מערכת היחסים, אתה מציין שיש בה תלותיות, חוויה זו היא סובייקטיבית, אך חשוב להבין שהיא עשויה להיות קיימת) מה שהייתי מציעה לך, זה לעודד אותה שתמצא לה גם מרחב שלה ושאין זה תחליף למקום שלכם כזוג.

נקודה חשובה:

הייתי מתייחסת למצב של "לא מסתדרים", האם זה רק במובן של התלות ושאין פעילות עם חברים מחוץ לזוגיות או שיש גם שיגרה ודברים אחרים בתוך הזוגיות שכדאי כמובן להתייחס אליה ויש לכך בהחלט מקום גם במרחב הזוגי שלכם (אני מניחה שמדובר ב"גם וגם")

כך שאם נסכם:

*יש בהחלט מקום לכל אדם שנמצא בזוגיות גם להיות בקשר עם חבר קרוב/חברים/לפחת תחביבים וכו' וזה יכול מאד לאפשר התפתחות אישית, אשר עשויה להשפיע על החיים בכלל והזוגיות בפרט.

*יש מקום בנוסף, לבחון מה חשוב לכם בתוך הזוגיות שלכם, איפה הייתם רוצים לפתח, לשנות, להוסיף ועוד...

מאחלת לך בהצלחה וחג שמח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו