מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר ביטחון בגלל האקסיתדנה15/10/2014
שלום, שמי מיכל ואני בת 24. יש לי חבר חדש כחודש (בן 24). אני בחורה מאוד קנאית. בנתיים התחלנו להתחרמן אך עוד לא שכבנו. לאחרונה התחלתי להסתכל קצת על האקסית של חבר שלי, שאיתה הוא יצא כשנתיים לפני כשלוש שנים.
האקסית שלו מאוד שונה ממני, וקשה לי להבין איך הוא היה איתה ועכשיו מעוניין בי. האקסית שלו שמנמנה, בעיניי לא יפה אבל יש לה חזה מאוד גדול. אני לעומת זאת רזה ונראית יותר טוב אבל יש לי חזה קטן (כמובן ביחס לשלה). אני קצת מתביישת כשהוא נוגע בי וחוששת מההשוואה. כשזרקתי לו על זה משהו הוא אמר שהחזה שלי פרופורציונלי ומרשים יחסית לבנות רזות. אבל מאוד מפריע לי לחשוב שהוא היה עם מישהי שיש לה חזה גדול. האקס שלי מאוד אהב את החזה שלי, הוא לא היה עם בנות שיש להן חזה גדול, האקסית שלו הייתה שטוחה ולכן הוא חשב שהחזה שלי מאוד גדול. אבל עם החבר הנוכחי קשה לי להפסיק לחשוב שאולי הוא מתאכזב מהחזה שלי כי הוא רגיל למישהי שיש לה חזה גדול. ראוי לציין שהוא כל הזמן אומר לי שאני בדיוק הטעם שלו, וכמה שאני יפה בעיניו וכיף לו איתי וכו׳ אך עדיין המחשבה הזו לא מפסיקה להציק לי. מה ניתן לעשות בנידון? אני באמת לא יודעת כיצד להתמודד עם זה. אשמח לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללמוד לאהוב את עצמך
טלי צרקינסקי16/10/2014מיכל שלום,
המחשבות, הרגשות וההשוואות שאת מעלה כאן קשורות לנושא של ביטחון ודימוי עצמי.
מה שחשוב כאן הוא מה שאת חושבת לגבי עצמך. איך את תופסת את עצמך, את חזותך, את שאר התכונות שלך.
אתייחס למספר דברים.
נקודה אחת חשובה, גבר (כוונתי כאן לשני המינים כמובן), יכול להימשך גם לאישה כזו וגם לאישה כזו. אין זה מעיד אם חברתו הקודמת הייתה בעלת מבנה גוף מסוים או חזה מסוים ואת נראית אחרת שמשיכתו אלייך פחותה..
נקודה נוספת, חשוב לזכור שגוף, חזה וכו'.. מחוברים לאדם, למכלול שלם של אישיות, חכמה ועוד מכלול תכונות שהן "חבילה אחת" והכל ביחד. כך שגבר לא נמשך ל"שד" או ל"גוף בלבד" אלא למכלול של דברים ביחד שכמובן גם מורכבים ממשיכה מינית אליך ולגופך, אך אינם תלושים מאלמנטים אחרים.
עתה אני מגיעה לנקודה החשובה ביותר,
ההשוואתיות שלך נובעת מהמקום של הקנאה. מה שיש לה שאין לך, האם הוא אוהב אותה/נמשך אליה יותר ממך. את זקוקה לאישורים חיצוניים על מנת להיות רגועה יותר.
אני מבינה את הרגשתך, היא נובעת מכך שאת אינך שלמה עם עצמך. זה לא משהו נדיר שיש סוגיה עם ביטחון עצמי/דימוי עצמי, אך זה בהחלט משהו שניתן לעבוד עליו ולחזק אותו והוא קשור אליך ולא לאקסית...
מה שחשוב הוא מה שאת חושבת על עצמך, איך את חווה את עצמך.
ויש כאן נקודה נוספת, אישה יכולה לחוות את עצמה מינית/מושכת ועוד.. גם במקום של היעדר שלמות, כי אין שלמות באף אחד ואף אחת. יש הגעה לאני כ"שלם" עם המעלות ועם החסרונות ואת כל זה לאהוב ולקבל.
וכאשר מגיעים לקבלה הזאת, המקום של ההשוואתיות פוחתת מאד ואת מקבלת את עצמך יותר ומבינה שחבר שלך אוהבת אותך בדיוק כמו שאת וזוהי את שמבקרת את עצמך ומשווה את עצמך - לא הוא....
חשוב לשנות כאן דפוסי מחשבה.
את לא אדם אחר
את טובה בדיוק כמו שאת
לראות את החיובי אצלך (הן חיצוני והן פנימי)
להבין שכל ניסיון להשוות עצמך לאחרים נובע בדיוק מהמקום של חוסר ביטחון ותמיד יש אחרת שיהיה לה יותר במשהו אחד ופחות במשהו אחר... כך שזה מיותר..
יש לך חבר שאוהב אותך ונמשך אליך ואומר לך את זה.
לקבל את זה שיש לך קושי עם הדימוי העצמי ושזה ניתן לשינוי ולא לכעוס על עצמך שזה קיים.
כל אילו יעזור לך יותר להבין את עצמך ולאהוב את עצמך.
מאחלת לך הרבה הצלחה בקשר וחג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)